ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tacobell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2011 00:37
Son Ziyaret:
17 Şubat 2021 02:22
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay SEZAN
Doğum Tarihi:
23 Şubat 1992
Yaş:
32
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay SEZAN

120*60*75h ( 1 çift vieja synspilum )

SON 10 MESAJI

Mini Discus tank

[QUOTE=Oguzhan_oto][1]Aldığınız yer akvaryumcu olduğu için nasıl alıştırırsanız öyle gider diyebilir ama bu balıkların hakkı yüksek hacimli ve hergün belirli bir su değişimidir.Siz almadan önce bunların hergün suyunu değiştirceksiniz deselerdi almaktan vazgeçecektiniz yada almazdınız.Zaten açık renkli balık yanık kalmış durumda.
Saygılarımla..
[/QUOTE]
 Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Evet o ihtimal uzun süredir benim de kafamı kurcalıyor. Akvaryumcu öyle dedi lakin burada ki herkes ciddi miktarda su değişimi yapıyor. Yalnız kafam, açık renk balığın yanık kaldığı söylemenize takıldı. Bunu nasıl anladınız? 
 [QUOTE=metheav][1]Merhaba;
Hacim olarak küçük olsada bol su değişimleri ile balıklarınızı bir boya kadar getirebilme şansınız var. 
Ama karşınızda yapılmaması gereken bir kaç hata olduğunu bilmeniz gerekiyor. 
Bunlardan 1incisi ve en önemlisi discus sürü balığıdır! Ve kesinlikle 1 2 3 adette mutlu huzurlu bir yaşam sürmeyeceklerdir. Dikkat ederseniz büyümez demiyorum, yaşamaz demiyorum. Ama kesinlikle huzursuz olurlar ve bunu tetikliyen hastalıklar çokca süre sizi rahatsız eder. Ve uzun dönemde kullandığınız stres önleyici ilaçlarda karaciğerlerine ve diğer iç organlarına zarar vererek uzun müddette ölmelerini sağlar.
2inci ve orta önemli konuysa discus besliyorsanız benim görüşüm başka hiçbir balık yada canlı yetiştirmeyin. Onlarda oluşabilecek birçok hastalık discus tarafından tolere edilemiyebilir. Ayrıca huzursuz olmalarınada sebeb olabilir. Bu birde sizin akvaryumunuzun hacimiylede çok ama çok ilgili.
3üncüsüne gelince discus illa ki 30 derecede büyüyecek diye bir şart yoktur. Ben bazen 25 26 derecede balıklarımı çok mutlu şekilde uzun dönemler yaşadığını gördüm ve ölmedilerde. Dipnot:Tabi ki doğal ortamı ne kadar sağlarsanız sizin için o kadar iyi olucaktır.
4üncüsü İç filitre kullanmak yerine, pipo filitre kullansanız birde köşe filitre ile biyolojik dengeyi kursanız bence çok daha iyi olur. Nedeniyse DİSCUS AKINTIYI SEVMEZ! Koyduğunuz hava taşlarının yapmış olduğu akıntıyı bile kimi zaman yadırgarlar ve stres yaparlar. VE ÇOK UYGUN FİYATLARDA UYGULAYABİLİRSİNİZ.
5incisi : ) ve en sonu yanık oluşma nedeni strestir! Sizse stres yaptırabilecek çoğu şeyi yapmışsınız...
[/QUOTE]
 Cevap için teşekkürler.
Çok haklısınız, zaten bunların birçoğunu biliyordum. Lakin biraz da gaza gelerek aldım balıkları desem yerinde olur. Son olarak, bu balıkları 70 litre akvaryumun içinde uzun müddet bakma gibi bir düşüncem yoktu. Evde tadilat işleri olacağından büyük tankı elden çıkaracaktım. Fakat işleri biraz planladıktan sonra gerek olmadığını düşündüm. Salonda iyi bir yer ayarladım tanka. En kısa sürede kuracağım zaten.
 
