ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tolunay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2012 09:15
Son Ziyaret:
Dün 17:52
Toplam Mesaj:
253 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolunay Gürbüz
Doğum Tarihi:
31 Mart 1997
Yaş:
27
İl:
Kocaeli
Meslek:
Mekatronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]Tolunay GÜRBÜZ – Kocaeli Akvarist Grubu Üyesi[/b] [url=https://www.facebook.com/groups/kocaeliakvarist/][img]//i.hizliresim.com/Vppn5V.jpg[/img][/url]

SON 10 MESAJI

İç Filtre Akvaryumu Temizlemiyor
Merhabalar,

30L akvaryumum için [B]Sobo WP-300F Akvaryum İç Filtresi Mini 500 Lt/h 5 W[/B] bu iç filtre'yi aldım akvaryum içerisinde bir akıntı olmaması adına şelale aparatını kullanıyorum. Sobo markasını daha önceden hiç kullanmamıştım. Akvaryumu temizlemediğini düşünüyorum. Su içerisinde gezinen pislikleri dahi çekmediği oluyor. İçerisinde ki süngeri çıkarıp başka bir filtre malzemesi mi doldurmalıyım ?

Teşekkürler,
Ticaretini Yapabileceğim Tür ?
Yurt dışı ile iletişimim var eğer gümrüklerde sorun olmuyorsa Türkiye ye getirebilirim şuan tam kontrollü akvaryum yazılımı ile uğraşıyorum tavsiyeler üzerine 7 tanede L144 Longfin blue eye aldım umarım sağlıklı şekilde yavru alabilirim.
Ticaretini Yapabileceğim Tür ?
Yorum yapan bütün abilerime teşekkür ederim. Bütün yorumları tek tek okudum haklısınız balığın mutlu olması benim için önemli olan şartlar arasında yer almaktadır. 7 yıldır balık hobisi ile uğraşıyorum fakat her geçen gün bilmediğim tonlarca konu çıkıyor bu durumlarda da tecrübesi olan abilerimizin yolumuza ışık tutması bizi mutlu eder tabiki
Ticaretini Yapabileceğim Tür ?
L144 tavsiyesi için çok teşekkür ederim bu tür aklımda vardı fakat 2-3 yıl öncesinde bir patlama oldu herkes bu tür vatoz beslediğinden satışı olmaz diye düşünüyordum. Haklısınız 7 yıldır bu hobi içerisindeyim fakat ticari kısmı ile pek fazla ilgilenmedim sadece elimde fazla olan yavruların ufak çaplı satışını yapıyordum. Elimdeki akvaryum hacimlerinde hangi türleri besliyebileceğimin bilincindeyim fakat insanların hangi tür balık almak istediği hangi tür balık daha çabuk satıldığı konusunda fazla bir bilgim yok.
Ticaretini Yapabileceğim Tür ?
Merhabalar, yaklaşık 7 yıldır bu hobiyi severek yapıyorum çeşitli türlerde uzun deneyimler kazandım. Şuan oldukça bol zamanım olduğu için ticaretini yapabileceğim alıp satıp kâr edebileceğim türler var mıdır acaba bunu merak ediyorum bir kaç haftadır tavsiyelerinize açığım şimdiden teşekkür ederim [:)]

Akvaryumlarım: 2 adet 70L
1 adet 120L
200 Den Fazla Alman Lepistesim Ve Cüce Vatozlarım
Ölçüler: Ölçüler tam net aklımda olmasada üst akvaryum 70 L, Alt akvaryumsa yaklaşık 150 L civarı
Canlı Türleri: Alman Lepistesi, Cüce vatoz, Albino çöpçü
Bitki Türleri: Yok
Tankın Yaşı: -
Filtrasyon ve Işıklandırma: Her akvaryuma 2 Pipo filtre ve tasarruflu ampul ile aydınlatma.
Tasarım ve Dekorasyon:

Merhabalar, yaklaşık 7 yıldır akvaryum balıkları beslemekteyim. Bir çok tür arası geçiş yapsam da lepisteslerden hiç bir zaman kopamadım. Bir çok özel tür lepistes besledim fakat narin olduklarından biraz daha dayanıklı bir türe geçmek istedim ve saf kan Alman lepisteslerine yöneldim eksiklerim ve tavsiye etmek istediğiniz şeyleri yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim [:)].

Akvaryumun Videosu :
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=mi5HNjh8OP0&t=12s [/VID][EDIT]tolunay,2018-04-10 13:48:27[/EDIT]
Bahçeye Hobihane Syf 2 Son Fotolar
Merhaba,
Merak ettimde odayımı ısıttınız acaba yoksa her akvaryuma ayrı bir ısıtıcımı taktınız bide son durum nedir güncel fotoğraflar bekliyoruz :)
Yeni Lepistes Aldim
Merhaba iyi akşamlar,
Yanlış görmüyorsam bitkiler yapaysa çıkarmanızı tavsiye ederim onun yerine çok kolay yetişebilen canlı bitkiler mevcut örneğin eledoa,rotala,saz.. böylelikle daha doğal bir ortam oluşturabilirsiniz.
Bitkili Tank İle Hobiye Giriş
Merhabalar,
Akvaryumunuz gerçekten çok güzel seyir zevki yüksek, ancak bu hobiye yeni başlayan herkes gibi eminim sizde akvaryumunuzun içinde bir oraya bir buraya gezen yavrular görmek istediğinizi düşünüyorum. Size tavsiyem lepistes almanız uygun sıcaklıkta bir çok yavru gözlemliyebilirsiniz ve karides içinde küçük bir moss eklemenizi önerebilirim karideslerin yavrulamaları için güzel bir yer olabilir.
Canlı Doğuran Akvaryumu Hakkında Bilgi
Salınım yapmıyan bir taş ise öncelikle bir kovaya taşınızı koyun sıcak su ve kaya tuzu ilavesi yaparsanız ve 1 gün bekletirseniz bir sorun olmadan kullanabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.