ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Varro
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2011 18:04
Son Ziyaret:
27 Eylül 2012 12:21
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Ergin
Doğum Tarihi:
14 Aralık 1992
Yaş:
31
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Ergin

50x30x20 Plakat Erkek Betta, 1 Cüce Vatoz

SON 10 MESAJI

Hayattaki Tek Dostum İçin
[QUOTE=arren]Dostum öneri olarak şunu söyleyeceğim eğer bulabiliyorsan büyütülmüş artemia ver eğer yerse düzelir. Yemezse bu durum gittikçe kötüleşir. [/QUOTE]

Pet Shoplarda kurutulmuş artemialara var onlar olabilir mi? Peki bu artemia ne işe yarıyor acaba bunu yedirmenin mantığı nedir ?
Hayattaki Tek Dostum İçin
[QUOTE=macas]Bilmiyorum ama tek dostum dediğin betanı 9 gün aç mı bıraktın? :S Tamam belki arkadaşın dediği gibi dayanır ama bunu ölçmek gerekmez diye düşünüyorum. Bende beta sahibiyim haftada 1 gün sindirim sistemi rahatlasın diye aç bırakıyorum ama bana bakıp akvaryumun üstünde öyle bekleyip durunca nasıl içimden üzülüyorum bilemezsiniz. [/QUOTE]
Daha önce kurban bayramında 6 gün aç kalmıştı ve sorun olmamıştı bu sefer de dayanır diye düşündüm ancak şu an çok pişmanım.

[QUOTE=Dora-]Benimki 3 gün yem vermedim diye 4. günün sabahına çıkmamıştı. 10-15 gün aç kalır durumuna pek inanmıyorum o yüzden.[/QUOTE]
Söylediğim gibi 6 gün aç kalmıştı, 9 gün de kalır diye düşündüm. İnternetten bu durumda ne yapmalıyım konusunu araştırdığımda bir kişinin 15 gün aç bıraktım hiç sorun olmadı yorumundan sonra karar verdim buna.

[QUOTE=gulay]Tabii yapabilirsiniz dediklerini, çok fazla tuz atmadan. Hayret doğrusu balıklardan anlayan bir veterinermiş, kuştan bile anlamıyor bazıları. [/QUOTE]
Peki bu gece deneyeceğim. Başka tedavi önerileriniz var mı ? Elimdeki ilaçlar Mikofish ve metilen mavisi. Ancak kesin bir tedavisi varsa hangi ilaç gerekiyorsa alabilirim.
Hayattaki Tek Dostum İçin
[QUOTE=gulay]Geçmiş olsun. Veterinerlerin bu durumda bir faydası olacağını sanmıyorum. İsterseniz az bir su değişimi yapın, hani suda sararma vs. varsa. Böylece bir nebze de olsa rahatlatmış olursunuz. Yem yemiyorsa çok fazla üstüne gitmeyin. [/QUOTE]

Veterinere sordum akvaryumun ısısını 2 derece yükselt ve akvaryuma tuz at dedi. Henüz eve gitmedim. Gidince veterinerin dediklerini yapayım mı?

Ayrıca akvaryumun suyu 8 aydır sarı. Malum mangrow kökü...
Hayattaki Tek Dostum İçin
Arkadaşlar başına daha önce böyle bir şey gelen yok mu ? Balığım hala aynı ve yardım bekliyorum.
Hayattaki Tek Dostum İçin
[QUOTE=nuhcinar]Dostum aynı sorun arkadaşımda da vardı veterinere verdi 1 hafta sonra balığı aldığında balık çok iyiydi veteriner arkadaşın ne yaptığını bilmiyoruz ama işimizi görmüştü. Beta lar hassas balıklardır sanırım sana bağlılığından dolayı yokluğunda kendine zarar vermiş olabilir. ya da senin onu bıraktığını düşünmüş olabilir. yerinde olsam onu da yanımda götürürdüm :( şimdiden geçmiş olsun umarım düzelir balığın :([/QUOTE]
Aydın'daki evde akvaryum yoktu kavanozda işkence etmeyelim diye götürmedim keşke götürseymişim. Veterinere versem balığı kaç lira alır acaba?

