ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UstunV
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Haziran 2012 17:14
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2012 10:02
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Üstün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Üstün

2 plati,5 lepistes

SON 10 MESAJI

Eladoa
[QUOTE=jacksparrow] [QUOTE=UstunV][QUOTE=CERKUTAY]    Sadece eledoa bakacaksanız kum o kadar önemli değil.Bitkileri vantuzla cama tuttursanız bile olur.Ama kum bitki gelişimi için iyi olur.4-5 kg dere kumu yeterli olacaktır eledoa için.[/QUOTE]
 
 
Ferhat bey,
 
Kuma dikilen eladoaların kumda kalan kısımları çürüyor mu?
[/QUOTE]Eledoaların alışma devresinde kumda  köklerinde küçük çürümeler olur ancak alıştıktan sonra çok hızlı gelişirler ondan dolayı sorun olmayacaktır. Eledoa için kum çok önemli değildir besinleri sudan alır. Akvaryuma ekledikten bir süre sonra gövde kenerlarından beyaz köke benzeyen uzantılar çıkarmaya başlar bu uzantılar ne kadar çok olursa o kadar hızlı büyür.


Kum olayı basit bitkili akvaryumlarda çok da önemli değil bütçenize göre alabilirsiniz. Ben mesela yakındaki bir ırmak kenarından topladım. Akvaryumda eledoa, zeytin, tilki kuyruğu , cabonba, anubias, e. bleheri gibi bir çok bitkiyi sorunsuz bir şekilde baktım ve çoğalttım. [/QUOTE]
Benim kullandığım kum midye kırığı akvaryumcu onu önerdi. Bitkileri şöyle yaptım 4-5 kökü vantuza sabitleyip akvaryumun camına yapıştırdım kalanlarıda kuma gömdüm.
Bide ışıklandırmayı led ile yapıyorum günde 15 saat açık yeterlidir değil mi?
Eladoa
[QUOTE=CERKUTAY]    Sadece eledoa bakacaksanız kum o kadar önemli değil.Bitkileri vantuzla cama tuttursanız bile olur.Ama kum bitki gelişimi için iyi olur.4-5 kg dere kumu yeterli olacaktır eledoa için.[/QUOTE]
 
 
Ferhat bey,
 
Kuma dikilen eladoaların kumda kalan kısımları çürüyor mu?
Yeni Akvaryum Kurulumu
Nebil bey,
 
Dezenfaktan ve ilaç v.s ilave etmedim. Canlıları akvaryuma bırakalı 1 hafta oldu şuan için bi sıkıntı yok su değişimi yapıyorum ve nitrat döngüsü açısındanda uygun olacağını düşündüğüm 10 dal eladao aldım fakat dikim konusunda karar veremedim kuma dikersem dikilen kısımların çürüyeceği söyleniyor vantuzada bazıları olmaz diyor kararsızım.
 
Diğer sıkıntılı olan konu ise birde ısıtıcı aldım fakat akvaryuma takıp takmama konusunda düşünceliyim havalar biraz soğuyunca mı taksam diye düşünmekteyim.
Yeni Akvaryum Kurulumu
Birde ısıtıcı aldım 100w çalıştırayım mı yoksa havaların biraz daha soğumasını mı bekleyeyim?
Yeni Akvaryum Kurulumu
Bugün 10 dal eledao aldım.İnternetten biraz arştırdım fakat herkes birşey söylemiş direk kuma mı batırayım dalları ama sanırsam durmazlar???
 
Yada vantuzla tutturanlar felan varmış fakat vantuza ne şekilde ne ile nasıl bağlamalaıyım dalları?
Yeni Akvaryum Kurulumu

Arkadaşlar bitki olarak ne almalıyım tilki kuyruğu,çam,eladoa hangisi benim gibi acemi bir akvaryumcu için seçilmelidir?

Yeni Akvaryum Kurulumu
Arkadaşlar ışıklandırma olarak yurt dışından led alıcam duy girişi olan bir sıkıntı olur mu sizce?
Yeni Akvaryum Kurulumu
Arkadaşlar ilaç olacak mı peki?bitkiye zarar verebilir mi?
Yeni Akvaryum Kurulumu

Ben zaten sadece 2 kök dikmeyi düşünüyorum fazla sıkıntı olmaz inşallah ellerimi iyice yıkadıktan sonra birde hangi bitkiyi alayım lepistes için hemen dikeyim mi buğün akvaryumcu 15 gün sonra dik gibi birşey söyledi ama.

Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=woddwill]Akvaryum suyu en az 3 gün dinlenmeli hatta yeni kurulmuş bir tank için en iyisi 1 hafta dinlendirmek. Bitkilendirmeyi ilk tanka %25 su doldurduktan sonra yaparsanız daha rahat olur ve bitkili bir tank kuracaksanız canlıları bitkileri dikdikten 1 ay sonra katmalısınız ki bitkiler tanka otursun. Işıklandırma konusunda zaten akvaryumun duracağı yer ne kadar az güneş ışığı alıyorsa o kadar iyi ama bitkili bir tank kuracağınız için ısıklandırma gücünüde o oranda artırmanız lazım. Bunun için tankınıza uygun şekilde araştırabilirsiniz.. [/QUOTE]
Şöyle bir sıkıntı var tek bir tane hava motorum var ne yazık ki :( bide tankı ben doldurdum tamamen şimdi bitki dikemem mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.