ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sapsas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2013 17:26
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2013 14:04
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sasha Hudsa
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1988
Yaş:
36
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sasha Seckin Hunser

SON 10 MESAJI

Baliklarin zayiflamasi
Fotoğraf:
Yok

Canlıdaki Belirtiler: Korkunc derecede zayiflamasi ( yem yedigi halde)

Akvaryum Kapasitesi (litre):55
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lebistes, Moli etc. (canli doguranlar)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Normal

Filitrasyon: Tetra 400 dis filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Baktopur direck (Tablet)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 20lt dinlenmis su ilavasi yapiyorum. Ilave olarak CO2 tübü bitliler icin. Yem olarak seranin Yesil yosun sarimsakli yemini kullaniyorum.

Akvaryumdaki baliklarin bazilari cok derecede zayifladilar. Yem yemelerini izledim gayet normal. Dis parazitten süpelendim ama hic bir belirti yok. Su degerlerim cok normal. Almanya yasiyorum buradaki akvaryumcuya gittim sordum neden böyledir diye bana Seranin Baktopur direct tabletini önerdi. onu iki defa kullandim ama bir ise yaramadi. Baliklarim zayiflarak ölüyorlar. Ne yapmam gerek? Sarimsali yem kullaniyorum ayricada sarimsagi ezdim ve yemlerine karistirdim ama gine cözüm bulamadim. Bana bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim.

Saygilarimla
Gurami zayifladi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Dipte hareketsiz

Akvaryum Kapasitesi (litre): 55 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Moli, Gurami, Lebistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Normal

Filitrasyon: dis filtre, hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: her dip cekiminde 10lt suya bir cay kasigi kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : her 3 günde bir 10 lt su degisimi yapiyorum.


Guramim cok zayifladi, yavurluga aldim yem verdim yemiyor. cok zakifladi. herhangi bir parazit falan yok diger baliklarim cok sagligkli yavrularimda var onlarda saglikli. Guramimda göz ile görünebilecek bir parazit yok. Yem olarak 2 günde bir artemio veriyorum. 3 günde birde normal hazir yem.


Yavru Lebisteslerim ÖLÜYOR (resimli)
Benim akvaryumda sag tarafinda cok sayida bitki var zaten. Resimde onlar cikmamis. Ölümlerin sebebini sadece mavi kumlarami bagliyorsunuz? Ben bu kumlari yaklasik 6 aydan beri kullaniyorum. Su degelerimde yaket normal her hafta su degistirdikten sonra ölcüyorum. Baska bir sorun olabilirmi? 
Yavru Lebisteslerim ÖLÜYOR (resimli)
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Hic bir dis parazit belirtisi yok. Yüzgecleri biraz sisiyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 55l

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lebistes, moli yavrulari

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): hepsi normal

Filitrasyon: tetra 400 dis filitre (carbon), hava matoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: deniz tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

2 aylik lebistes yavrularim hergün bir tanesi ölüyor. daha önce dis parazit oldugundan süpelendim ama ancak dis parazit degil. sadece lebistes yavrulari ölüyor. diger yavrulara bir sey olmuyor. Resimdede göderdügünüz gibi yüzgecleri cok sisik ve kirmizi ölenlerin. Hic bir kuyruk erimeside yok. Su degeleride normal.  Bunun sebeni nedir bilen varmi?

Saygilarimla



sapsas2013-02-02 23:28:39
Baliklarim kuma sürtülüyorlar
3 gün önce tuz ekleyip 28 derece yapmistim. 3 günde kasinma hareketi hala devam ediyor. Ama ilginctir baliklarin üstünde hic bir beyaz leke veya görünebilecek bir mantar yok. Ama baliklarin bir kismi kuma sürtülüyor. Bu nedir anlamdim gitti. Bugün bir tane büyümüs orta boy yavrum öldü. Heralda bütün baliklarimi kayip ettecem. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Elimde Sera Med Protazol var acaba bu ilaci kullaniyimmi? Kutusunu atmistim acaba bana nasil kullanmam gerektigini bilen varsa yazabilirmi? Eger kullanmam gerekiyorsa tabiki?

Lütfen Yardim 30 a yakin moli ve lebistes orta boy yavrum var, bu boya gelebilmeleri icin cok bekledim kayip etmek istemiyorum.

