ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lechiboy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2013 02:52
Son Ziyaret:
24 Şubat 2013 00:57
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut YILMAZ
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut YILMAZ

SON 7 MESAJI

Bettalarım yumurtladı
[QUOTE=sibesa]Erkek bu durumdayken dişiyi diğer bölmede görüyormu ? Görüyorsa tehlikeli bir durum tehdit olarak algılayıp yuvayı bozabilir yada yumurtalara bakmayı bırakabilir dişiyi erkeğin hiç göremeyeceği şekilde ayırın.[/QUOTE]

Hayır görmüyorlar birbirlerini. Erkekten yana sorun yok sürekli yuvanın yanında geziniyo gözünü ayırmıyor. İlk başta camın kenarındaydı hatta taşıdı yuvayı bitkinin etrafına daha stabil hale getirdi.
İlk Beta Yavrularım... Maalesef yine hüsran!!!-Yeni deneme
[QUOTE=ASEYAZ] [QUOTE=lechiboy]Dün gece benim dişi beta ayırdığım yerden tabandaki kumu kazıp tünel kazmak suretiyle erkekle buluşup çiftleşmişler. Sabah uyandığımda köpük yuva ve yumurtalarla sürpriz yaptılar bana. Daha beslemeye başlayalı 1 ay olmadı, acemiyim henüz bakalım ne olacak.[/QUOTE]
 
 
Hayırlısı olsun çok güzel olmuş...  :) İnşallah, sonu benim gibi olmaz, şimdiden yavruları nasıl besleyeceğinizle ilgili hazırlık yapın diyorum :)
[/QUOTE]

Ben yumurta sarısı vermeyi düşünüyorum.BeZGiN2013-01-25 14:21:16
Bettalarım yumurtladı
Aynen öyle sabredemediler. Özellikle dişinin form tutması gerekiyordu. Durumu çok iyi değildi ama yapacak birşey yok. Gençtir, yapmıştır bir hata dedik :D BeZGiN2013-01-25 14:18:37
İlk Beta Yavrularım... Maalesef yine hüsran!!!-Yeni deneme
Dün gece benim dişi beta ayırdığım yerden tabandaki kumu kazıp tünel kazmak suretiyle erkekle buluşup çiftleşmişler. Sabah uyandığımda köpük yuva ve yumurtalarla sürpriz yaptılar bana. Daha beslemeye başlayalı 1 ay olmadı, acemiyim henüz bakalım ne olacak. BeZGiN2013-01-25 14:20:10
Bettalarım yumurtladı
2 dişi ve 1 erkek bettam aynı akvaryumdaydı  ve akvaryumu erkek bettama daha büyük alan kalıcak şekilde ikiye bölmüştüm. Dün akşam dişi alttaki kumları kazarak diğer tarafa geçmiş sabah uyandığımda köpükler dikkatimi çekti içlerinde yumurtalar vardı. Umarım yavrular büyümeyi başarır. Suyun sıcaklığı 26 derece. Arada yumurtalar düşüyo erkek tekrar alıp yuvaya koyuyo. Bundan sonra yapmam gerekeni pek bilmiyorum. Dişiyi ayırdım tekrar artık yavruların oldugu bölmeye geçemez. biraz yem verdim şimdi bekliyorum.


lechiboy2013-01-27 02:49:01
Betta - Artemia aynı akvaryumda
Artemialar çıktı ama şimdilik büyütme işini yaz aylarına erteledim. Hava motoru alıcam ilerliyen günlerde kesinlikle.  
Betta - Artemia aynı akvaryumda



Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce 1 erkek, 2 dişi beta aldım ve beslemeye başladım. İlk başta ısıtıcım yoktu malum kış şartları değişken havalar vs..  Balıklarım beyaz benek oldu. Bende dün  internetten öğrendiğim kadarıyla su sıcaklığını 30-32 dereceye sabitledim. Kaya tuzu ekledim. Bu gün de ''contra-ichthyo'' damlattım. Parazitler dökülürse balıkları geçici bir süre için fanusa alıp akvaryumu, içindekileri iyice dezenfekte edicem. 

Bu arada tecrübeli arkadaşlar forumda canlı yemin faydalarından sıkça bahsetmiş bende 18 gr'lık artemia yumurtaları satın aldım. Fotoğraflarda görüceğiniz gibi acemice 5 lt lik peti  keserek içine paket üzerindeki tarif doğrultusunda 500 ml su koydum akvaryumdaki sıcaklıktan faydalanmak maksadıyla kabın suyun üzerinde yüzmesini sağladım. Az önce gidip baktığımda canlandıklarını fark ettim ve çok mutluyum. Onları büyütmek istiyorum ama bunu evde yapmam olanaksız gibi. Büyük bir kovaya biraz karbonat, tuz koyarak arteleri içine salmayı planlıyorum. Beslenmeleri için tulumbadan epey zaman önce çekilmiş, plastik bir varilin içindeki yosunlu sudan faydalanmak istiyorum. Malum kış şartları havalar soğuk buda başka bir sorun. Bakalım bi yol bulmaya çalışçam artık. Umarım bir şekilde başarılı olurum.

Bende hastalık oldu yatıp kalkıp balıklarımı düşünür oldum, müthiş bir duygu, beni mutlu ediyorlar . Henüz işin başındayım.

Fotoğraflara bakıp eksiklerim konusunda uyarırsanız ya da öneride bulunursanız çeşitli iyileştirmeler yaparım diye umud ediyorum. Şimdiden teşekkürler. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.