ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m_esin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2012 16:36
Son Ziyaret:
29 Kasım 2017 16:58
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Esin
Doğum Tarihi:
28 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Erzincan
Meslek:
Harita Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150x50x50 Mdf den Akvaryum ve sump.

SON 10 MESAJI

Ham Mdf 'den 150x50x55h Akvaryum ve Sump Yapımı
Merhaba Koray Bey,

Biraz geç bir cevap olacak kusura bakmayın. Epoksi ile ilgili hiç bir sorun yaşamadık. 1,5 cm iken aldığımız 21 adet ilangi yavrularını kayıpsız büyüttük. ilk altı ay sadece ayda bir %25 su değişimi yaptık. Son 1.5 sene ne dip çekimi ne samp temizliği hiç birşey yapmadık. Sadece yem atıp balıklarımızı seyrettik.Suyumuz her zaman berrak kum üzeri her zaman temiz idi. Dışkılar kayaların arasında birikip yok olup gidiyordu. Ön camda çatlak oluşana kadar her şey güzel gidiyordu.Çatlamanın sebebini de zeminin beton olmamasına bağlıyoruz. Akvaryum prefabrik bir ofis odasında bulunuyordu. Eğer hala akvaryum yapmadıysanız şiddetle tavsiye ederim. Ek olarak playwoodun kısa yüzeyine epoksiyi bolca sürün.Biz o kısımlara su gelmeyecek nasıl olsa diye 1 katman sürmüştük ama eninde sonunda su geliyor :). Kurumasını bekleyerek (1-2 gün) 3 katman olarak uygulayın.Alt dolabıda siz yapacaksanız bizim kadar abatmanıza gerek yok 5x5 bile yeterli gelir.Son olarak ön camı yapıştırırken tabana oturtmayın. Bizim hatamız o oldu.Mutlaka altına camı biraz yukarda tutacak bişeyler koyun , slikon kuruyunca alırsınız. Ufak tefek esnemelerde silikonun esnekliği kurtarır.
iyi hobiler.
Hobihane Yunus ( Havuzun Faydaları Syf 3 )
Furkan Bey,
Hacimin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler. Yanlız 2. sayfadaki yüzen strafor üzerinde duran üçlü priz bana tehlikeli geldi. Hala o şekildemi çalışıyor havuzunuz ?[EDIT]m_esin,2015-07-21 16:33:57[/EDIT]
tropheuslardan biri farklı hangi tür acaba?
Yüzgeçleri kızarmayan ,bedeni sararmamış ve diğerlerine göre küçük kalan balıklarınız da ilangi. Bende yavrudan ilangi büyütüyorum.22 balıkta 2 balığım sizinki ile aynı.Bi nevi yanık kalma denebilir.
Arkadaş Akvaryum - Yeni ithalat Bol resim SAYFA:2
[QUOTE=Iskarmoz][QUOTE=m_esin]Bu aslan balığı veya kurbağa balığı dediğiniz tür Sakarya Nehrinde var desem inanırmısınız ? Gerçi hala varmı bilmiyorum ama benim yanlışlıkla tuttuğum zamanlar doksanların başı  olması lazım. Sakarya nehrinin karadenize döküldüğü yer Karasu/Yenimahalle' de nehir kenarında, büyük çınar ağaçlarının altında kahveler vardır. Bu kahvelerin önündeki iskeleden  mantarlı olta ya ekmek takıp kızılkanat , sütbalığı dediğimiz balıklardan tutardım. Bir keresinde yem gidince boş kancayı yaklaşık 20 cm su yüksekliği olan bi yere yatırıp oltayı iskeleye dayadım. Yemi hazırlayıp oltayı elime alıp kaldırınca kanca biyere takılmış gibi gelmedi.İkinci defa asıldığımda bu bahsedilen balık üstünden çamurlar aka aka oltanın ucunda bütün kanatlarını açmış duruyordu. Kahve milletide balığı görünce başıma toplandı. Yaşlılardan biri Ben 60 senedir burdayım böyle bi balık görmedim demişti hiç unutmam. Ozamanlar akvaryumdan haberim olmadığı için heba ettim tabi balığı. Umarım neslini devam ettiriyordur .
[/QUOTE]


Bahsettiğiniz balık kesinlikle Batrachomoeus trispinosus veya yakın bir tür değil. Büyük ihtimalle bir Horozbina veya Kaya Balığı türüdür, ülkemizde sığ tuzlu ve acı sularda sıkça görülürler. Belki küçük bir Yayın Balığı da olabilir ama Kurbağabalığı Hint-Pasifik okyanuzlarının kıyı bölgelerinde ve bu okyanuslara dökülen yerlerde görülür (Amerikalar kısmında değil).
[/QUOTE]

Kaya balığını ve horozbinayı iyi bilirim. Kaya balığı da çok gelirdi balık tutarken.Horozbina da değildi.Horozbinaları Düzce/Akçakoca limanında bolca görebilirsiniz. Aslında Bu Batrachomoeus trispinosus dediğin balığa renk ve kafa yapısı olarak benziyor ama benim yakaladığım daha tıknaz yapıdaydı.Yani Mintax kutusuna koyduğumda gövdesi tabana tam oturuyordu aşağı yukarı. Kaya balığı veya yayın balığı yavrusu gibi ince uzun değildi. Geçenlerde Universitelerimizin hazırlamış olduğu Sakarya Nehri Faunasını incelemiştim ama böyle bi balık görememiştim. Sonuçta dünya üzerindeki herşey keşfedilmedi.
m_esin2014-03-20 08:43:48
Arkadaş Akvaryum - Yeni ithalat Bol resim SAYFA:2
[QUOTE=red1arwana]sarıkanat balığı çok güzel zehirli akvaryumda beslenirdi mavi kanatları var ben kendisini beğeniyorum[/QUOTE]

