ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
manwe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2006 21:47
Son Ziyaret:
18 Aralık 2008 23:03
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umit kesmez
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Kesmez
= forza American cichlid =
Forum kuralları

SON 10 MESAJI

deniz suyu
[QUOTE=aaksu]

Suyunu bilmem ama kıyıdan epey açılabilenler dalıp kaya toplarsa ve daha sonra bu kayaları kürlerlerse kullana bilirler diye düşünüyorum. Canlı kaya pahalı olduğundan iyi bir yöntem olur. Bilmeyen varsa ben kürleme işlemini burada anlatabilirim.

[/QUOTE]

Aşılama yapma sorum dışında aynen birde kaya çıkarmayı düşünüyordum bir arkadaşım sayesinde ve gerçekleşircek gibi. Anlatırsanız çok sevinirim yoksa aldığım gibi koyucam heralde :D
deniz suyu
Ama bir arkadaşın dediği gibi aşılama olarak kullanılabilir mi ?? Mesela 1/4ünü deniz suyundan oluştursak. Bunun bir zararı veya faydası var mı ? Bütçe kısıtlıysa illaki biraz çıkış yolları arıyor insan.
Teşekkürler
211 lt için tavsiyeler
Zaten ben bu konunun çözüme kavuştuğunu tahmin ediyorum. Tatlı su akvaryumlarında bile belirli bir litrenin altında su dengesini korumak zor. Nitrat ve pH bu sorunun başını çeken unsurlar. Bazen büyük göletlerde bile "su patlaması" dediğimiz olaylar yaşanıyor ki bunun sonucunda içindeki canlılar toplu olarak ölebiliyorlar...
8 litrelik, 12 litrelik, 30 litrelik v.s. deniz akvaryumları bencede tek başlarına bir hayal..
211 lt için tavsiyeler
Özür dilerim sorum saçma olmuş ama deniz akvaryumlarının nazikliğinden olsa gerek tatlı suda hiç soğutucu kullandığımı bilmem elbette :) Gerçi kişilerin yaşadığı bölge ile ilgili tabii ki... Benim akvaryumumun olduğu yerde ısının 30'ları göreceğini sanmam. Bilgi için teşekkürler... Birde özel mesaj'dan rahatsız ettim sizi..

Nanoya dış filtre
Yani illa diye bir diretmem yok elbette ama tatlı su akvaryumumdan kalan malzemeleri değerlendirebilirmiyim diye düşünmüştüm. Teşekkürler
211 lt için tavsiyeler
Açıklamalar için teşekkür ederim, Mehmet bey konu ilgi alaka olunca bu konuda şüpheniz olmasın. Zaten bu konuda kendime en çok güvendiğim kısım burası. Ama dediğim gibi deneyimim ve bilgim yok denecek kadar az.
bu akvaryumu seneler önce yaptırmıştım, bi süre sonra dank etti kafama o enin ilerde sorun olacağı. Ama şartlar nedeniyle yenisini yaptıramadım. Olayı kısaca özetlersem; deniz akvaryumlarına her zaman hayranlığım vardı, bu akvaryumda çok tatlı su balıkları besledim amma velakin son aldığım blue dempseylerim ölünce hep hayalini kurduğum denize geçmek istedim. Yeni taşındığım evde daha 2 hafta önce hatta akvaryum için güzel bir mobilya bile yaptırdım, ölçüleri tam akvaryumuma göre. Yani şu sıra değiştirmem yada yenisini almam imkansız gibi :(
O 35 cm ende deniz olmaz derseniz hiç girmicem bu işe. Ama derseniz ilgi alakayla bu iş olur o zaman gözümü karartırım. Litre bazında uygun diye düşünmüştüm ben açıkçası.
Min. gereksinimli ne malzeme gerekiyorsa akvaryum kurmak için alıcam, çok param olmasada lazımsa alınacak sonuçta. Elimde tatlı su akvaryumumdan kalma ekol-15 dış filtre var, deniz akvaryumu için uygunmu o motorlar ?
Birde soğutucuları sormamın amacı 200w ısıtıcım var ve 25-26 derecede tutun akvaryumu demişler peki soğutmaya ne zaman ihtiyaç duyuyoruz o kısmı anlamadım. Komik sorular sorduysam kusura bakmayın acemilik :)

Teşekkürler
Nanoya dış filtre
Arkadaşlar ekol-15 dış filtreyi deniz akvaryumu için modifiye edip kullanabilirmiyiz ? Yoksa çöpe atıp özel bir filtremi almalıyım ??

Teşekkürler
211 lt için tavsiyeler
Merhabalar.
Diğer forumdada bahsettiğim gibi 4-5 gün içerisinde bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Çoğu başlığı okudum ve sorularda detaya inilmediği söylenmiş. 110*35*55 akvaryumum var. Sorum şu; bu boyutlardaki akvaryumumu omurgasızlar ağırlıklı, birkaç tanede göze hitap eden balık almayı düşünüyorum. Bu konudaki deneyimim sıfır, kuracağım akvaryumun kendi çapında göze hitap eden bir şey olmasını istiyorum açıkçası. Kısaca bu boyutlara ne tür canlı kombinasyonları koyabilirim göze hitap eden.
Bir de ilk kurulum aşamasındaki soğutucuların olayı nedir açıklarsanız sevinirim bi yanlış yapmıyayım..

Teşekkürler
150-70-50 Tuzlu Su Akvaryumu Kuruyorum
Merhabalar...
Bende 5 gün sonra 110-45-55'lik tatlı su akvaryumumu deniz akvaryumuna çeviricem. Kafama koydum yani. Ama tam anlamıyla sıfır bilgiye sahibim. Öncelikle Tolga beyin sorduğu denizden canlı kaya çıkarmak fikrini tekrar tartışmak istiyorum. Ben Bursada oturuyorum ve deniz nisbeten daha temiz olduğu taraflardan kaya ve su almayı düşünüyorum akvaryumu ilk hazırlama aşaması için. Açıkçası sıfırdan başlamak için ilk etapta çokta iyi maddi gücüm yok.
Birde moderatör arkadaşlar "terimler" adı altında sabit bir konu başlığı daha açarlarsa sevinirim. Şöyle ki deniz akvaryumları için kullanılan çoğı bilmediğim ilk defa duyduğum terimler var, birileri zahmet edip bunları liste halinde bu başlığa yazarsa benim gibiler için çok faydalı olur.
Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Saygılar
Bursa İstanbul buluşması fotoğrafları.
Arkadaşlar forumu çok sık takip edemiyorum bu bakımdan bir sonraki buluşmanızı bana özel mesaj ile haber verebilirseniz kesinlikle katılmak istiyorum benide listeye ekleyebilirsiniz.
gelcek haftasonundan itibaren bende Bursadayım..

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.