ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mete Duru
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
429
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2013 20:17
Son Ziyaret:
03 Ocak 2024 17:32
Toplam Mesaj:
1510 [0.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İzzet Mete Duru
Doğum Tarihi:
18 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Ürün Fotoğrafçılığı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İzzet Mete Duru [img]//i.hizliresim.com/yAMrON.png[/img]

SON 10 MESAJI

Beyaz Prenses İn Cinseiyeti Nedir
[QUOTE=Musab3838]Sence dişimi anüs vemt kontrolü yapmadan[/QUOTE]
Sen ne duymak istiyorsan o.
Beyaz Prenses İn Cinseiyeti Nedir
[QUOTE=Musab3838]Fotoda belli olmuyor ama bı anlık oldu agzi öyle [:((]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232435/250920210948491.jpg[/IMG]
Bi değişik foto[/QUOTE]
Boş gibi. Bu tür Cichlidlerde en doğru yol anüs vent kontrolüdür. Aşağıdaki linkten bakıp yapabilirsiniz. Ayrıca forum içi farklı konular da mevcut.

[URL]https://www.akvaryum.com/forum/anus_vent_ayrimi_nasil_yapilir_k864455.asp[/URL]

Beyaz Prenses İn Cinseiyeti Nedir
Fotoğraf çok net değil ancak sanırım ağzında yumurta var.
Tür Tavsiyesi
[QUOTE=drsn]

Hocam sizin tavsiyenizle geçen sene saulosi aldım hala besliyorum çok keyifli bir balık. Forumu karıştırken mesajınızı tekrar gördüm teşekkür etmek istedim :)[/QUOTE]
Rica ederim. Sağlıklı balıklar dilerim :)
Bı Canlının Acısını Dindirmenin En Acısız Yolu
[QUOTE=AquaticPlant]Amonyak ph yükselince hızla amonyuma evriliyor [/QUOTE]
Selamlar. Tam tersi değil miydi hocam?

"Amonyak(NH3); sıcaklık ve pH yüksekken çok daha tehlikelidir. Düşük pH’larda zehirsiz olan amonyuma(NH4) çevrilir, pH artınca hızlıca tekrar amonyağa dönüşür"

[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]
2021 Goko's Reef
Efsane geri döndü. Takipteyim hocam.
Eheim 2080 Malzeme Tavsiyesi
Biraz bütçe meselesi. Purigen 6 ay ömre sahip sonrasında kimyasal ile temizleme istiyor. Bakteri yüzey alanı olarak firmaların kendi sitelerinde açıkladıklarına göre Seachem Matrix ~700 m² / L, Sera Siporax 270 m² / L, Eheim Substrat Pro 450 m² / L.

Ancak ürünün emiciliği de önemli. Örnek video;
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KrM2Krl8MR0[/VID]
Siporax ve Substrat Pro üzmez. Matrix hiç kullanmadım. Ancak dediğim gibi bütçe meselesi. 1 Sepeti mekanik filtrasyon için sünger ve elyaf ile doldurabilirsiniz. Diğerleri de bütçeye göre seçeceğiniz ürünler ile doldurulabilir. Ucuz yollu çözümler de mevcut. Pomza taşı (8-14mm kullanılıyor sanırım genelde) veya sizin dediğiniz gibi lav taşı v.s. de kullanılabilir.[EDIT]Mete Duru,2020-11-28 23:30:15[/EDIT]
Akvaryum Ekipman Önerisi
[QUOTE=giyotyn]Ayriyeten hamburg filtre konusunda bir de hacim komedisi dönüp duruyor. Hacim derken neden sadece akvaryumun içini hesapliyorsunuz?
Atıyorum 6 adet discus bakmak için 300 litre akvaryumun yanına bir de onun yarısı kadar sump veya dış filtre koymuyor musunuz[/QUOTE]

