ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
max19
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2014 14:35
Son Ziyaret:
10 Şubat 2017 13:12
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Şahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Kabuk Değişimi Sonrası Ölen Kiraz Karidesler
Hydra sorunu yaşamıştım daha önce. Planarya yoktu veya görmemiştim taki bu güne kadar. Bugün tesadüfen 2 adet planarya gördüm camda ve hemen andazol uygulaması yaptım daha öncede hydra için kullanmıştım.
Çeşme suyundan başka damacana su da denedim 2 ay boyunca fakat hüçbir değişiklik olmadı.
Kabuk Değişimi Sonrası Ölen Kiraz Karidesler
Isı 27 derece civarında. Isıtıcı hiç kullanmadım kurduğumdan beri. Ama ölü karideslerin bedenleri bembeyaz sanki pişmişler gibi.
Kabuk Değişimi Sonrası Ölen Kiraz Karidesler
Selamlar,
Yaklaşık 30 litre karides akvaryumum var ve kuralı 6 ayı geçti. Filtre olarak pipo filtre kullanıyorum tabanda hagen kum mevcut. Yaklaşık 50 adet de kiraz karides im vardı. Ne zaman akvaryumda kiraz karidesin kabuğunu görsem muhakkak 2 gün içerisinde ölü karidesi de buluyorum. ] 50 adet karidesten şu anda sadece 1 adet kalmış durumda. 3 günde bir yem veriyorum ve ara sıra da haşlanmış ıspanak ve bezelye veriyorum. Su olarak dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorum. Haftada 1 kere akvaryum suyunu %10 ile %20 arasında değiştiriyorum başka kullandığım hiçbir madde yok. Ölümlerin önüne bir türlü geçemedim. Nerede yanlış yapıyorum acaba bir fikriniz varmı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165333/110720161651201.jpg[/IMG]
Neon Tetra Karnındaki Garip Şişlik
İlginiz için teşekkür ederim.
Söylediğinizi yapabileceğimi pek zannetmiyorum, elimde ölürse felan üzülürüm.
Biraz daha bekleyeyim bakalım ne olacak.
Neon Tetra Karnındaki Garip Şişlik
Selamlar,

Son 1 hafta içerisinde önce karnı şişmeye başladı sonrada karnının yanında balon gibi şeffaf bir şişlik oluştu. Genel hali iyi görünüyor iştahı da yerinde. Ne olduğu hakkında bir fikri olan varmı acaba?
Teşekkürler

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165333/IMG_3011.JPG[/IMG]
Yıldız5950 Regülatör Fiyat.
Selamlar,
Şu an aynı sizinle hemen hemen aynı durumdayım diyebilirim. Yanlız benim tüp efes :))
Okuduklarından yola çıkarsak kendinden ince ayar vanalı regülatörler pek tercih edilmiyor. İnce ayarın tam yapılamadığı yazılmış genelde. Ben regülatör + ince ayar vanası olarak kullanmak niyetindeyim.
Yıldız regülatör kendi şirket sitelerinde bile 90+k.d.v fiyat vermişler. İmkanın olursa hafta içi piyasadan bir kaç yere sormayı düşünüyorum. Fiyat bilgisi alırsam buradan paylaşırım.
10 TL'ye CO2 Tüp !
Selamlar,
Tüpü tedarik ettim üzerinde 01/2012 06/2022 tarihleri var. Ağzı kapalı dolu 80cm yüksekliğinde 6 kg bir tüp. Şimdi Regülatör ve ince ayar vanasını alacağım. Ankara da tavsiye edeceğiniz bir yer varsa makbule geçer. Tüple akvaryum arasındaki hortumu bildiğimiz akvaryum hortumu olarak mı yoksa pnömatikciler de satılan basınca dayanıklı hortum kullanmakmı mantıklı olur.
No Hydra No planaria ferbandazol için andazol şurup önerisi
Yaklaşık 2 ay önce kurduğum 30 litrelik karides tankım da hydra belası ile tanıştım. 0.75 ml lik dozda andazol şurup uygulaması yaptım. 1. gün hydra ların kolları eridi ve kayboldu. 2. gün gövdeleri de yok oldu. %50 su değişimi yaptım. Şu anda herşey normal görünüyor. Yumurta taşıyan dişilerimde de bir anormallik göremedim. İnşallah üremede bir sorun çıkmazda bu sıkıntıyı böylece atlatmış olurum. Konuyu açan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim.
Bu canlılar nedir?
Cevaplar için teşekkürler, 
Işıkları açıca kaçışıyorlar karanlıkta çıkıyorlar ortaya sanki. Tankın başında fazla bulunamadığımdan malum iş güç tam gözlemleyemiyorum. 
Üçgen kafa yapısına dikkat etmeye çalışayım. 
Bu kurtları gördüğümden beri yemlemeyi önemli ölçüde kestim ve düzenli 1/3 oranında su değişimi yapyorum. 
Olmadı söylediğiniz gibi no planaria kullanacağım 1 doz. Yumurta taşıyan dişilerim var. Onlara birşey olmasından çekiniyorum. 
Bu canlılar nedir?

Selamlar, 

Yaklaşık 6 ay önce eski hobime tekrar dönüş yaptım ve ufak yaklaşık 50 litrelik bitkili bir neon tankı kurdum. Ufak tefek yosun sorunları hariç sıkıntım yoktu, taaaki karides akvaryumunu kurana kadar. 
15 Lt lik bir tankım var ve bu tankın içinde 30 kadar kiraz ve sakura karides var. Fakat suyun içinde yüzen birkaç tür kurt da mevcut. Nematodları çözdüm fakat camda gezinenlerin ne olduğunu çözemedim. Aslında planarya diyeceğim ama olmamasını umut ettiğim için bir türlü adını koyamadım ve yardımlarınızı bekliyorum. 






SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.