[QUOTE=M.Tuna][1]Berkay Bey tankınızı neden bilmiyorum ama çok şirin buldum.
72 Litrede filtreyi oturtmak o kadar da kolay olmasa gerek ,dolayısıyla biyolojik denge ciddi bir sorun olacaktır.
O filtrenin biyolojik süngeri o kadar minik ki.
72 Litrede hastalıklar büyük hacimli tanklara göre çok sık ve ani bulaşıcı oluyor.
Hastalık çıktığında küçük tanklarda ilaç uygulaması da riskli oluyor.
Küçük hacimli tanklarda sorun çıktığında maalesef küçük bir etki yaratmıyor,bu yüzden her şeyi dengede tutmaya çalışın.
Ne zaman 400 litrelik bir tank alıyorsunuz ?
[/QUOTE]
 Teşekkür ederim. Tankta, adam akıllı bir biyolojik döngü yok zaten. İç filtre ile de olması zor. Büyük tankımı bir önce ki cevabımda da belirttiğim gibi tadilat işlerinden dolayı elden çıkaracaktım. Fakat işleri planlayınca gerek olmadığına karar verdim. En kısa sürede 540 lt'lik tankımı kuracağım.
 Bu arada 2 sorunum var buradan belirteyim; kum olarak 1 numara beyaz silis kum kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin tavsiyesi ne yönde olur?
 Birde sarı renkli discus'un aldığımdan beri yeme karşı bir ilgisi yok. Ve kırmızı olan arada bir tartaklıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
 
 

Mini Discus tank
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Berkay bey merhaba,

1- Diskuslar sürü balığıdır, min. 6-8 adet beslenmesi strese girmemeleri açısından önerilir.
2- Bitkilerinizin 30C gibi bir sıcaklığa dayanması mümkün değil, kısa bir süre sonra eriyeceklerdir.
3- Her ne kadar yazmamış iseniz de resimlerde 2 adet Melek gözüküyor, Melek'ler oldukça hızlı balıklardır, yemleme esnasında hızlı davranarak Diskus'larınıza pek yem bırakmayabilirler veya bu davranışları Diskus'larınızı sterese sokar ve yemden kesilmelerine neden olur.
4- Diskus'lar sakin/durgun su isterler, iç filtrenizin debisi yüzünden rahatsız olacaklardır, tavsiyem hacminize uygun bir dış filtre edinmeniz, daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
5- Diskus'lar dikine büyüyen balıklar olduğundan o hacimdeki bir akvaryum da bu Diskus'ları sağlıklı bakmanız ve büyütmeniz maalesef mümkün değil, daha doğrusu uygun formda büyümeleri mümkün değil.
6- Yavru Diskus bakımında su kalitesi ve su değişim sıklığı çok önemli bir faktördür, yavru Diskus bakılırken, haftalık değil, genellikle günlük %50'den fazla su değişimi yapılır (bu oran kişiden kişiye değişebilir yanlış anlama olmasın, ama genellikle günlük su değişimi yapılır).

Daha çok şey yazılabilir ama sanırım bu kadarı bile bu akvaryumda Diskus bakmanın/büyütmenin mümkün olmadığını/zor olduğunu anlatabilmişimdir.

Tavsiyem Diskus'ları çıkarın, Melek'ler ile devam edin, tadilat işleriniz bitince de daha büyük tank da mümkünse 300LT+ olacak şekilde Diskus'lar için bir tank kurun.

Saygılarımla. 


 
[/QUOTE]

Merhabalar, öncelikle uzun ve açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim. 

1) Evet sürü balığı oldukları hakkında bilgim var. Fakat sürekli gözlemliyorum balıkları strese girdiklerine şahit olmadım lakin haklısınız.
2) Maalesef, bende kısa bir süre içinde eriyecekleri kanaatindeyim. Bunun için yüksek ısıya dayanıklı bitki önerileriniz var mı diye belirtmiştim ilk mesajımda. 
3) Evet, yazmayı unutmuştum. Daha sonradan mesajımı editleyerek, alt kısma kırmızı punto ile belirttim melekleri tanktan çıkarttığımı. Bu dediğiniz hızlı yem yeme durumuna bizzat şahit oldum bende açıkçası. O yüzden herhangi bir huzursuzluk çıkmasın diye melekleri ayırdım tanktan.
4) Bu konuda da haklısınız. Ama filtrenin üzerinde 500 L/t saat yazmasına rağmen, oldukça az bir debisi var. Suyun hiç hareket etmediğini söyleyebilirim. Ki zaten çoğu filtre üzerinde belirttiği değerin %80'ni ni dahi veremiyor. Dış filtre konusunu bende düşündüm. Fakat en ufakları bile pahalı geldi. Açıkçası geçici bir süre bu tankta tutuyorum discus'ları. O yüzden ufak bir filtreye yatırım yapmak anlamsız geldi.
5)Bu konuda hiç bir lafım yok haklısınız. Yüksek hacim istemesine rağmen ufak akvaryumda baktığım türler oldu. Bu konuda kötü tecrübelerim de oldu maalesef.
6) İşte en anlam veremediğim nokta bu su değişimi konusuydu. Açıkçası bu kadar sık ve çok su değişminin balığın dengesini bozacağını düşünüyordum hep. Discus'la ilgili okuduğum konularda, çoğu kişi günlük aşırı miktarlarda su değiştiriyor. Aldığım yere sorduğumda ise, hafta da bir su değişimi yaptıklarını ve sende nasıl alıştırırsan o şekilde gider yorumunu dikkate alarak öyle yazmıştım. Ama hala aklımda soru işaretleri var bu su değişimi konusunda.

