ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bilentungul
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Kullanıcı Başlığı:
[B]11883,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1512
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2012 17:11
Son Ziyaret:
16 Saat 48 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1405 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BİLEN TUNGUL
Doğum Tarihi:
17 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Proje Yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]BİLEN TUNGUL[/b] [b]RIO Negro[/b] [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/rio_negro_igap%C3%B3_k869882.asp[/URL] [b]RIO XINGU[/b] [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/rio_xingu_-_yeni_proje_baslangic_k871583.asp[/URL]

SON 10 MESAJI

Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[QUOTE=alicanakarsu]

Tekrar merhabalar,

Etsy adlı alişveriş platformundan sipariş vermistim dün itibari ile bitkiler prapagule haliyle elime ulasti.Bu haliyle gelenlerin hepsi turarmı yada gelişirmi bilemiyorum.Akvaryuma girmeden once başka bir kapta uç kısımlari disarda olacak şekilde gelistirmeye çalisaçağım.




3 adedi ana akvaryuma resimdeki gibi koydum. 2 adedi ise karides icin olan saklama kabinda kökler kuma değecek şekilde yerleştirdim.
Gidişat olumlu olur umarım.
[/QUOTE]


Oncelikle hayirli olsun [:iyi:]

Bitisik koymak yerine ayri ayri koymanizi tavsiye ederim. Ayrica isik kaynagina daha yakin olmasi yerinde olacaktir. Merak etmeyin hepsi de gelisim gostermeye baslayacaktir, buradan da resimleri arada paylasirsaniz daha fazla yardimci olmaya calisirim. [:)]

Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[QUOTE=Laterthanbefore]

Bitki büyüdükçe büyüme hızı artıyor mu yoksa ortalama hep aynı hızda mı gelişiyor merak ettim mesela 3 yaprağı var iken günde 0.2 cm uzuyorsa şimdilerde 1cm kadar mı uzuyor, tüm bitkiler de bu böyle mi acaba?[/QUOTE]

Agac buyudukce buyume hizi dusuyor-vayahut ben oyle hissediyorum- cunku istenen gunes/isik siddeti yeterli gelmemeye basliyor. (Chihiros WRGB2 Pro kullaniyorum)
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[QUOTE=Laterthanbefore]Vay be. Çok istikrarlı bir şekilde ilerliyorsunuz bu bitki büyüdüğünde gerçekten çok güzel görünecektir ancak boyu uzadıkça daha uzun bir akvaryuma ihtiyacınız olmayacak mı?

Balık eklemeyi düşünüyormusunuz. Belki karides?

[/QUOTE]

Daha uzun bir akvaryuma ihtiyac yok ancak yuksek tavanli bir eve ihtiyaciniz var [:)] benim odalarda 3.6 m yukseklige sahip.
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
Yakinda tekrardan yeni resimler yuklemeye baslayacagim. Bu aralar hobiyi biraz boslamistim. [:cool:]
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba büyümeleri çok güzel. Mangrove’ları nereden buldunuz? Ben de uzun zamandır arıyorum. On yıl önce daha bol bulunuyordu ülkede.[/QUOTE]

Merhabalar,

Ben yurtdisinda yasiyorum bu sebeple size nereden bulabileceginiz konusunda yardimci olma sansim yok ancak yurtdisindan ebay'den satin alma sansiniz varsa deneyebilirsiniz.
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130330/290920231114411.jpg[/IMG]

Gelişmeye devam…
Sünger Deyip Geçme
Merhabalar,

Tahminim bundan 23 yil evvel filandi, ilk defa parami biriktirmis ve kendime Eheim 2213 dis filtre almistim. Eminonunden aldigim bu filtre icerisinde ne musluk ne de herhangi bir filtre malzemesi vardi ancak satan adamin 'bunlar isini gorur' demesine de inanip mutlu bir sekilde eve donmustum.
Dogal olarak filtreyi actigimda icerisinde bir malzeme olmadigini gorunce(iki adet mavi sunger vardi sanirim) arastirma yapmaya baslamistim. O zaman istanbul Akvaryum Kulubu (ISAK) adinda bir olusum vardi ve o forumda yanlis hatirlamiyorsam Ilyas Aydemir adinda birisinin acmis oldugu akvaryum filtre malzemelerinin nasil ekonomik yollarla saglanabilecegine iliskin bilgiler veriyordu. Kendisinin dedigine gore, yazmis oldugu malzemeler en az buyuk firmalarin urunleri kadar iyi ve hatta daha iyi calismaktaydi.

