ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EvenStar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Şubat 2015 18:10
Son Ziyaret:
10 Nisan 2016 23:25
Toplam Mesaj:
169 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Uysal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fzt.UmitUysal

SON 10 MESAJI

3d Fon Önerisi
Merhabalar. 3D fonu uygun malzemelerle yaparsanız cichlid türü balıklarınıza bir zarar vermez.

Malzemelerin;

Strafor (3lük 2lik 5lik tamamen kafanda yapmayı kurduğun fona bağlı olarak alman gereken kalınlıklardır) (bir kaç tane alın derim çünkü ilk seferlerde ziyan olma ihtimalleri var:))
Bıçak,Falçata vs. Strafora şekil verebilmen için gerekli.( bazı arkadaşlar havya kullanıyorlar ama şart değil)
Akvaryum silikonu.( straforları birbirine yapıştırabilmen için gerekli)
Fugapool 2900 derz. ( Antibakteriyel içeriği ve içme su depolarında kullanılabilir özelliğinden dolayı akvaryumda balıklarınıza zarar gelmemesi açısından önemli.)
Su bazlı renklendirme tüpleri
Fırça


Temel olarak yapılışı.

Akvaryumun ölçülerine göre fon ölçülerini belirliyorsun.Ve straforu kesip biçmeye başlıyorsun.Bu konuda çokça video var.İzlersen daha kolay yaparsın.Straforunu ve kesip biçtiğin parçalarını silikonla yapıştırıyorsun ve 1 gün kuruması için bekliyorsun.
Daha sonra Fugapool 2900 derz i su ile katı yoğurt kıvamında olacak şekilde hazırlayıp straforun üzerine fırçayla sürüyorsun. 1 gün kurumasını bekliyorsun. Sonra tekrar 1 kat daha sürüyorsun. Yine 1 gün kurumasını bekliyorsun. Böyle böyle 2-4 kat sürebilirsin daha sağlam olacaktır.(bu arada straforun cam a yapışacak arka kısmına derz sürmüyorsun)

İyice kuruduktan sonra aynı derzi koyu ayran kıvamında hazırla, istediğin renk tüpü ile karıştırarak renkli derz elde et. Ve gönlünden geçtiğince fonunu fırça yardımı ile boya.Boyama işlemi de bittikten sonra birkaç gün kurumasını bekle. Daha sonra akvaryumun içinde (suyun içinde) fonu 3-4 gün beklet ki salacağını salsın suya. Sonra çıkar yavaşça yıka ve yeni kuracağın akvaryuma koy.

Başlıca tavsiyeler.
Fon yapacağın akvaryum tamamen boş ve canlısız olmalı ki Fonu yapma süren minimum 1 hafta süreceği için hem canlılar hem sen eziyet çekme.Ki fon bitince yapıştırma işlemin boş akvaryumda olmalı.
Fon ölçülerini akvaryuma rahatça yerleştirebileceğin şekilde ayarla ki daha sonra bitirdiğin fonunu bölmek zorunda kalma(ben gibi)
Fonda yapacağın mağara girinti çıkıntı vs vs nasıl dekor istiyorsan, önceden kafanda kurmanda yada bir kağıda çizmende fayda olacaktır.
Falçatayı kullanırken dikkatli ol:) küçük kazalar ciddi sonuçlar doğurabilir.
Boyama işlemine geçtiğinde önce koyu renk uygula, kuruduktan sonra ışık alacak yerlere açık renk uygula ki daha doğal bir görünüm elde edebilesin.
Fon eğer içine tam olarak sinmediyse akvaryuma yerleştirme, çünkü daha sonra sökme işlemi çok zorlu olabilir.
Bol bol fon yapımı ve boyama videosu izlemende fayda var.

