ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2013 19:45
Son Ziyaret:
14 Nisan 2014 22:19
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Sargın
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Sargın

SON 8 MESAJI

İzmir-Dişi Çizgili kaplumbağa yeni sahibini arıyor!
Son durum nedir? Sahiplendirildi mi acaba çizgili ?
Kaplumbaga
Eğer kaplumbağa beslemeyi düşünüyorsan o akvarum birkaç aydan fazla dayanmaz sana. Kaplumbağa başına 100 litre kadar gerekecek ilk birkaç sene. Ayrıca ısıtıcı, iç ya da dış filtre, kuru alan, bu kuru alana ısıtıcı lamba ve uv lamba olmazsa olmazlar. dekorasyon olarak mangrov kökü (hayvanın yorulduğunda tutunur veya deri değiştirme zamanında kaşınmasına yardımcı olur), küçük silis kum (Arada yer, sindirimine yardımcı olur, sonra çıkarır. Dikkat et hayvan yutunca boğulma riskine neden olacak büyüklükte olmasın taban örtün). Suyu da mümkün olduğunca fazla koy, bu hayvanlar sanılanın aksine yüzmeyi çok severler. 
Salyangozlar böyle mi çiftleşir?
Benim kaplumbağa paludaryumumda da elma salyangozları var, birkaç gün önce yaklaşık 2 saat kadar birleşik durdular, sanırım çiftleştiler. Resimdekine benzer şekilde duruyorlardı, dışardan bakınca sadece kabukları görünüyordu :) eğer bir çiftleşme olduysa tahminen ne zaman yumurtlarlar? Dikkatlice takip etmem lazım, obur kaplumbağalar yumurtaları kapmadan önce ayırmam gerekecek :) 
Eskişehirli Akvaristlerimiz
Selamlar,
2 res ve 1 cumberland slider, ayrıca 6 elma salyangozu ve 5 tatlı su asya midyem var. 
RES
cumberland slider imiş :) muhtemelen diğer reslerin yanına yanlışlıkla karıştı. 
semender ile kaplumbağa yasar mı?
Yaşamıyorlar, maalesef acı bir tecrübeyle öğrendim. Geçen gün 2 tane res beslediğim akvaryuma kuru alan için kaplumbağa adası ararken girdiğim petshopta semender gördüm, sevimli hayvanlar ve petshopun sahibi de iyi geçineceklerini söyleyince (maalesef araştırmadan) iki semender, iki cüce vatoz, iki de elma salyangozu aldım. Birkaç saat iyi geçindikten sonra sonuç : ilk olarak iki semenderi mideye indirdiler, vatozları ayıramadan sabaha karşı onları da yemişler. Elma salyangozları hala yaşıyor ama sanırım büyük strese girdiler, hareketlilikleri belirgin derecede azaldı.
RES
Selamlar, 
Akvaryumumda iki adet RES besliyordum, bugün yeni bir tane daha edindim. Yavru, diğer RESlere benziyor ancak kabuğu ve cildi diğerlerinden daha koyu yeşil ve yanaklarındaki çizgiler bembeyaz. RES dışında bir şey olabilir mi, fikri olan ?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Selamlar,
Su kaplumbağası beslemeyi düşünüyorum, önceden detaylı bir araştırma yaptım. Bu sitedeki bilgilerin hepsini okudum, gerçekten faydalı bilgiler mevcut. Birkaç gün içinde de ortamı kurup kaplumbağalarımı yuvalarına getireceğim, bu vesileyle foruma üye olayım dedim. Görüşmek üzere,
Barış
barish2013-06-24 19:52:10

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.