Cebinde parasi olmayan benim icin bu bilgiler pek tabi ki altin gibiydi. Koltukcuya gidip eski cikma sunger almaktan tutun da, elektrikciye gidip elektrik kablosu borularini alip onlari tek tek kesip sanki seramik boncuk yapilacak gibi kullanmaya kadar her yazan yontemi denemistim. Ilac gibi gelmisti.

Gunumu kurtardi mi? diye soracak olursaniz : kesinlikle evet ancak simdi urunler arasinda kalite farki vb sebeplerden dolayi bunu yapmam. Uzgunum ayni sonuclari alamiyorum, elyaf gibi basit bir sey bile ayni sonucu vermeyebiliyor.

Sizin konunuza donecek olursam: yeni urunleri denemekten hic bir zaman zarar gelmez. Seachem Matrix'in aynisini Turkiyede de bulursunuz ama Seachem'e gore onlar daha kaliteli kayaclari secmekteler. Ben su anda Oase Biomaster Thermo 600 filtre icerisinde Seachem Matrix kullaniyorum ama yakinda cikaracagim. Bildiginiz gibi Seachem'e gore filtreleme yuzeyi 700m2 dir.
Yeni denemek istedigim urunun ise 'Aquario' firmasina ait (Koreli firma) ve NEO MEDIA adini verdigi urun ve bunun pure/soft/hard su secenekleri var. ilgili urunun filtreleme yuzeyi ise tam 3.200m2/lt. Yani kagit uzerinde hatiri sayilir bir fark var ancak gercekte ben bir fark gorecek miyim - pek sanmiyorum ama- bakalim...

Nacizane dusuncem her seyi ve herkesi dinleyip kendiniz tecrube etmesidir. Yoksa kagit uzerinde bakacak olursaniz size 600lt akvaryumu hava motoru ile calisan filtre ile de cevirebileceginizi anlatabilirler. Paylastiginiz kisinin sayfasini biraz gezip okudum, okumaktan zaten zarar gelmez ancak durust olmam gerekirse vermis oldugu bilgilerin dogrulugundan emin degilim.

Not, Malawi akvaryumunun resmini koyup icine Frontosa koymak da nedir oyle ?! [:geek:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130330/240820231806451.jpg[/IMG]



[B]Ilgili konuyu lutfen kisisellestirmeden devam edelim.[/B]
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
Yaz tatili sonrasi akvaryumda balik degisikliklerine gidecegim. zamani geldi sanirim :)
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[QUOTE=Nadirmbuna]Elinize sağlık,harika gözüküyorlar. 👏🏼[/QUOTE]

Cok tesekkurler.
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
[QUOTE=Nadirmbuna]Elinize sağlık,harika gözüküyorlar. 👏🏼[/QUOTE][QUOTE=Eldurmaz]Harika görünüyor Bilen Abi. Bu aşamadan sonra acaba dikey büyümeyi bonsai teknikleriyle taç kısmında yatay gelişime çevirebilir miyiz?[/QUOTE]

Evet, kirmizi ile isaretledigim noktalardan kesilirse sorun olmadan boyunu daha yukari cikmadan bonsai havasini aldirma sansi oluyor. Bu tabi akvaryumun disarisina tasan dallar icin de uygulanabilir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130330/100620231850361.jpg[/IMG]


Bu arada kum icerisine gomulmeyen red mangrovelar cok daha guzel kok saliyorlar.[EDIT]bilentungul,2023-06-10 18:52:41[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.