Kaplumbaga


Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 22:13
Arkadaşlar kaplumbaga beslemeye karar verdim tabi balıklarım daha duracak.

Normal 30*27*15 ebatlarında bi akvaryumum var içini nasıl dekor etmeliyim hangi tür kaplumbaga önerirsiniz ? hangi malzemeler lazım 600/lh şelale iç filtre var suyu devir daim etmesi için ve hoş bi görüntü ortaya çıkması için akvaryuma koysam suyu çekmesi kaplumbagayı yorarmı acaba ? suyu ne kadar doldurmalıyım tabana ne koymalıyım ? bilgi verirseniz sevirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shadown97Çevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 69
shadown97Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2014 22:36
EYER YAVRU KAPLUMBAĞA ALICAKSAN AKVARYUMDA OLMAZ KÇK OLDUKLARI İÇİN ÇOK ÇABUK YORULURLER VE BOĞULMA TEHLİKELERİ VARDIR.AYRICA KAYA VB. ŞEYLERİN ÜZERİNE ÇIKIP GÜNEŞLENMEYİ SEVERLER SANA TAVSİYEM KAPLUMBAĞA İÇİN ORTA BOYUTLARDA BİR AKVARYUM TARZI ALABİLİRSİN PAHALIDA BİŞİ OLMAZ ZATEN.ZEMİN OLARAK KÜÇÜK-ORTA TAŞ KOYABİLİRSİN KABUĞUNA VE DERİSİNE ZARAR VERMİYECEK BİR YAPIDA OLURSA YARAR VAR. SU SEVİYESİ KABUKLARINI ÖRTÜCEK KADAR KOY VE RAHATÇA ÇIKABİLECEKLERİ TAŞ PARÇASI OLMALI.ÇOK GÜNEŞ ALMAYAN BİR YERDE DURABİLİR. 8 SENE BESLEDİM ELİMDENDE FAZLA BÜYÜKTÜLER 1 AY ÖNCE ÖLDÜ. BENDE MALZEMELERİ DURUYOR EYER İSTERSEN SANA VEREBİLİRİM.RAHATÇA BESLERSİN. [KESİNLİKLE AKVARYUMDA BESLEME]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barishÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 8
barishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 01:06
Eğer kaplumbağa beslemeyi düşünüyorsan o akvarum birkaç aydan fazla dayanmaz sana. Kaplumbağa başına 100 litre kadar gerekecek ilk birkaç sene. Ayrıca ısıtıcı, iç ya da dış filtre, kuru alan, bu kuru alana ısıtıcı lamba ve uv lamba olmazsa olmazlar. dekorasyon olarak mangrov kökü (hayvanın yorulduğunda tutunur veya deri değiştirme zamanında kaşınmasına yardımcı olur), küçük silis kum (Arada yer, sindirimine yardımcı olur, sonra çıkarır. Dikkat et hayvan yutunca boğulma riskine neden olacak büyüklükte olmasın taban örtün). Suyu da mümkün olduğunca fazla koy, bu hayvanlar sanılanın aksine yüzmeyi çok severler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir