ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
masisdemirel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2011 17:25
Son Ziyaret:
12 Kasım 2022 10:41
Toplam Mesaj:
140 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Masis Demirel
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1999
Yaş:
24
İl:
Istanbul
Meslek:
yok
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MasisDemirel

SON 10 MESAJI

Akvaryumcu Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba, İstanbulda bildiğiniz iyi akvaryum imalatçısı var ise önerebilir misiniz ?
Kiraz Karides İçin Filtre Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir kiraz karides beslemekteyim fakat kullandığım filter Şelale filtre. Su giren kısmı pipo filtre süngeri ile kapatarak yavruların kaçmasını engelledi fakat su debisi ciddi derecede azaldı. Sizce kiraz karides için ne tür filtre kullanmalıyım. Pipo filtre düşündüm fakat biyolojik temizlik adına bioball kullanımı pipoda pek mümkün değil. Dış filtre de biraz fazla olacak çünkü akvaryum 15 LT. Tavsiyelerinizi bekliyorum isteğim hem biyolojik hem de fiziksel temizlik kısmında işe yarar olması.
Sunsun Dış Filtre 400l/s 6w Beyaz
Anladım. Aslında yorumlar çok iyi 60 lt bir tankım var ve şelale filtremi değişmek istiyorum. Gayet iyi iş görüyor fakat fazla yüzey alanı daha çok işime yarar bir de görüntüden de kurtulmuş olurum .
Sunsun Dış Filtre 400l/s 6w Beyaz
Arkadaşlar herkese yorumlar için çok teşekkür ederim yanlız belirtmeyi unutmuşum ben 602 b modelini almayış düşünüyorum acaba özellikle bunu kullanan oldu mu ?
Sunsun Dış Filtre 400l/s 6w Beyaz
SunSun dış filtre almayı düşünüyorum. Mekanik ve fiziksel temizlik konusunda az çok bir bilgim var. Sonuç olarak madde yüzeyi daha geniş olduğu için dış filtre tercih etmek istiyorum. Şu anda şelale filtre kullanıyorum içerisinde bioball, elyaf ve filtre süngeri var. Bu sistemi dış filtreye uygularsam daha verimli bir temizlik elde edeceğimi düşünüyorum. Fakat bu urun hakkında bir bilgim yok kullananlar aydınlatırsa sevinirim.
Tetra Ht Isıtıcı
Haklısınız yanlış yazmışım ısıtıcı olacaktı. Garantisi olan firmanin teknik calisani sunu soyledi akvaryumdan cikartip fise takin ve 22 23 derecelerde de takip calisip calismadigina bakin dedi fakat o halde bile ışık yanmıyor.
Tetra Ht Isıtıcı
Tetranin 50 wattlik isiticisina sahibim ve tankim 15 litre. Bir sera termometrem bir de dijital ölçüm yapan termometrem var ve ikisi de 28 gösteriyor fakat parmağımla dokunduğumda soğuk olduğunu fark ediyorum. Sorum şu termometrem 25 derece altina ayarliyken hiç çalışmıyor fakat 25 ve üstüyken çalışıp duruyor bu sorunla karşılaşan hiç oldu mu ?
Akvaryum Isınmaması
Arkadaşlar 2 gündür aynı problem vaar akvaryumdaki su isinmiyor 3 haftadie cok iyi durumda olan tankım şu an ısınmıyor 2 ayrı ısıtıcı denedim ikisi de yeterli tankım için ?
Kiraz Karides
[QUOTE=Nursun]
Co2 yada misket gübreden kaynaklanmış olabilir , misket gübrenin içeriğinde bakır gibi özellikle karidesi etkileyen bir bileşen var ise ölümler bu yüzden olmuş olabilir .Yada mayalı co2 suya karışmış olabilir .[/QUOTE]

Mayalı sistemim çek valf ile bağlı karışımın tank içine ulaştığını pek sanmıyorum. Peki bu su değerlindeki ayarlamayı yapabilmem için ne önerirsiniz yani misket gübrenin etkisini nasıl azaltabilirim ?
Kiraz Karides
[QUOTE=suzillisi]Bitkiler için misket gübre kullanıyor musunuz? Ben tankı ilk kurduğum zamanlar heveslenip bitkiler için internetten misket gübre alıp kullanmıştım. Gayet sağlıklı olan karideslerimin tamamını dakikalar içinde kaybetmiştim. Tankta başka bir değişiklik yapmadığım için misket gübrenin neden olduğunu düşündüm fakat gübre konusunda bilgili olan arkadaşlar sebep olup olmayacağı konusunda bilgi paylaşabilir. [/QUOTE]

Evet ben de misket gübre kullandım sanıyorum ki sorun onlarda.


[QUOTE=Nursun]Akvaryum kaç litre , herhangi bir kimyasal ürün yada başka birşey kullandınız mı,akvaryumun fotoğrafını ekleyebilir misiniz ? [/QUOTE]

Tankım 60 litre bakteri kültürü ve su düzenleyici dışında sadece mayalı sistemle tank boşken zaman zaman CO2 vermiştim hepsi bu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.