Bitki Önerisi
Yani aslında istediğim bitkinin yaprağı ince yassı ve uzun olsun istiyordum fakat low tech de böyle bir bitki yok sanırım.Sizin önerdiğiniz bitkiler aslında tam olarak istediğim tarzda değil ama bunlarda güzel.Muhtemelen istediğimden bulamazsam bunlardan birisini değerlendiricem.Akvaryumu kurduğumda ise görselleri mutlaka paylaşırım :)
Bitki Önerisi
Cevaplariniz icin tesekkurler. Su mercimegi problem degil onu sadece bir kosede de tutabilirim :)
Balkonda biraz toprak olacak ve bitki asagi dogru buyuyecek
Bitki Önerisi
Merhaba arkadaşlar . Low tech bitki ve Taiwan bee melezleri içeren bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Temel olarak dekor ve bitkileri resimle yazdım.

Ve ayrıca içerisine resimde görüldüğü gibi bir balkon yapmayı düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ve olabilirse o balkonda sarkacak low tech e uygun uzun bitki ismi lazım :) Şimdiden teşekkürler


[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/171051/kosebent-profiller-05112012152941.jpg[/IMG]
Taiwan bee su sorunsalı
Hafta sonuna kuruyorum akvaryumu inşallah :)
Taiwan bee su sorunsalı
ÇENESUYU Su Değerleri:

PH=6,3
İletkenlik=59,8 uS/cm ?? (ms??????)
Toplam Sertlik=1,3 °F
Alüminyum=23,29 ug/l
Amonyum=0 ug/l
Klorür=2,96 ug/l
Demir=14,7 ug/l
Sodyum=3,18 mg/l

Öyleyse bu su uygun gibi görünüyor???

Gh takviyesiyle iletkenligi istedigimiz degere getirebiliyoruz bunda netlestim.
Peki ph ?? yani hep sabit kalir mi akvaryumda??? Ne olursa artar ne olursa azalır?

Ve atiyorum bu su ile akvaryumu kurdum. Melezlerim diyelim ki mutlu mesut , su degisimi yapacagim yada azalan suya ekleme yapacagim...
Ayni damacana suyuna gh mineral ekleyerek iletkenligi akvaryumla ayni degere getirip direk kullanabilir miyim? Yoksa baska degerlere de bakmam gerekiyor mu?[EDIT]EvenStar,2015-06-29 01:17:27[/EDIT]
Taiwan bee su sorunsalı
Ulvi Bey tavsiyelerinizden yola çıkarak ;
[B]Akvaryum boyutu olarak[/B] 50x40x40h buhar camlı bir akvaryum siparişi vermeyi düşünüyorum.
[B]Filtre olarak[/B] hamburg sistemini kullanmaya karar verdim.Hatta süngerin üzerine moss kaplama yapmayı düşündüm görseli güzel olur ama dez avantajları neler olur bilemem.
[B]Kum olarak[/B] dediğiniz gibi hamburg sistemin arkada kalan kısmına 4-5 cm lik, önde kalan kısımlara ise 1cmlik ada amazonia yerleştirmeyi düşünüyorum.
[B]Dekor olarak[/B] Yati kökü üzerine (Dry start method) ile moss kaplayarak ağaç dekoru vermeyi düşünüyorum. Arka kısımlarda bir yere de küçük bir mangrow kökü yerleştireceğim. Hatta ön tarafta 1cm lik ada kum üzerine de bazı yerlerine aynı metodla moss kaplamayı düşünüyorum.
[B]Bitki olarak[/B] Dediğim gibi moss zaten en temeli.Su yüzeyi için su mercimeği yada Pistia düşünüyorum.Aslında parvula da istiyordum fakat Co2 istiyormuş sanıyorum o yüzden parvuladan vazgeçebilirim.
[B]Yardımcı cihaz olarak[/B] Sanırım osmoz olmadan olmayacak bu Taiwan melez işi. Peki osmoz cihazı alacak olursak, en minimal özellikte işimizi görebilecek cihazın adı gücü ebatı özellikleri ve fiyat aralığı nedir?
TDS Metre dediğimiz şey eğer 220ppm gibi bir değer çıkaran cihaz ise Twbee bakan hobicilerde hep onu görüyordum aslında.Yine tavsiyenize uyarak iletkenliği ms cinsinden ölçen cihaz alayım derim.Peki aynı şekilde bu cihazın adı gücü ebatı özellikleri ve fiyat aralığı nedir?

