ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UnicornKnight
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2011 12:16
Son Ziyaret:
03 Ekim 2011 04:00
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur AKSU
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur AKSU

SON 1 MESAJI

Bloat Hakkında Tavsiyeler
Merhabalar;

Yavru olarak satın aldığım ve şu an 2 yaşında olan, fazlasıyla titizlenerek bakmakta olduğum balıklarımdan biri 3 aydan fazladır bu başlıkta adı geçen hastalığın belirtilerini fazlasıyla taşımakta. Önceleri sürekli alışveriş yapmakta olduğum akvaryumcuların "geçici bir şey", "geçer kendiliğinden", "bir süre aç bırak sonra haşlanıp kıyılmış ıspanak & sarımsak yedir bir şeyi kalmaz" vb. telkinleri ile ciddi bir durum olmadığını düşünerek önemsemediğim, ancak gün be gün güzeller güzelimin erimeye başlaması ve artık iyiden iyiye kendini salmaya, su üstünde öylece durmaya başlamasına (son 15 gündür arada bir ters vaziyette durduğu da oluyor) müteakip internetten yaptığım araştırmalar sonucu bu başlığa ulaştım ve belirtilerin bir çoğunun bire bir uyduğunu gördüm.

söz konusu hasta balığım goldfish renklerine sahip bir teleskop japon, hastalığa dair en belirgin belirtiler ise kuyruk yüzgecine yakın bölgede çok da simetrik olmayan aşırı şişkinlik, hali hazırda tür özelliği olan iri göz kürelerinin birinin diğerine göre daha da şişmesi ve arka şeffaf kısımlarında kan toplanmış gibi koyulaşması, iştahının yerinde gibi gözüküyor olmasına karşın çoğunlukla ağzına aldığı yemlerin büyük bir kısmını geri çıkarıyor oluşu, parlak altın sarısı renginin daha ziyade portakal kabuğu gibi koyu turuncuya çalmaya başlaması, eskiden amiyane tabirle kocaman dışkılıyorken bir süredir neredeyse hiç dışkılamıyor olması şeklinde sıralanabilir.

süreçle ilgili bahsettiklerimden balığımın uzun bir süredir bu rahatsızlıktan muzdarip olduğunu sizler de anlamışsınızdır... sürenin uzunluğunu göz önünde bulundurarak son derece iyi dayandığı da söylenebilir... tüm bu bilgiler ışığında sormak istediğim husus Mesut beyin ayrıntılarıyla tarif etmiş olduğu tedavi ve bakım sürecinin değiştirilmeksizin benim balığım için de uygulanıp uygulanamayacağı yönündedir.

yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.