ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elkadir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2011 13:57
Son Ziyaret:
20 Aralık 2022 13:21
Toplam Mesaj:
124 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Aydoğdu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Odtü Fizik (Öğrenci)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir AYDOĞDU      Cyrtocara Moorii __ Yunus ciklet https://www.facebook.com/elkadir

SON 10 MESAJI

ARKA SUMP YAPIMI
aynen öyle olacak 

bende 10 15 çeşit sump gördüm   en basit en iyi olanları bunlar

ikincisi suyu taşırarak havalandırma yapmaya çalışma 
hem ses olur hem nem

yapabilirsen motorun olduğu bölümün camına 2cm lik delik açtır
direk motorun ağzını içeriye verirsin havalandırmada yapar

ama delik açmak zor gelirse üstten boruyla atarsın içeriye oda havalandırma yapmaz

sumptan üstten su atarken, akvaryumda sürgü camı varken oksijen veremezsin çünkü içerisi sırf su buharı yani nem oluyo 
akv. içinde oksijen kalmıyo   

ısıtıcıyı suyun girdiği yere takabilirsin ilk bölüme
ARKA SUMP YAPIMI
s.a.

bence 3 den fazla bölmeye gerek yok

bölme küçük oldukça, içine sık dizilim yaparsanız, ve sünger elyaf kirlenmeye başlarsa su da yükseklik farkı oluşmaya başlar

hatta su bazı bölmelere geçemeyebilir veyahut ses yapar.

3e bölün.ortayı geniş tutun malzemeleri dizin ince sıra halinde yeter.

(hatta tam ortadaki 3 parça camı kaldırın derim öyle daha iyi olur)

su önce geniş sungere sonra küçük gözenekli süngere  sonra elyafa ve en son seramiğe girerse daha iyi olur

seramiği pislik kaplarsa bakteri tutması bi işe yaramaz.
kdr91092013-11-07 16:12:22
Tropheus İkola 200/70/60 kurulum syf 19
s.a.

abi cam kaç mm ? rodajlımı

hayırlı olsun bu arada

kdr91092013-11-07 16:05:38
187x93x50 akvaryum tamperli cam 10 mm yeterlimi
Büyük bi bidonu iç filtre gibi doldurup kapağın üstüne kafa motoru (iç filtre motoru) takabilirsiniz

çoğu üretimhane şeffaf turşu bidonuna motor takıp içini elyaf süngerle dolduruyor

eğer bidon büyük olursa dış filtreden çok daha iyi filtreleme yapar

araştırırsanız görürsünüz
187x93x50 akvaryum tamperli cam 10 mm yeterlimi
bence bi sıkıntı olmaz çünkü temperli camlar çok sağlam

ama camın kenarlarını aliminyumla veya başka bir malzeme ile kapatmanız lazım
temperli camlar yandan darbe alınca tuz buz olur hemen    çok ufak bi kuvvetle hemen dağılırlar.

kenarları kapatırsanız yük bindirmezseniz sıkınt olmaz  (kenardan kastım camın rodajlanan taraflarıdır. cama önden veya arkadan hiçbişey olmaz)


YUNUSLARIM-Sorusu olan buyursun
[QUOTE=PASALI06] S.A Kadir bey size kusura bakmazsanız bi sorum olucak ben tropeus besliyorum yunus beslemek istiyorum acaba iyi ırk damızlık yunus alsam malum bunların bizlere bazı maliyetleri olucak elektriktir sudur v.b gibi bunlardan zamnla inşallah yavru aldığımızda satılabilirmiyiz acaba kendi maliyetlerini çıkarmak amaçlı bildiğiniz gibi herkezde yunus var ve ilanlarda hep yunus yavrusu satmaya çalışıyolar nacizane fikrinizi alabilirmiyim saygılar[/QUOTE]

