ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
senator52
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2015 11:17
Son Ziyaret:
30 Kasım 2015 23:25
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Müjdat aktas
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ultraviyole Lamba
Aldigim urunde kullanim talimati uyari vs yoktu.olsa bile bizim insanimiza özgü bisey sadece kurulumla alakali olan kisma bakar.sagligi tehdit edecek unsurlara yakalandiktan sonra bakar.
Ultraviyole Lamba
2dk gecmemistir baktigim sure.etkisi baya siddetli oldu.kaynagin guzu almasina es deger.kaynakta gun boyu gozluksuz calisirsin uzun bir suredir.normal denebilir.uv nin bu kadar kisa surede etkisi beklemedigim biseydi.

8 - UV-C cihazlarını kullananların alacakları emniyet önlemleri nelerdir ?

UV-C cihazlarını kullananların alacakları tek önlem, ışınımı deri ve göze muhatap etmemektir. UV-C ışınımı cildi kurutur ; göze de kaynak ışığı gibi zarar verir. Bir anlik bakmanın zararı yoktur ; ancak sürekli olarak bakıldığında gözlerde kuruma ve yanma hissi oluşur. Körlük veya kalıcı hasar sözkonusu olmasa da teknik emniyete yönelik olarak bakım vb nedenle cihazın bulunduğu yere girmeden cihazın kapatılması veya UV-C korumalı özel gözlük kullanımı şarttır.

Tekrar hatırlatmak gerekir ki, UV-C ışınımı katı yüzeylerin arkasına geçemez. Duvarların veya hava kanallarının arkasından ışınım sızarak zarar vermesi söz konusu değildir.
Ultraviyole Lamba
Arkadaslar basima yeni gelmis bir olaydan bahsedeyim.sizinde basiniza gelebilir.dikkatli olmak lazim.akvaryumumda bildiginiz uzere yesil su problemi vardi.bununla ilgili arastirmalarin sonucunda jebo uv h36 cihazini aldim.eve gelmesini sabirsizlikla bekliyordum haliyle.1 gun sonra elime ulasti.merak nasil calisir bu alet derken.isigin calisip çalışmamasini kontrol amacli prize taktim.biri digerine gore sonuk yaniyordu.isininca duzelir dusuncesiyle bekledim.yaklasik 1-2 dakika fazla degil.saat15:00 civari bakmistim.hava karardiktan sonra gozlerim batmaya basladi.kanlanma da oldu.saat ilerledikce durum tarif edilemez boyutlara geldi.gozleri kaynak almasi yasayan vardir aramizda.onun daha siddetlisi.doktora gittim.lens takti 1 hafta boyunca kalacakmis.4 adet goz damlasi simdi iyiyim.bulanik gormede var hala devam ediyor.bu gibi durumla karsilasacak arkadaslara ornek olsun.saygilar.
Siyanobakter Sorunu
Filitreyi aldigim gibi taktim icine su bile degdirmisligim yoktur.isiklandirmada 4 saat acik 4 saat kapali sekilde devam ediyor.co2 saniyede 1 kabarcik seklinde.balik kaybi hic olmadi.bitkilerin yapraklarinda dokulme oluyor fakat sık degil.ben salonda bulunduruyorum akvaryumu muhtemelen bununla alakali olabilir.fazla gunes isigi aliyor heralde.direk vurmuyor ama oda yetiyor.yerini degismeden cozum uretebilirmiyin bilmiyorum.[EDIT]senator52,2015-11-26 16:56:55[/EDIT]
Siyanobakter Sorunu
[IMG]http://i68.tinypic.com/1zqg8eg.jpg[/IMG]
Dediginiz gibi en etkili yontem uv cihazini bagladim.bakalim sonuc ne olacak
Su Yeşillenmesi Çözümü
Peki karbonu çıkardiginda tekrar ayni sorun olurmu.
Siyanobakter Sorunu
100*50*50 ölculerinde akvaryumum yesil su denen illet ile karsi karsiya yillardir akvaryum hobisiyle ugrasiyorum ilk defa basima geldi.yokmudur bunun bir cozumu illa ultraviyole filitremi almakmi sorunun cozumu.bu sorunla karsilasmis cozum bulmus arkadaslardan yardim bekliyorum.
İlk Bitkili Denemem.yorumlarinizi Bekliyorum
[IMG]http://i64.tinypic.com/t87u3k.jpg[/IMG]
Bitki Yetişirmi Bu Kumda
Ust katman siyah olabilir 2 kumun birbirine karismamasina dikkatedersen olabilir.
Bitki Yetişirmi Bu Kumda
Yetistirilemez denilenez.fakat görsel acidan ve fazla isiga maruz kalacagindan dolayi siyah kumu tercih etmen bence daha uygun olur.zamanla alg sorunlariyla karsilasabilirsin beyaz kumda bunu daha belirgin gormen olasi bir durum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.