ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bozemanlı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Haziran 2015 16:56
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2015 10:54
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Alagözlü
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1900
Yaş:
124
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağrı 45 ve 330 lt. lik bitkili canlı doğuran akvaryumları

SON 10 MESAJI

Hortum Aparatı
Benim kullandığım parça sağdaki. Ucuna taktığım hortum oynamasın diye bir de minik bir kelepçe taktım. Böylece su sızmasını ve hortumun kaymasını önledim. Tavsiye ederim.
Çok Mu Fazla?
Akvaryumda kaç balık olmalı: kabaca şöyle bir hesap yapılabilir: Akvaryum hacmi balık uzunlukları toplamı ile eşit olmalıdır. Misal, sizin akvaryum 30 lt. imiş. Balıklarınızı yan yayana dizin. (ergen boylarını göz önünde bulundurarak tabi) Balıkların toplam uzunluğu 30 cm. olmalı. Yani balıkların ortalama boyunu 6 cm düşünsek 30/6=5 balık eder. [:((]
Hortum Aparatı
[QUOTE=Doktor]Tekrar Merhabalar,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum. Evimizdeki musluklar aşağıda;

http://www.banyomarka.com/grohe-concetto-lavabo-bataryasi-32204001
https://www.evidea.com/eca-neo-klasik-seri-ankastre-lavabo-batarya/p/119086?gclid=CjwKEAjwlPOsBRCWq5_e973PzTgSJACMiEp2m6JA3D0P7RGHPK8eJYuISJDcE-K4S8iEyGhmhdYGpBoCVBbw_wcB

Belki de mutfak bataryasının altında kalan boruya ek yapıp standart küçük bir musluk takabilirim diye düşünüyorum. Bu yukardakilerle olmayacak gibi. [/QUOTE]

Hocam tam suyun aktığı uç kısmın çevrilerek çıkması lazım bence.Bana yapı marketteki eleman hepsi mutlaka çıkar demişti. Bende evde test ettim. Döndürüp çıkardım. Bence her iki bataryanın suyun aktığı uç kısımlarını çevirmeyi deneyin. Umarım çıkar.


Bence Grohe olanın uç kısmı kesin çevrilip çıkar.
Hortum Aparatı
[QUOTE=Doktor]Merhabalar,

Yeni taşındığımız evde musluklarımız standart tipteki hortum uçlarının geçmesi için uygun değiller. Acaba birçok musluk tipine olabilecek tipte bildiğiniz bir aparat mevcut mu?[/QUOTE]

Muhtemelen sizin muslukta da uç kısım yivli ve döndürülerek çıkarılıyordur. Büyük yapı marketlerde o uç kısmı çıkarıp yerine takacağınız ekipmanları rahatlıkla bulabilirsiniz. Lakin bir nalbur ya da hırdavatçıya gitmenizi öneririm. Hırdavatçı da basit metal bir uç satıyorlar. Hortumu ona geçiriyorsunuz. Bir de hortumu bu uca takip kelepçe ile sıkıştırdıktan sonra başarılı bir şekilde çalışıyor. Maliyeti hortum hariç 5 tl yi geçmez. Oysa yapı markette ki daha şekilli cihazlar ki size iki tane iç içe geçen bir şey satacaklar yaklaşık 40 tl tutuyor.
led ve florasan rengi
[QUOTE=kingkral]Bitkili akvaryum için hangi rengi seçmek daha iyi olur
[/QUOTE]
Merhaba ben de yeni ikinci el bir akvaryum aldım. Akvaryumda birer beyaz ve pembe ile iki tane mavi floresan var. Bu renklerin anlamı ve fonksiyonları nedir? Hepsini birden mi yakmam gerek? Veyahut sıra ile mi? Bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler.
Sincan,Eryaman,Etimesgutdaki akvaristleri görelim
[QUOTE=mcetindas]21. Mehmet ÇETİNDAŞ - Etimesgut Elvan Mah. oturuyorum. 3d tasarımcıyım. Tropik ve karma olarak 7 farklı akvaryum ile ilgileniyorum.
[/QUOTE]

22. Çağrı Alagözlü- Eryaman. 45 ve 330 litrelik bitkili akvaryumlarım da canlı doğuran beslemeye çalışıyorum. H. içi akşam Göksü, Optimum veya herhangi bir yerde bir buluşma olacak ise seve seve gelirim.
Musa Akvaryum
Hobiye ilk başladığım zamanlar Doğa Akvaryuma gittim. Pek haz etmedim. İçerisi sigara bulutu idi. Zaten bu bile içeride durmamak için başlı başına bir sebep. Öyle çılgın çeşitler göremedim. Özellikle lepistes yok denecek kadar azdı ve güzel değillerdi. Akvaryumların çoğu yosun tutmuştu. Bunlardan ötürü bir daha da gitmedim. Belki dediğim gibi yeni başladığımdandır.
Ankarada guvenilir akvaryumcu onerisi
[QUOTE=xFishherox]Merhaba arkadaslar sincanda guvenilir akvaryumcu onerilirinizi bekliyorum.[/QUOTE]

Hala aramaktayım. Bulan varsa yazsın lütfen.
Musa Akvaryum
[QUOTE=Gattz]Akvaryum işini tamamen bıraktılar diye duydum. Taşınma yok. [/QUOTE]

Hmm. Teşekkür ederim. Peki bana Ankara'da önerebileceğiniz bir yer var mı acaba?
Musa Akvaryum
[QUOTE=doguse]Geçen gün bir uğrayayım dedim, kapanmış. Semtimizdeki akvaryumcular bir bir kapanıyor.[/QUOTE]

Diğer forumlarda genel olarak övülen hatta Ankara'dakilere göre çok iyi olduğu iddia edilen bu mekanı merak ettim. Az önce gittim. Ama dükkan boştu. Taşındı mı? Kapandı mı? Bir fikri olan var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.