ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barissen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2013 22:56
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2015 00:57
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baris sener
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Eczacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

baris sener

SON 4 MESAJI

Tropheus Tedavi edemediğim İç parazit şüphesi
       Erdinç bey, gynaslar değil de arkadaki beyaz taşları benzettim ben ,üretim taşlar zararlı olabilir diye düşünüyorum ,içerisindeki kimyasallar su ile reaksiyon'a girip balıkları zehirleyebilir.Eğer balıklar hala düzelmediyse şüphelenmek lazım çünkü akvaryumunuz oldukça bakımlı görünüyor.Sormamın nedeni de bauhaus'da gezerken gördüm ,torbalar da çeşitli boyutlarda bahçe düzenlemek için satıyorlardı.
Tropheus Tedavi edemediğim İç parazit şüphesi
Merhaba,
          birşey sormak istiyorum ,akvaryumdaki taşlar bauhaus'da satılan fabrika yapımı taşlara çok benziyor ?, balıkların zehirlenmiş olma ihtimali var mı?  ,öncelikle balıkları bir hastane akvaryum'una alın.
            2. olarak flagyl tb gibi antibakteriyel tabletler ,insanların içebileceği şekilde hazırlanır ve içine koruyucu, katkı maddesi ,boyar madde ,tatlandırıcı ,dolgu maddesi ve kaplama maddesi ,midede asit etkisinin azalmasını engelleyiciler vb... eklenir.Tablet formları akvaryum'da bilinenin aksine kullanılmamalıdır.
                İlacın damar yoluyla verilen formlarında ise hiçbir katkı maddesi olmaz ,damardan verilen ilaç 1-2 sn gibi bir sürede kalbe ulaşır bundan dolayı ,inanılmaz bir titizlikle üretilirler.Akvaryum da kullanılması gereken flagy tablet değil , direkt hazır berrak formu olan flagy enjektabl çözelti veya nidazol flakon veya metronidazol flakon dur.Ufak 100ml hazır şişe içinde 500 mg yani bir tablet dozu hazırılanmıştır ,direkt hastane akvaryumuna konulabilir ,suyu bozmaz ,balıklara tabletteki gibi zarar vermez ,yutturmak zorunda da değilsiniz.
       

         Balıklardaki vücutta meydana gelen yaralarda ise bepanthene ampul gene aynı şekilde 100 litreye 1 ampul hastane akvaryumunda antibakteriyel ile beraber verilebilir.

http://www.ilachakkinda.com/i/4843/nidazol_iv_solusyon_500_mg100_ml_1_flk_setsiz.html?ilacid=4843.
      
            Son olarak direnç arttırıcı bemiks ampul gene 100litre 1 ampul şeklinde verilebilir.
     Hastalar için ağız yoluyla verilen tabletler akvaryum'a konulmamalıdır.Yarar yerine zarar verirsiniz ,akvaryum da çorbaya döner.İlaç verirken AYRI akvaryum olmalıdır ,hergün bekletilmiş temiz ısısı ayarlanmış  su ile % 30 değiştirme yapılmalıdır ,normal akvaryum'a ilaç ilave edilmemelidir.Yararlı hiçbir bakteri kalmaz ,akvaryum'un habitat'ı bozulacağı için ölümler hızlanır,balıkların gözleri kör olabilir,yapışan tablet tozları solungaçları eritebilir.İlaç konusunda danışmak isteyen olursa yardımcı olurum ,sevgiler saygılar.
Ecz.Barış Şener
barissen2014-05-24 03:29:18
FLAGYL İÇ PARAZİT TEDAVİSİ
Selam.Arkadaşlar 
flagyl tabletin veya şurubun verilmesi doğru değil.Flagy veya muadili olan nidazol isimli ilaçların i.v. yani damardan verilbilen formları var,izotonoik hazırlanıyor ve rengi cam gibi beyaz hiçbir şekilde suyu bozmuyor.tablet ve şurup formlarında koruyucular şeker vs.. birçok madde var.Damar içi verelen flagyl %0.5 serum çok daha sağlıklıdır.eczanelerden isteyip depodan getirtebilirsiniz.Bulabilirseniz nidazol ün i.v.%0.5 lik formunu kullanın flagy gibi torbada değil cam şişede enjektorle çekip direkt karantina akvaryumuna koyablirsiniz.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.