ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HimsA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2012 18:27
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2012 02:52
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin CENGİZ
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Kütahya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

canlı bakmak bir sorumluluktur... ;)

SON 10 MESAJI

Dogum Sonrası Hemen Hamile Kalmış Lepistes Ne Zaman Dogurur
Dişileri ayırmayı düşünmüyorum çünkü gerek yaptığım dekor gerek bitkiler akvaryumdaki her canlının istediği zaman kaçıp rahatlayabileceği şekilde sadece merak ettiğim için sordum acaba 2-3 aylık olsalar da doğum yaparlar mı? 
Dogum Sonrası Hemen Hamile Kalmış Lepistes Ne Zaman Dogurur
Benimde kendi 2-3 aylık yavru lepisteslerim var ve dişilerin karnı şiş ve hafif siyahlıklar var acaba onlardan da yavru alabilirmiyim yoksa yavru vermek için zamanları var mı? 
(yeni konu açmak istemedim hata ettiysem aff ola :))
Felç?
Fiziklerinde sorun yok fakat aniden olan bir felç değil yavaş yavaş oluyor. Önce kuyruklarını kullanamıyorlar sonrada sanki karınlarından ip bağlanmışda yukarıya doru çekiliyor gibi adeta kırılıyorlar. En kısa sürede fotolarını da yükleyip görmenizi isterim ilk defa başıma geliyor böyle bir durum.
Felç?
Lepisteslerim doğum yapmadığı halde felç oluyor neden kaynaklanıyor acaba? 
Albino Kurbağa (Xenopus Laevis)
Canlipetshop.com gerçekden kaliteli hizmet veriyorlar ve albino kurbağa mevcut daha önce 2 alışveriş yaptım gayet memnun kaldım ;)
lepistes için kaç e d
Bence 1e-5-6d benim 150 litrelik akvaryumumda 3e-10d var ve 100 ü aşkın yavru var.Yavrularını yedikleri için sürekli dişileri yavru tankında yavrulatıyordum ve ayrı akvaryumda bakıyordum fakat 2 hafta il dışındaydım sadece yem verdi arkadaşım geldiğimde birsürü yavru vardı. anlayamadım ama yavrulara hiç bir şekilde zarar vermiyorlar kovalamıyorlar bile gerçekden çok hoş görüntü oluyor :)
Evde Lepistes Üretimhanesi
[QUOTE=MuhammedOner]Bu akvaryumlarda belirttiğin sayıda yavru büyütürsün ama ayrıca güzel bi üretim setine ihtiyaç duyarsın akvaryumlarından birini bölüp üretim için kullan derim özel tür üreteceksen. Ama anladığım kadarıyla karışık üretim yapcaksın bu durumda akvaryumlara rafya koy at içine lepistesleri bol bol yavru alırsın diğer gerekli şartlarıda sağlarsan( ısıtma, filtrasyon..) solediin kadar olmasada en azından başlangıç olur biraz para kazanırsın işleri büyütürsün bi petshopu kendine bağlasan bile yeterli olcaktır başlangıç için.[/QUOTE]

Düşünceniz çok mantıklı sanırım biraz fazla uçtum dediğinizi yapıp akvaryumların birini 3e bölmeyi düşünüyorum. Yavruları da diğer akvaryumda büyütürüm zaten şu anda akvaryumun dekoru harika yavrular için kolayca saklanabilecekleri bitkiler ve akvaryumun ortasında taşları üst üste koyarak yaptığım dağ var :) böylece farklı batım yavrular birbirlerine zarar veremezler. 
 Diğer cevaplar için de çok teşekkür ederim...
sizce uygunmu?
[QUOTE=aslan777]hemşerim teşekkür ederim. peki en fazla kaç balık önerirsiniz. [/QUOTE]

rica ederim hemşeri olduğumuzu farketmemişim :) bence sadece sarı prensesleri alın ve ilerde cinsiyetleri belli olunca 1e-3-4 d şeklinde eleme yapabilirsiniz :)
sizce uygunmu?
Şimdilik uygun olsa da ileride sorun çıkarıcakdır bence. ileride akvaryumunuzu büyütmeyi düşünmüyorsanız almanızı tavsiye etmem.
tavsiye ve önerileriniz
Benimde o ölçülerde 2 adet akvaryumum var ve içinde 10 d-4 e lepistes 100 e yakın farklı boylarda lepistes yavrusu 2 adet çöpcü sayısız ufak elma salyangozu 6 kuhli 4 mavi karides var. Daha hiç yetişkinlerin yavrulara saldırdığını veya yediğini görmedim birlikte yem yiyip yüzüyolar akvaryumda orta bölüme taşları üst üste koyarak küçük delikleri olan mağara dekoru yapdım ve çeşitli ne az ne çok bitkiler mevcut gayette seyri keyifli ve güzel bir akvaryum oldu fotolarını ileride paylaşmayı düşünüyorum. Kısacası yavruların veya akvaryumdaki diğer canlıların istediklerinde saklanıp dinlenebilecekleri yerler yaparsan sorun çıkmaz diye düşünüyorm :) 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.