ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
artworks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2013 23:08
Son Ziyaret:
22 Şubat 2014 04:06
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tanzer Kantık
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1976
Yaş:
48
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

3D Akvaryum Fonları

SON 1 MESAJI

Straforu ne hangi malzeme ile kaplayıp ne tür bir boya ile boyamalıyım
Herkese selamlar,
Yeni konu açacaktım ama bu konu benim yazacaklarıma uygun bir konu olduğu için daha iyi oldu. Ben akvaryum sahibi değilim ancak foruma üye bir abim tarafından tavsiye ile buraya geldim. Meslek olarak heykeltraşım güzel sanatlar mezunuyum, ancak şuanki mesleğim grafik ve ambalaj tasarımı  ve bu 3D akvaryum fonu meselesi ilgimi çekti. Biraz araştırma yapınca sayısız güzellikte işler yapabileceğimi düşündüm. O sebeple malzeme konusunda en uygun en hijyenik olanını bulmak için araştırma yapıyorum. önümüzdeki haftalarda yaptığım birkaç örneği forumda paylaşmaya çalışacağım. İlerleyen zamanlarda filtre, motor yerleri içinde olan güzel paketlenmiş sağlıklı ürünler oluşturmak için çalışmalara başlama niyetindeyim. 

 ceylan1972 adlı arkadaşın sorusuna gelince yabancı sitelerden öğrendiğim kadarıyla (bizde bir çok yerde havuz derzi için kullanılan malzeme için uygun dense de) bu derz sıvası üzerine mutlaka su ile temasını kesecek ve balıkların bu sıvayı yemesini engelleyecek bir tabaka gerekli. Sebebi de derz sıvası için kullanılan o malzemenin suyun pH'ını değiştirmesi (etkilemesi) ve balıkların bu sıvayı yeme durumu. Bu sebeple üzerine epoxy resin denilen bir malzeme ile kaplama yapmak gerekiyor. Epoxy resin denilen malzeme çelik reçine diye satılıyor ve pahalı bir malzeme. Ben yapacağım fonlarda kullanmayı düşünüyorum. Boya için ise çalıştığım şirket deterjan yapan bir şirket olduğu direkt kimyacı arkadaşlara sordum. Su içinde su bazlı boya uygun değil. Suda salınım yapmayacak epoxy boya kullanılması gerekiyor ki aslında en sağlıklısı çelik reçine uygulanırken içine renklendirici katarak rengi ve dokuyu kalıcı hale getirmek.
Konu ile henüz yeni ilgilenmeye başladığım için yanlış bilgilenmiş de olabilirim bu konuda deneyimi olan arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim.
artworks2013-01-29 13:36:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.