Bunlar genel ekipmanlar sanırım... Birde su değerleri su değişimi değiştirilecek suyun hazırlanması vb. gibi konular var. Çünkü daha önce tavsiye ettiğiniz konuları okurken, malum tartışmalardan dolayı bende gh kh ph birbirine girmiş durumda :) yavaş yavaş yerine oturacaktır elbette.Bu konuları ayrı konuşalım derim.Şimdilik üst kısımdaki yazdıklarımda bir yanlış yada eksik varmıdır sizce???
Taiwan bee su sorunsalı
Ulvi Bey merhabalar.Öncelikle forumda yazdığınız cevap için teşekkürler.Fırsat buldukça tavsiye ettiğiniz konuları okumaya çalıştım ve okudukça içinde kayboldum.Kafam epey karıştı ve aslında karides hakkında hiç bir şey bilmediğimi fark ettim.Ve sizin düşünce tarzınızın buradaki bir çok kişinin aksine bu hobiyi daha yapılabilir kılma çabası olduğunu düşündüğüm için size bu mesajı atmaya karar verdim.
Daha önce malawi türü chiclid baktım ve biraz araştırdıkça asıl ilgi alanımın karides olduğunu düşünmeye başladım.Tam olarak Taiwan bee kurmaya karar vermiştim ki karşıma çıkan mali yükü görünce biraz duraksayıp kendimi frenledim ve iyice araştırmaya başladım.
Taiwan bee kurmak için 50x40x30h akvaryum yaptırmaya karar vermiştim.
kullanacağım malzeme ekipman ise;
pipo filtre
ada arizona kum
yati kökü ve moss birleşimi ile ağaç dekoru
mangrow kökü
hindistan cevizi
ve birkaç uyumlu bitki
daylight ışık
ph metre
tds metre olacaktı.
Tabiki gerekli vitamin mineral takviyeleri de alacaktım.
Fakat osmoz cihazı konusunda epey tereddüte düştüm.Olmadan olmaz diyenler oldu, ph'ı 7 den küçük hazır sularla olur diyen de oldu.
Aslında forumda adım adım basit bitki karides kurulumu içeren konu da bulamadım.Hepsinde illaki kafamda soru işaretleri kalıyordu.Şuan içerisinde bulunduğum durum ve kafa karışıklığımı az çok anlatabilmişimdir umarım.
Sizden ricam bana yardımcı olmanız :/
İlk önce türlerden sormak istiyorum.Bu sitenin Karides türleri bölümünün çok açıklayıcı olmadığını düşündüm.Hele ki konunuzda caridinia noncaridinia gibi terimler kullanmanız iyice kafamı karıştırdı.
Temel olarak karides türleri nelerdir?Ben herhangi bir akvaristte yada petshopda genelde hangi türlere ulaşabilirim?Ve sizce Taiwan bee melezlerinden başlamak hata mı olur=??
Akvaryum Kenar Ve Köşeleri
Köşebentsiz hali çok dayaniksiz geldi bana.Biraz daha guvenlik amacli birazda gorsel

Peki özellikleri nasil olmali???
Akvaryum Kenar Ve Köşeleri
Arkadaşlar elimde 4mm lik camdan 40x40x40 akvaryum var.
Sorum şu akvaryumun kenarlarını kaplamak istiyorum
Neyle ve nasıl yapabilirim :)?

Evet sanırım köşebentmiş adı.Bu ölçülerde akvaryuma ne ölçülerde köşebent almak lazım? Ve eskişehirde nerede bulabilirim?[EDIT]EvenStar,2015-06-25 13:55:18[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.