ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrtcndmrl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
129
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2012 00:36
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2017 20:30
Toplam Mesaj:
465 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mertcan DEMİREL
Doğum Tarihi:
14 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Samsun
Meslek:
İşletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


[img]http://g1211.hizliresim.com/13/7/fqsd5.jpg[/img]Mertcan DEMİREL 100*40*35 ( Malawi ) 2e 6d Sarı Prenses 2d 1e Demasoni

SON 10 MESAJI

Malawi Yavru Birakmiyor
Yavruluk küçük gelip stres yapmıştır o. Artık eline alıp kendin kusturabilirsin balığı yavrular serbest yüzüşe geçmişlerdir.
Duvara Gömme Akvaryum (farklı Yeni Bir Kurulum Hikayesi)
Hocam elinize sağlık. Gayet hoş olmuş ben çok beğendim. Sağlıklı Hobileriniz olsun, daha iyilerine izin çıksın inşallah :)
canli doguran
Güzel siyah bir arka fon, sazlar eleodalar arkaya, küçük bitkiler ortalara veya yanlara böylece daha mükemmel bir tank oluşturabilirsiniz. Bu hali de güzel ancak peyzaj uyumlu olmadığından karışık duruyor.
Disimi Erkek Mi Oldugunu Ne Zaman Anlayabilirim
3.5-4. aydan itibaren anüs vent kontrolüyle anlamaya başlayabilirsiniz.
Akvaryum Hacmi ?
Japonları ve teleskop japonu çıkartın. Canlı doğuranları 1e 4d şeklinde ayarlayın. Betta'yı da sadece dişi yada sadece erkek olacak bicimde bırakın. Ozaman hem akvaryumunuz uyumlu hemde yeterli olur.
Cikletlerim Halsizlesti
Akvaryumunuza hava veriyor musunuz ? Ayrıca hacminiz ve balık sayınız ne kadar ? Daha fazla detay verirseniz daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Fanustan..akvaryuma, Çok Yeniyim, Sorum Çok..
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. En doğrusunu yapmışsınız. İlk iş olarak o deniz kabuklarını çıkartabilirsin akvaryumdan. Daha sonra da toprağına uygun az bakım gerektiren türlerden bitki ekleyip güzel bir akvaryum oluşturabilirsin hemde yavru kaybın aza iner. Balık türlerine gelirsek ; Lepistes, moli ve kılıçkuyruk balıkları var. Yemleri değiştirip bitkisel ağırlıklı granül yem almanı tavsiye ederim. Tekrar hayırlı uğurlu olsun bol yavrulu bol balıklı hobileriniz olsun.
Hamile Balık
Önce yaz başlangıcında ısıyı takip edeceksiniz. Gün içinde ne kadar çıkıyor gece ne kadar düşüyor. Daha sonra çok artış varsa kolay olan fanlı sistemle soğutucu yapacaksınız kendinize ve yine gözlem yaparak ne zaman ısıtıcının çalışması gerektiğini öğreneceksiniz ve timer prizle ısıyı dengede tutacaksınız. Okurken biraz zor görünür şimdi size ama kolay bir işlemdir :)
Akvaryum Hevesim Kursağımda Kaldı
[QUOTE=kdrcnkyk]


Abi teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bu şekilde baştan başlayacağım, fakat elimde bulunan balıkları ne yapayım şu an 4 tane neon 5 tane renkli zebra bir tane beta bir tane de salyangoz mevcut. Hani baştan başlayıp dediğin gibi bir balığı bir kaç gün tutup sonrasında alayım eyvallahta elimdekiler? Ve bir büyük sorunum daha var çok fazla kirleniyor filtreyi temizliyorum ama nafile, az önce süngerinin etrafına pamuk sardım bir yerde okumuştum işe yarar mı bilmiyorum. [/QUOTE]

Pamuk daha fazla kirlenmeye yol açabilir. Akvaryumcunla konuş. Balıkları iade edip ücret almayacağını ve akvaryumu sil baştan kurduğunu bu sebeple suyun oturmasını bekleyip tekrar balık alacağını söyle. Para çıkmayacağını duyduğunda kabul edecektir. Kirlenme hususunda demekki filtren yeterli gelmiyor yada suyun içinde koyduğun dekorlardan dolayı bir salınım var ve suyu kirletiyor.
Hamile Balık
[QUOTE=baly]Bol bitkili 5 litrelik akvaryumda şimdi.
Durduğu yerde kuyruğunu hızlı hızlı sallıyor.
Göz göze gelince hemen saklaniyor[/QUOTE]

Balığın doğum süresi 3 günü bile bulabilir balığınızı rahat bırakın. Batmanda hava sıcaklıkları gündüz yüksek olsada gece düşük seyrediyor. Isının stabil tutulabilmesi için gece soğuma varsa ısıtıcı şarttır. Isı doğum için en önemli etkenlerden birisidir. Çoğu zaman doğumu kolaylaştırmak için 1-2 derece ısı arttırılır. Balığınızı rahat bırakıp ellemezseniz bir kaç güne doğumu tamamlayacaktır.[EDIT]mrtcndmrl,2016-05-24 23:31:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.