ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serious_man
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Temmuz 2012 00:16
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2012 19:27
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Doğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Japon tutkunu..

SON 8 MESAJI

Kararma
Sanırım konu hakkında kimsenin bilgisi yok ama balığımdaki lekeler geçti :) ve galiba bu geçici bir durummuş. Bilgilerinize sunarım..
En dirençli balık hangisi?..
[QUOTE=ht1903] 20 litre bir akvaryum için zaten kimse dış filtre kullanmaz;
arkadaşın çok üzerine gidince oda balıkla ilgili üst düzey yapılmazsı gerekenleri sıralamış:)
3de 1 su çekimi, dış filtre kalite marka yem vs:)
arkadaşım sadece 2 japon besliyosan koy bi fanusa besle sorun olmaz 
ama sen dahada dayanuklısını istiyosan  bir fanusa at güzel bir beta besle kolay kolay ölmez
[/QUOTE]
 
Dış filtreden kastım; akvaryumun kendisine dahil olan suyun dışında ve üst kısımda olan filtredir..  ayrıca balık bakımı ile ilgili yazdığım şeyleri ciddi manada uyguluyorum.
En dirençli balık hangisi?..
Isıtıcım zaten mevcut.. Akvaryumun küçük olmasına gelince balıklarım zaten öyle büyük değil 5-6 cm. civarında, yinede sorun olurmu?
En dirençli balık hangisi?..
[QUOTE=altan875] Baligi kac litrede besliyorsunuz kac balik besliyorsunuz ne yem veriyorsunuz suyunuzun sertligi ve sicakligi nedir nekadarda bir dip cekimi yapiyorsunuz Bence siz önce bunları öğrenin sonra balık besleyin balıklarada yazık[/QUOTE]
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.. Akvaryumum 20 lt. İki adet japon besliyorum, Sera Goldy Gran ve Pul yem veriyorum, 8-10 günde bir dip çekimi ile üçte bir oranında su değişimi yapıyorum, dış filtre kullanıyorum, su sıcaklığı yazın oda ısısı kışın 21 derece.. Yani düşündüğünüz gibi okadar'da bilgisiz değilim ama japon balıkları pek nanemolla gibi bir izlenim oluşmaya başladı bende o yüzden en dirençli balık türleri hangisi diye bir başlık açtım. Bilgisi olan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..
Saygılar


(Bu arada balığım halen diplerde ve durgun takılıyor!?..)
En dirençli balık hangisi?..
Bir senedir balık besliyorum ama o kadar çok balığım öldü'ki artık balık beslemek benim için bir hobi değil işkence olmaya başladı.  Aslında balıklarımla çok ilgileniyorum, bakımı ile ilgili internetten ve akvaryumculardan sürekli bilgi ediniyorum ama ne kadar iyi bakarsam bakayım yinede ölüyorlar ve bu durum beni çok üzüyor. Tanıdığım bazı kişiler fanusta besliyor balığı, su değişimi, tek tip yemleme dışında  çok fazla bilgi ve bakım sözkonusu değil ama onların balığı bir senedir gayet sağlıklı!! Ben fazla ilgilenmeklemi hata yapıyorum acaba?!! Neyse konuya gelelim; akvaryum balıkları içinde en dayanıklısı olarak hangisini tavsiye edersiniz acaba?? Şimdiye kadar çoğunlukla japon besledim ama çabuk ölüyorlar, şuan ki son japonum'da daha önce hiç görmediğim kadar sırt yüzgeci açık ve gergin bir şekilde ve balıkğın durumu oldukça durgun..
Akvaryumun Kumundaki ve Taşlardaki Lekeler
Aynı sorun bendede oluyordu.. Bembeyaz taşlarım leş gibi yosun kaplıyordu, akvaryumu boşaltıp taşları temizleyince bişey kalmıyor ama gitgide daha çabuk pislenmeye başlayınca bende sıkılıp siyah kum aldım şimdi çok daha rahatım  (tabii beyaz taşlar daha bir gösterişli oluyor ama çok meşakkatli..)
Kararma
Bir de bu siyah benek diye birşey varmış galiba ama benim balığımdaki lekeler yarın santim civarı, nokta nokta şeklindde değil yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar lütfen..
Kararma

Bir süredir japon balıklarım'daki beyaz benek hastalığı ile mücadele için akvaryuma tuz ve ilaç atıyorum malesef bir tanesi hariç diğerlerini kaybettim   fakat 1-2 gündür o sağ kalan balığımda solungaç ve çene kısmında simsiyah kararmalar farkettim. Sudaki ilaç, tuz nedeniyle olabileceğini düşünüp suyu yeniledim. Acaba bu siyah lekeler gidermi, kalıcımıdır? Ne yapmam gerekir? (Bu arada balığımın yüzmesi, yemesi ve genel durumu normal gözüküyor) Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.