Canlıların yaşam alanını önemsediğimiz için akvaryumun içini hesaplıyoruz. Ayrıca zaten belli bir boyuta çıkıldığında genelde mobilyalı bir akvaryum oluyor. Altı boş olduğu için sump ve dış filtre yeri otomatik hazır oluyor. Hatta dış filtre genelde mobilyanın 3/1 ini ya da yarısını kaplayabiliyor yine yer kalıyor.
Dış filtre koyunca akvaryuma sadece içerideki emiş borusu kadar hacim çalıyor.
Sump ise yan sump kullanmadım görüntü olarak da sevmiyorum mecbur kalmadıkça kullanacağımı da sanmam. Eski tankım 120x60x60 idi. Alt sump vardı 90x50x40. Alt sump koymasam zaten mobilyanın altı boş duracaktı. Sayesinde 100 litre civarı alanım oluyordu. Su dinlendirme alanında yavru büyütüyordum.

[QUOTE=giyotyn]Diğer mesele substrat daha fazla bakteri tutuyormuş E tutacak tabi.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151628/201120202111011.jpg[/IMG]
[QUOTE=giyotyn]300 yeteleyi süngere versen o da tutar aynı miktarda bakteriyi[/QUOTE]
Sorun fiyatta değil hocam. Sorun süngerin yapısı. Kaç para verdiğinizin bir önemi yok yapısı gereği substratlar kadar bakteri tutabilse zaten o substratları üretme gereği kalmaz.
Ayrıca ucuz çözümler de var. Lav kırığı, pomza taşı v.s.
Hamburg filtrenin bir avantajı da süngerin üzerindeki tortu karidesler için çok iyi yem oluyor. Özellikle yükü düşük tanklarda, bitkili karides tanklarında öneririm.
Akvaryum Ekipman Önerisi
[QUOTE=giyotyn]Sonuç olarak ben denedim memnun kaldım denk geldiğim herkese tavsiye ederim. Handikaplarini da, nasıl çözüleceğini de anlatırım. Dış filtre fan boyu olacağıma Hamburg filtre fan boyu olurum. F/p açısından gayet iyi çünkü. Hatta performans açısından diğer sistemlerden hiçbir eksiği olduğunu düşünmüyorum.[/QUOTE]
Bilmeyen arkadaşlar için yazayım;
Dış filtre ve sump sistemlerinden eksikleri akvaryumun hacminden çalması ve kötü görüntü oluşturması, süngerin bakteriler için tutunma alanının substrat malzemelerinden çok daha zayıf kalması.
+ ları olarak ise iç filtreden ve pipo filtreden daha iyi olması ve ucuz olması. Pipodan daha çok bakteri alanına sahip. İç filtre zaten yapısı gereği kısıtlı ve genel olarak yardımcı olarak kullanılıyor.
Cüreoğlu Pet'ten Hobici Dostlara Büyük Çekiliş
[QUOTE=AliKURT]Bu forum da bettasevergenç miydi, balıksevergenç miydi bi arkadaşımızın youtube kanal linki paylaşıyor diye hesabını sildiler. Sayın Murat Deg bey ise youtube kanalını her fırsatta paylaşıp bizleri davet ediyor bu çok tuhaf geliyor insana yani bi yanda heyecanlı, hobiye yeni başlamış bir arkadaşımız diğer yanda ise bir yönetici. Muamele ne kadar etik bilmiyorum.[/QUOTE]
Hocam o arkadaş 50 kere uyarıldı. Paylaştığı video bettanın yanına zayıf düşmüş lepistesi atmış, bettanın ona saldırma görüntülerini kaydedip onu paylaşıyordu. O kadar uyarılmasına rağmen kendini savunması "lepistes zaten iç parazitli ve ölecekti" şeklindeydi. Her silindiğinde tekrar göstermeye çalıştı o videoyu. Yöneticileri taktir ettim ben orada. Yoksa youtube kanalını ve videolarını paylaşan bir sürü insan var forumda hobihanem v.s.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.