ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iskete41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2015 23:54
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2015 15:10
Toplam Mesaj:
54 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Giray KARAGÜN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

1 haftada 40 ölü balık
Tamamen aynı durum bende de var. Çözüm bulamadım. Seranın ilaçları, mikofish, flaggy tablet, teramycin merhemli yem, sarımsaklı yem, düzenli su değişimi hiç biri işe yaramadı. 3 dişi 1 erkek anaç ve 50 yavrudan geriye 1 erkek 15 yavru kaldı. Her gün tek tek ölümler devam ediyor. Anaçlarsa doğumlarından hemen sonra toparlayamayıp öldü. Matlaştılar, derilerinin yüzeyleri solgunlaştı ve öldüler. Dikkatimi çeken sizinki gibi kuyruğu sarı siyah olanlar çabucak ölüyor, kuyruğu kırmızı olanlardan kaybım 1-2 tane. Kalanlar büyürse devam edeceğim ama ölümler devam ederse hobiyi bırakacağım. Evde şikayetler artmaya başladı. İçim acıyor yavrucaklara ama ne yaptıysam olmadı. iskete412015-05-07 11:05:59
lepistes yavrularında iğne kuyruk hastalığı
Yerli lepisteslerim var. Önceden 3 dişi 1 erkek ve 50 kadar yavru vardı. Belirttiğiniz gibi yavrular çok küçükken iğne kuyruk oluyor, karnı çöküyor ve ölüyor. Kurtaranlar ise 1-2 aylık olunca karnı çökerek ölüyor. Yeni doğuran anaç dişiler halsizleşip, matlaşarak, hiç bir şey yemeden ölüyor. Şu an elimde 1 erkek 20 kadar yavru kaldı. Şu an 2 aylık yavrularım her gün birer ikişer ölüyor. Soğudum artık hobiden. Flagy tablet, micofish, sera ilaçlar... denemediğim yol yöntem kalmadı. Balıkçılara sordum lepistesleri de almıyorlar. Hepsinin ölmesini bekliyorum artık. Hayvancıkları gördükçe içim parçalanıyor. Temizlik de dahil ne yaptıysam olmadı.
Lepistesin üst kısmı karardı
Akvaryum yeni kurulmuş sanırım o yüzden, oturmamış su ve yeni tank sendromu bence. Azot ve nitrat döngüsü oluşmadığı için bu sorun var.
Balıksız Bitkili Akvaryum Kurulumu?
Akvaryumumda oluşan hastalık veya hastalıklar nedeniyle anaç lepisteslerimi ve yavrularını her gün birer ikişer kaybediyorum. Hobiden soğuma düzeyine geldim. Kalan lepisteslerim ölmezse hobiye devam edeceğim. Eğer ölürlerse balıksız olarak bitki yetiştirmek istiyorum. Başarı sağlarsam ileride balık ekleyeceğim. 
Akvaryumumu ve kumlarımı dezenfekte ettikten sonra sıfırdan bitki yetiştirmek için kurulum yaptım diyelim:
1) Balık olmayacağı için filtreye gerek var mı?
2) Bitkiler de balıklar gibi azot ve nitrat döngüsünden etkilenecek mutlaka peki balık olmaması bu süreçte sorun yaratır mı?
3) Balık olmaması bitkiler için gerekli organik atıkların oluşmamasına neden olacak bu sorun misket gübre ve sıvı gübrelerle giderilebilir mi?
iskete412015-04-21 00:03:11
Tankımdaki balıkları ölü buldum!
Isıtıcınızın termostatı bozuk değildir inşallah. Isıtıcınızı ve termometrenizi de kontrol etmenizi öneririm.
Bitkili Tank tekrardan
Ah ustam ah nedir bu eşlerden çektiğimiz. :) 50 cm akvaryumum var. Lepistes yavrularım büyüdü sığmıyorlar. 1 metre almak istiyorum ama eşi ikna etmek ne mümkün. :) Bana göre cabomba ve elodea hızlı büyüyor. Akvaryumuna alışırlarsa her tarafı saracaklar. Şu an yeni bitki eklemeyip, bitkilerin akvaryuma alışmasını ve gelişmesini beklemelisin. Örnek bir 50 cm akvaryum. Şu manzarayı yakalayamadım, gitti :)
http://www.akvaryum.com/forum/35l_bitkili_lepistes_akvaryumu_(her_sayfada_yeni_fotograflar)_k628718.asp
Akvaryum da tuhaf canlilar
Akvaryumuma aldığım elodeanın çürümesi sonucu söylediğiniz zıplayan küçük beyaz böcekleri ve yüzlerce beyaz solucancığı gördüm. Haftasonu akvaryumumdaki bütün kumu yıkayarak bu organizmalardan kurtuldum. Fotoğrafları da şöyleydi:




afrodizyak etkisi
Artemia erkek lepistesleri azdırıyor. Artemia yedikten sonra dişilerin peşinden ayrılmıyorlar. Diğer balık türlerinde etkisi nedir bilmiyorum.
Balıklarım yavrulamış olabilir mi ?
No 2 önceden çok şişikse yavrulamışa benziyor. No 1 ve No 3 hamile ama doğumlarına 2-3 hafta var. Balığa üstten baktığınızda patlayacak gibi çok şişkinse 2-3 gün içinde doğurur.
Lepistesde kuyruk yırtılması
Lepistesin kopan kuyruğu düzelir. Hiç merak etmeyin. Bu lepistesimin kuyruğu kafa motorunda mavi çizginin olduğu yerden dibinden koptu. İşte 1 ay sonraki uzama.

iskete412015-04-13 21:50:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.