Açıkçası bende genel olarak, bu koşullar altında discus bakılamayacağı kanaatindeydim. Lakin biraz da geçici süre tutacağıma güvenerek bir çılgınlık yaptım. 

Saygılar..
Mini Discus tank
Boyut (cm): 60-30-40h
Kapasite (litre): 72lt
Canlılar: 2 discus, 5 raspora, 1 ramirezi
Malzemeler: 500l/h iç filtre, jager 50w ısıtıcı, hindistan cevizi kabuğu, mangrowe kökü, torf ve bitki gübresi karışımlı kum, Aponogeton, anubias ve adını bilmediğim bir kaç bitki daha. 

Akvaryum Bakımı: Akvaryum uzun süredir faal durumdaydı. Fakat, discusları ve tetraları yeni ekledim. Aldığım yerde, haftada bir su değiştirildiği için bende alışık oldukları düzene uyup haftada bir %30 civarı su değiştirmeyi düşünüyorum. 

Kullanılan Yemler: Aldığım yer, tetra discus yemine alıştırmış balıkları. Bende, şu an bu yeme ek olarak, NLS Thera A+, kurutulmuş un kurdu var. Ara yemlemelerde bu yemlerden de atarak daha çeşitli beslenmelerini sağlayacağım. 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Şu anda su değişimlerinde, marinium su düzenleyiciden bir kaç damla atıyorum. Bunun dışında kullandığım herhangi bir katkı bulunmamakta. 



Aslında bu akvaryumu aylar önce bitkili cüce amerikan akvaryumu olarak planlamıştım. Ramirezi ve bir kaç çeşit daha cüce amerikan baktım. Yoğunluğumdan ötürü çok fazla ilgilenemedim ve ölen balıklarım oldu. Şu zamana kadar kurduğum akvaryumlar ve beslediğim balıklardan konsept olarak fazla tatmin olamadım. Beslemeyi istediğim balıkları da hiç bir yerden bulamadım. Lakin, Discus ise uzun süredir beslemek istediğim balıklar arasındaydı. Fazlaca tecrübe gerektirmesi ve hassas bir balık olması beni caydıran ana nedenlerdi. 

Şu an ki akvaryum belki biraz küçük geliyor onlara. Ayrıca dış filtre olmadığından sistem kusursuz değil. Evimde tadilat işleri olduğundan büyük tankımı elden çıkarmak durumundayım. Daha sonrasında bu küçük tankta ki balıkları daha büyük bir akvaryuma geçirip ona göre daha iyi bir konsept oluşturmak şimdi ki planlarım arasında. 

Son olarak, akvaryum ısısı 29-30 derece civarında, gözlemlediğim kadarıyla tankta ki bitkiler bu sıcaklığa daha fazla dayanamayıp yakın bir süre sonra tamamen çürüyecekler gibi. Discus ile birlikte yüksek sıcaklığa dayanıklı bitki önerileriniz nelerdir? Bu ilk Discus tecrübem olduğundan sizlerden de yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Çok uzun yazdım. Bunun için kusura bakmayın. Artık fotoğraflara geçelim. 



EDİT: Fotoğrafların boyutu oldukça büyüktü. Boyutlarını küçülterek siteye yükledim. Lakin sitenin fotoğraf yükeleme aracı fotoğrafların boyutunu daha da küçülttü. Ve kalite kaybına uğradılar. Bunun için kusura bakmayın. Son olarak yazmayı unutmuşum, fotoğraflar ki melek balıklarını akvaryumdan çıkardım.
Tacobell2013-11-06 16:04:07
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
Diyecek söz yok Cenk bey, müthiş bir renk cümbüşü var hayvanlarda. Umarım sağlıklı ve sorunsuz büyütürsünüz yavruları. Bu arada, Burak bey'de ki yavrular yeterince fazla ve isteyen herkese yetecek kadar var ise yukarıda ki mesajımda da belirttiğim gibi bende istiyorum bu güzel hayvanlardan. :):) 
fotoğraf taktikleri verirmisiniz
Kompakt makineler ile iyi sonuç almak istiyorsanız, akvaryum içinde ki ışıklandırmayı artırmalısınız. Böylece daha net sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca camlarınızın temiz olduğundan ve cama yansıma yapacak herhangi bir ışık kaynağının olmaması gerekir. 