Fırat gibi konuştun :).  Zehirli akvaryum hangisi oluyor ?
Arkadaş Akvaryum - Yeni ithalat Bol resim SAYFA:2
Bu aslan balığı veya kurbağa balığı dediğiniz tür Sakarya Nehrinde var desem inanırmısınız ? Gerçi hala varmı bilmiyorum ama benim yanlışlıkla tuttuğum zamanlar doksanların başı  olması lazım. Sakarya nehrinin karadenize döküldüğü yer Karasu/Yenimahalle' de nehir kenarında, büyük çınar ağaçlarının altında kahveler vardır. Bu kahvelerin önündeki iskeleden  mantarlı olta ya ekmek takıp kızılkanat , sütbalığı dediğimiz balıklardan tutardım. Bir keresinde yem gidince boş kancayı yaklaşık 20 cm su yüksekliği olan bi yere yatırıp oltayı iskeleye dayadım. Yemi hazırlayıp oltayı elime alıp kaldırınca kanca biyere takılmış gibi gelmedi.İkinci defa asıldığımda bu bahsedilen balık üstünden çamurlar aka aka oltanın ucunda bütün kanatlarını açmış duruyordu. Kahve milletide balığı görünce başıma toplandı. Yaşlılardan biri Ben 60 senedir burdayım böyle bi balık görmedim demişti hiç unutmam. Ozamanlar akvaryumdan haberim olmadığı için heba ettim tabi balığı. Umarım neslini devam ettiriyordur .
m_esin2014-03-18 08:01:46
Ham Mdf 'den 150x50x55h Akvaryum ve Sump Yapımı
Kum ve taşlar konulduktan sonraki hali.Taşlar Fırat Nehrinden toplandı.



m_esin2014-01-29 07:59:43
Ham Mdf 'den 150x50x55h Akvaryum ve Sump Yapımı

     Mdf ve kereste kesim dahil        :  350 TL
     Eposki Reçine                                    :   68 Tl    kargo dahil
     Epoksi Boya                                      :   35 TL  +20 TL kargo
     Depo bağlantı adaptörleri
+çekvalf+Kulanmadığımız bir kaç dirsek : 53 tl Kargo dahil
      Nalburiye(rulolar,fırçalar
,silikon tabancası,vidalar,çiviler
,sıvacı süngeri,tutkal,matkap ucu)          : 70 tl
       Camlar                                             :50 tl
 Mobilya Boyaları (akrilik ve eskitme)      : 48 tl  kargo dahil
 Sista Silikon (2 adet)                             :  20 tl
  Pvc borular ve dirsekler                        : 45 tl
  Silis Kum 40 kg                                      :52 tl Kargo dahil

Şu ana kadar toplam maliyet bu hocam 811 tl ediyo sanırım. Pahalı gelebilir ama mahrumiyet bölgesinde olunca böyle oluyor biraz. Büyük şehirlerde bu maliyet biraz daha aşağı çekilebilir.

Akvaryum destekçisi
 Dostum bu ebatta bir akvaryumu yapman için  yapıştırma sehpası büyük kolaylık sağlayacaktır.Yanlız bu sehpadaki akvaryumun köşelerinin oturduğu yerin hatasız 90 derece olması gerekiyor.Bunuda kolay kolay hiç bir usta el işi ile tezgahta falan sağlayamaz.Mutlaka milimetrik hatalar yapar. Biz arkadaşla daha yeni mdf den  akvaryum yaptık.Mobilyacıyla anlaştık o bi yerde mdf yi cnc tezgahta kestirdi.Ölçüleri kontrol ettiğimizde mükemmeldi, hata bulamadık.Arkadaşların dediği gibi iki tanesi kaldırmayabilir.
  bizim konumuzada buradan http://www.akvaryum.com/Forum/iste_bugun_yaptigim_akvaryumum_k747048.asp   bakabilirsin. Yani bir kere yapılacak bir akvaryum için bukadar masrafa girmeye değermi oda tartışılır tabiki.
m_esin2014-01-23 16:44:57
Ham Mdf 'den 150x50x55h Akvaryum ve Sump Yapımı
Ali Bey,

12,13,14 üncü resimlerde görünen akvaryumun üstüne vidaladığımız bir parça var. İki pencere açılmış yekpare bir mdf tabakası o. Onu taktıktan sonra akvaryum iyice rijit hale geldi. Ah birde 5 e 10 ları zımparalatsaydık ozaman işçilik daha mükemmel olacaktı.

Birde akvaryumda 4+4 lamine cam kullandık diyemidir nedir? Suyu doldurduktan sonra akvaryumun karşısına geçip baktığımızda akvaryum eni dar gözüküyor.Durduğumuz yere görede akvaryum arkası ileri geri hareket ediyor gibi gözüküyor.Tam ortadan akvaryuma doğru eğilip bakıldığında akvaryum arkası kavisli gözüküyor.Bunun sebebi lamine cam mıdır acaba ? yada biz kalitesiz cammı aldık ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.