Baliklarim kuma sürtülüyorlar
Tesekkur ediyorum faruk bey cevap icin. Dis filitreyi tamemen kapattim. sadece hava tasi ve isitici calisiyor. Yurt disinda yasadigim icin o dediginiz ilac ben online bulamiyorum. elimde seranin Sera Med Protazol ve mycopur var. Acil durumlar icin almistim. ilk önce tuz tedavisimi yapiyim yoksa ilac kullaniyimmi?

Bugün yaptigim islem 1 yemek kasigi 10 lt taze dinlenmis suya ilave ettim ve dip cekiminden sonra hazirladigim 10lt suyu tuzla birlikte akvaryuma verdim. Dis filitreyi tamemen kapattim sadece hava motoru calisiyor bununla birlikte 28 derece yaptim suyu. Bu islem dogrumu? Tuz olarak burada sadece deniz tuzu var iyoltsuz umarim hata yapmamisimdir. Su degisimi ne zaman yapmam gerek ve dis filitreyi ne zaman calistiriyim?

saygilarimla
Baliklarim kuma sürtülüyorlar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: kuma sürtülmeleri

Akvaryum Kapasitesi (litre):55

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:canlı doğuran

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): normal degerler

Filitrasyon: tetra 400 dis filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: deniz tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 26 derece sabit, 3 hafta önce yeni temizledim


Meraba

Molim ve lebisteslerim kuma sürtülüyorlar. Baliklarin üstünde beyaz lekeler yok, saglikli görünüyorlar ama yavrularimin bazilari üst yüzgecleri kapali ve bazilarinda yukrukarinin %20 oraninda kesik gibi. Baliklarin bazileri kuma veya taslara sürtülerek kasiniyorlar. Dün ve bugün 2 tane büyümüs yavrum öldü. Yem olarak Artemia canli yem kullaniyorum. Hava motorum var ve tetra 400 dis filitre corbon ve filitlerini yeni degistirdim.
Ilac olarak Sera Med Protazol var. 4 hafta önce bunu kullandim ardindan bütün akvaryumu temizledim. Her hafta dip cekimi yapiyorum düzenli olarak 10 litre daha önce dinlendirdigim su ilave ediyorum. her yeni ilave ettigim 10 Litre suya tetra aquasafe 5 ml ve 1 cay kasigi deniz tuzu ilave ediyorum. Su degelerini test ettim her sey cok normal degerlerde. Bu kuma sürtünmeleri nedendir? Lütfen acil yardim, 9 haftalik yavrularim var 30 adet.


saygilarimla
Balikarin Beyazlayarak Ölmesi
Evet suyu ca. 1 hafta bekletmistim, isitici 28 celsiusda sabitledim. Bence mantar.
Balikarin Beyazlayarak Ölmesi
Tessekkur ederim hizli cevap icin, 40 a yakin kücük yavrum var, büyükler ise guppy, moly, guramie, almanca adlari biliyorum türkce degil ama tarif edeyim kilic kuyrugu var, moli gibi ama dalmacayali secklinde 2 tane bu kadar. yavrularim hepsi moli ve guppy.
Balikarin Beyazlayarak Ölmesi
Fotoğraf: Keine

Canlıdaki Belirtiler: Kasinma heraketi, beyazlayarak ölmesi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: guppis, gurami, cöpcu, cam silici, molies ve onlarin yavrulari

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): hepsi normal

Filitrasyon: tetra 400 dis fliltre sistemi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Med Protazol

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Meraba Arkardaslar

Benim bir sorum olacakti, 50lt bir akvaryumum var, icinde 20 yetiskin, 40 yakin yarvru bakilarim var. Dis filitre tetra 400 ile hava motorum var. 3 günden beri bakilarim bilmedigim bir nedenle ölüyorlar. Durum su, bütün baliklarim kasinma hareketi yaparak taslara sürtünüyorlar yem yemeleri gayet normal, dün 3 tane yavrum beyazlayarak öldü, bugün ise bir tane guppim öldü, beyaz benek hastaligiyla ilgili bütün bilgileri okudum ancak baliklarin üstünde hic beyaz benek yok ama ginede ölüyorlar. sizce ne tür bir hastalik var? Dün gece 2 corba deniz tuzu ile tetra Aquasafe diye mavi bir su belirtigi ölcekte ilave ettim dereceyide 30 yaptim. Ayrica buradaki akvaryum geschäfttende Sera Med Protazol diye bir ilac aldim ondanda 5 damla damlattim, ancak kaygilaniyorum baliklarin ölmesinden. bana yardimci olabilirmisiniz?


Sorry türkcem biraz iyi degil.

Sevgilerimle
Sascha sapsas2013-01-08 22:03:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.