aleyküm selam

şimdi herkes yunus besliyo, iyisini beslemek istiyosanız iyi ırk almanız lazım, birazda balığına göre büyütmeniz lazım ondan sonrası zaten geliyo, yavru alınca 3-4 cm boya getirip 1,5--2 liradan satarsınız, en azından ben öyle yapıyorum. Yani maliyetini kesinlikle çıkarırlar ama tabi ben yavrudan aldım 2 sene bekledim şimdi 3 yaşındalar, size tavsiyem bulabilirseniz damızlık altı alın 8-10 cm arası hem cinsiyeti belli olur, hem balığın kalitesi belli olur, hemde 3 4 aya kalmadan üremeye başlarlar, ama malum bunların fiyatı biraz yüksek oluyor adedi 15 40 lira arası değşiyor. Direk tam damızlık alırsanızda zaten verdiğiniz fiyat baya tutar, onu amorti etmek zor, bugün iyi ırk yunusa 15cm civarı dişi için adet başı en az 100 lira çekerler. Yok olmadı normal yunus alıyım yavru alırım 3-4cm olunca akvaryumcuya veririm derseniz bile zarar ettirmiyor. Çünkü yunuslar troplara göre adet olarak iyi yavru veriyorlar. Ben 2 haftalık kuluçkadaki tek dişiden 200 250 arası yavru sağıyorum, en iyi  trop yavru verse 5 de birini veremez.
Ama işin kötü tarafı bıunlar hep tecrübe, ben trop alsamda zarar etmem diye düşünüyorum, bi şekilde yavru alırım, ama tanıdığım birsürü insan var ne yunustan ne troptan yavru alamıyor. 2bin lira verip koloni alıp hiç yavru alamayan arkadaşımda var, büyük balık almak çok riskli bence. En iyisi küçük yavru veya damızlık altı almak. Yani sizinde biraz tecrübeye ihtiyacınız var. En başından iyi balık alıp iyi büyütmek lazım artık orasıda sizin bütçenize kalıyor. 

Benim 5 akvaryumum var hepsi 1.5mlik  (biri ikili biri üçlü) toplamda 2 ton su oldu. (3*360 3lü) (600+400 ikili  alttakinin 3 de birini sump yaptım zaten) 
3lü sette 7-8 watlık 3 adet motor var birde 4çıkışlı hava motorum var toplam 45 watt hepsi
2li sette 30wattlık sump motoru 1de havalandırma motorum var onlarda 50 watt desek
toplam 100 watt elektrik tüketimim var, 3de 1 su çekiyorum haftalık  oda aylık 3 ton su eder.
(tabi ısıtıcı hiç kullanmıyorum yoksa elektrikle baş edemem)

yem+ elektrik+su bana maliyeti 40-50 lira civarı aylık   (bunun 20-30 lirası yemdir zaten)
yaklaşık 1000 yavru alıyorum hemen hemen hepside 4cm olmadan satılıyor. 
Tabi ekstra gider falan oluyor illaki ama ben harçlık bile çıkarıyorum. Şimdi trop yapsam o kadar kar edebileceğimi sanmıyorum.

En iyisi akvaryumcuya çalışmak sizin için, yani al yavruyu 3.5 cm olunca 75kr dan sat gitsin. bende geçen sene öyle yaptım ama bu sene isteyen çok. sadece kalan erkek olursa akvaryumcuya veriyorum onuda kova yeme değiştiriyorum 
kdr91092013-10-10 23:01:47
YUNUSLARIM-Sorusu olan buyursun
[QUOTE=jfm54] Balıklarınız çok güzel imrendim gerçekten nazar değmesin. Bende de yunus balıkları var ama henüz ufaklar sormak istediğim acaba bu mevsimde ya da kışın ısıtıcı çalıştırmamız gerekirmi? Kimisi gerek yok kimisi gelişimi için gerekir diyo. Sizin tecrübeleriniz nelerdir.Odanın sıcaklığı yaklaşık 20 dereceyi buluyor.[/QUOTE]

14- 16 derecede yunus besleyen gördüm. Sadece kafası yağlansın diye soğukta besliyorlar, ama soğuk suyunda riskleri var, mesela soğukta balığın büyümesi neredeyse duruyor, normalde ayda 1,5cm büyüyen balık ayda anca 6 7 mm büyüyor, diğer sıkıntıda hastalık riski; beyaz benek, dış parazit gibi hastalıklar soğuk suda daha çabuk balığı telef ediyor, balıkların direnci düşüyor. Bunları önlemenin tek yoluda temiz su, yani filtreleme ve su değişiminin iyi olması lazım, ben hiç sıkıntı yaşamıyorum.

