ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
matraxion
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ağustos 2011 14:21
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2021 22:52
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan İstekli
Doğum Tarihi:
21 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan İstekli

SON 7 MESAJI

Cory(çöpçü) Üretmek İstiyorum Tavsiyeler
[URL]http://egejfas.org/pdf/2006-suppl/2006_23_sup2_29.pdf[/URL]
Siyah Molly-corydoras Akvaryumu Ve Yavrular
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar yeni kurulumunuz ve balıklarınız hayırlı olsun öncelikle [:iyi:] [:nazar:] Öncelikle o yapay şeyleri çıkarın ve yavru almak istiyorsanız Ceyhun kardeşimin dediği gibi iğne yapraklı bitkiler alın arasına yavruların kolay saklana bileceği.
Akvaryumun arkasına ivedilikle tek renk bir fon hem görsel olarak çok daha iyi olur ve akvaryuma derinlik katar .
Birde gözlerim beni yanıltmıyorsa önde konuyu tanıtımı özetlerken yazdığınız bitki ise Anubias o kuma gömülmez onu akvaryuma yapay şeyleri çıkardıktan sonra bir kaç orjinal alacağınız yati dallarına tutturun akvaryumunuz çok daha güzel bir hal alacaktır .
Filtre olarak iç filtre önermem sizin akvaryumunuzun boyutları litresi düşünüldüğünde en güzel benim kanımca askı şelale filtre olacaktır litresi oranında [:iyi:][/QUOTE]

anubiasın sadece kökleri kumların arasında gövdesi ve yaprakları kumun üzerinde. yanlış mı olmuş gene de?
Siyah Molly-corydoras Akvaryumu Ve Yavrular
[QUOTE=ceyh]Hacmi saatte 4-5 kez çevirecek debili bir filtre, yani sizin hacimde 250-300 lt/h. Ama bana sorarsanız dış filtre hem daha sağlıklı hem daha pratik olur, debi hesabı yine aynı.[/QUOTE],

Mesela 400 ya da 500 lt/h olursa balıkları mı yorar akıntı zararı var mıdır?
Siyah Molly-corydoras Akvaryumu Ve Yavrular
[QUOTE=ceyh]Yüzer yavruluğu akvaryumda gezmesin diye vantuzladınız sanırım, akvaryumu doldurun ki su hacmi artsın, zaten kapaklı görebildiğim kadarıyla. Yapay dekorlara da gerek yok bana göre, gereksiz yer kaplıyorlar ve salınım yapabilirler. Rafyadansa bir kaç dal tilki kuyruğu ya da cabomba hem daha dekoratif olur, hem de yavrulara saklanma alanı yaratır.[/QUOTE]

Tamam peki sizce kaç lt/s lik bir iç motor gerekli bu akvaryum için?
Siyah Molly-corydoras Akvaryumu Ve Yavrular
[QUOTE=Baliksever1genc]Bidaha bana soru sorucaginiz zaman alinti yapmanizi oneririm yazinizi sans ile buldum alinti yapsaydiniz daha kisa bir surede donerdim. Simdi sorunuza gecelim.
Rafya onermem. Salinim yapiyor diye biliyorum. Arkadasimin akvaryumunun yarisi rafya ile doluydu lepistesler yavru yiyim derken arasina sıkısıyordu. Haftada 1 2 tane olu buluyordu sıkısıp olu halde.
Yani rafya 2 3 ay durdu akvaryumunda sadece asiri yosunlandigini rafyanin aralarini temizlemekte zorlandigini soyluyordu. Hic salinim filan yaptigini soylemedi sıkışıp ölmeleri ve alvaryumda pis gorunmesi disinda bi sikayeti yoktu[:iyi:][/QUOTE]

Teşekkürler foruma yeni yazmaya başladım alıntıyı görmemiştim uyarınız için de teşekkürler. Keşke büyük bir akvaryum olsa da rahat gezinebilecekleri ortam olsa bitkilerden yer kalmaz diye de korkuyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114664/310720181652121.jpg[/IMG]
Siyah Molly-corydoras Akvaryumu Ve Yavrular
Rafyaların zararları var mı? Boya salınımı çürüme vs. Balıkların arasında sıkışıp ölme ihtimali nedir?
Siyah Molly-corydoras Akvaryumu Ve Yavrular
4 Siyah molly ve 12 corydoras ın ve bir 15 yaprak civarındaki anubias ve 20 yaprak civarında java fern in bulunduğu 60 lt civarındaki akvaryumumda 20 civarında yavru molly ler var. Daha henüz 1 hafta-10 günlükler. Şuan için yavruluktalar. Sonrasında Mollyleri ayırmayı düşünüyorum. Bir süredir hobiden uzaktayım. Güncel bilgiler alabilir miyim? Yeni konu bulamadım bununla ilgili. 20 yavru için yavruluk küçük gelecektir yakında. Ne zaman ana tanka alabilirim ya da yavruluktan ayırmam gerekir? Ya da ana tankta saklanabilecekleri doğal öneriler bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.