Bunun dışında özellikle balıkların net ve iyi pozlarını yakalamak için Bir çok kez deneme yapmanız gerekebilir.
Canon EOS 550D için Macro Lens Tavsiyesi
http://www.bascek.com/4895/gercek-makro-lens-nedir-nasil-anlasilir/

Makro lensler hakkında yazılmış bir makale. Bu siteyi incelemenizi tavsiye ederim. Mevcut, fotoğrafçılık bilginizin daha da gelişmesine katkıda bulunacaktır. 

Canon'da bulabilirseniz 2. el 100mm f/2.8 usm ve 60mm f/2.8 usm'ye bakabilirsiniz. Ayrıca 3. parti üreticilerden tamron'un 90mm makrosu vardı. Nette ki yorumlarda genel olarak beğenilen bir lensti yanılmıyorsam. 

Ayrıca 70-300mm gibi lensler gerçek makro olmamakla birlikte yakın çekim yapabildiği için tatmin edici sonuçlar verebilir.
Canon 550d vs 650d
Merhaba, 650D son çıkan Digic 5 işlemciyi kullanıyor. Bu, 550D'de ki Digic 4'e göre biraz daha hızlıdır. Bunun dışında dönebilen ekranı ve video özellikleri üzerine geliştirmeler var. Tabi her iki makine ile hemen hemen aynı sonuçları elde edersiniz.


Arada ki fiyat farkına bağlı olarak 650D'yi alabilirsiniz. Ama fark fazla ise 550D'yi kit lensi ile birlikte alıp, düşük ışık ve alan derinliğinin önemli olduğu alanlar için 50mm f/1.8 II lensi alabilirsiniz. 
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
Buraya en son yazdığımda akvaryumu yeni kurmuştum. Ve bir akvaryumcu bana festae getirebileceğini söylemişti. O zamanlar tek beslemek istediğim balık buydu. Daha sonra piyasada yaygın olan türün festae değil, mayan olduğunu öğrenmiştim. Festae uzun bir süre benim için hayal olmuştu. 

Şimdi bakıyorum da, konu iyice ilerlemiş. Festae'ler büyümüş ve yavrulamış. Sizde elinizden geldiğince bu türü TR'de yaygınlaştırmaya gayret ediyorsunuz. Sizleri tebrik ederim. 

Bende en sonunda 550Lt'lik hacimli bir tanka geçiş yapabildim. Bu tankta daha önce Ateş Kafa(vieja synspilum) çifti besledim. Bir çok kez yavru aldım. Şu an tankta, idareten bir yakınımın Jaguar çifti durmakta.

Eğer elinizde festae yavrusu varsa 550 litrelik tankımı onlara ayırabilirim. Sizin balıklarınız gibi büyütüp, eş çıkarıp ve bu türün çoğalmasına katkıda bulunmak isterim.

iyi hobiler...





Bunlarda tankımın şu an ki hali. Dekor konusunda biraz daha çalışmam gerekecek gibi görünüyor.
Vieja çiftim...(2. batım yavrular fotoğraf eklendi)

Merhaba arkadaşlar, çiftim 2. kez yumurta döktü. Gerçi yumurta dökeli neredeyse 1 hafta oldu. Şu an yavrular serbest yüzüşe geçtiler. Tahminen 70-80 arası yavru var. Fotoğrafları yüklemeye fırsat bulamadığım için güncelliğini yitirdi sayılır. Ama en yakın zamanda güncellerini tekrardan paylaşacağım burada. 

Bu batım yavrulardan fazla kayıp vermemek için, artemia çıkarıp 1-2 hafta boyunca hızlı gelişmelerini sağlamayı düşünüyorum. Daha sonra yavruluğa alıp orada besleyeceğim. 


1 Ton Amerikan Evi(Güncelleme 16.02.2014)
Tank ve balıklar şahaneler... Dekorunuzu da çok beğendiğimi belirtmeliyim. Kendi tankıma yapacağım dekor konusunda bana güzel bir örnek oldu. Tebrik ederim.

İyi hobiler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.