Sizin için konuşursam sıkıntı olmaz, 20 derece iyi bi sıcaklık ama su değişimini direk musluktan yaparsanız kışın sıkıntı olabilir. Eğer suyunuzu temiz tutarsanız pekde sorun olmaz, ama iyi takip etmek lazım hastalık girince hemen ısıtıcı takmak şart. 

Isıtıcı kullanmama sebebim birincisi elektrik tüketimi, benim 2 ton suyum var şu anda evde, ikincisi kafa, ama şunuda belirteyim damızlıklarınızın sıcaklığının 22 nin altına inmemesi lazım yoksa yavrulama durur.

Bide belirteyeim, soğuk su metabolizmayı yavaşlatır, ama balığı küçük bırakmaz, yani 2 senede büyüyecek balık 4 senede büyür ve ömrü uzar, aynı örneği lepistesler için araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Gelişimleri için ısıtıcı değil zaman gerekli.

En ideal sıcaklıkta yunus için 22 derece civarı, tabi bu sabit sıcaklık için geçerli, benim 24 25 oluyo su değiştiriyorum tekrar 19 20ye düşüyo, yani evde sabit tutamıyorum, ama üreticilerden gördüğüm ideali 22. Daha sıcak olursa yakışıklı büyümüyor, daha soğuktada zaten balık büyümüyor :)


[QUOTE=KULTIGIN]Tebrik ederim harika yunuslar yetiştirmişsiniz.Son videodaki ışık olayı da cabası,denizin altında hissettim kendimi,sanki dalmışım da yunus sürüsü ile karşılaşmışım gibi oldum,bu sayfadaki son video ve ilk sayfadaki son video bence ödüllük.[/QUOTE]

çok teşekkür ederim, sağolun :)  

ışıklandırmayı şarjlı ledler ile yaptım, yani sürekli öyle durmuyor ama şimdi yeni akvaryum siparişi verdim 150*70*70 onun üstüne aynen kurmayı düşünüyorum.


[QUOTE=BySeZaXxX]Sarı prensesle uyumlu olduğu söyleniyo yunusların peki sizin söyledikleriniz sarı prensesler içinde geçerli mi ?[/QUOTE]

1 sene evvel sarı prenses ile yunus büyütüyordum yanyana, yavru da alıyordum ama sonra bunlara yer açmak için sarıları sattım.

aynı şekilde büyütebilirsiniz ama bence sıcaklığa takılmayın, sonuçta sarılarda kafadan yağlanma derdi yok, 26 27 derecede hem daha hızlı büyür, hemde daha sık yavru alırlar, daha verimli olur.
daha sıcağına girmeyin oda balıkların şeklini bozuyor, genelde üretimhanelerde 30 31 derecede besleyen oluyor sağlıksız şekilsiz büyürler.
Yunus Renk Konusu
ışığı tamamen kapatın bekleyin sonra bi anda açın

renklerinin siyah ve lacivert arası olması lazım
eğer olmuyorsa bakımınızda sıkıntı vardır, eger koyu renk göründüyse o zamanda akvaryumda ışıklandırma, stress gibi sıkıntılar vardır.
Frontoza burundi 7+1 kolonide Erkek sorunu
Moba ile burundi kırması gibi bişey olabilir. Kesin kırma ama neyin kırması artık görmek lazım.

Eğer düşündüğüm gibiyse kesinlikle yavrularda sorun olur.
tamamı 6 bantlıda çıkar, tamamı 7 bantlıda çıkar  aynı babası gibi kırma olanıda çıkar.

millet genelde burundi dişisinin yanına moba erkeği koyuyor çünkü erkeğin fazlası ucuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.