[QUOTE=gamera02]

Anlattıgına göre sen gidince hayata küsmüş :) Biraz onla vakit geçirirsen ve yem yiyebilirse kendine gelecegi kanaatindeyim.

[/QUOTE]

Mangrow kökünün dibinde yatıyor sürekli. Öldü diye korkuyorum cama tıklatıyorum biraz hareket edip tekrar yatıyor.
Hayattaki Tek Dostum İçin
Pul yem ama yemiyor işte :/
Hayattaki Tek Dostum İçin
[QUOTE=emre25]Yapman gereken beklemek benimde balığım o hastalığa yakalanmıştı ve 1 hafta sonra öldü.Yem olarakta pul yem ver bak nasılda yiyiyor. [/QUOTE]

Çok teşekkürler yorum için malesef bekliyorum zaten. Sera Bettagran zaten pul yem değil mi?
Hayattaki Tek Dostum İçin
Fotoğraf: Maalesef fotoğraf koyamıyorum.

Canlıdaki Belirtiler: Dik yüzme, dipde yatma, kütüğe ve mağaraya saklanma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50x30x20 net 25 litre.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet cüce vatoz.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ölçme cihazım yok.

Filitrasyon: Pipo filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşlar biraz bilgi vereyim önce. Öğrenci evinde yalnız yaşıyorum. Malumunuz bu aralar tatil zamanları. Ben Eskişehir'de yaşıyorum ve ailem Aydın'da yaşıyor. Okulun 21 gün tatili vardı ancak ben balığıma bakacak kimse bulamadığım için tatilimi kısa (10 gün) tuttum ve balığıma bakacak kimse olmadığı için evime erken geldim. Araştırmalarımda Betta balıklarının 10-15 gün açlığa dayanabileceği yazıyordu. Balığımı son kez yemledim ve tatilimin 10 gününden feragat edip HAYATTAKİ TEK DOSTUM için Eskişehir'e geldim. Geldiğimde balığım dinleniyor sandım ve cama nazik bir-iki dokunuş yaptım. Beni görünce hareketlendi ancak o hareketleri görmemle birlikte kahroldum. Plakat bettam dik yüzüyordu. Balığın kafası havada kuyruğu aşağıdaydı yüzerken. Yüzmek için sadece yüzgeçlerini kullanıyordu, kuyruğunu hareket ettirmiyordu. Beni görünce biraz düzelir gibi oldu ancak sanırım enerjisi bitmiş olacak ki akvaryumdaki Mangrow kökünün yanına yattı. 9 gündür yem yemediği için enerjisi kalmamıştır diye düşündüm ancak yem attığımda balığım yemleri yemedi. 2 çeşit yemden SERA BETTAGRAN ve akvaryumcudan aldığım dip yemlerini attım. Balığım yemlere tenezzül etmedi. Lütfen yardım edin şu an moral olarak çökmüş durumdayım. Bilgisayarım servisde olduğu için cep telefonuma internet paketi satın aldım ve konuyu oradan yazıyorum. En yakın zamanda internet cafeye gidip resim ekleyeceğim.

Akvaryum hakkında biraz bilgi: 50x30x20 boyutlarında brüt 30 net 25 litre su var. 2 haftada bir %20 su değişimi yapıyorum. Akvaryumda ısıtıcı, pipo filtre, mangrow kökü, 2 tane hindistan cevizinden yaptığım el yapımı mağara var. İçindeki malzemelerden olacağını sanmıyorum çünkü balık 8 aydır o akvaryumda yaşıyor.  Elimdeki malzemeler: Bir adet 25x25x25 kullanmadığım karantina akvaryumum var. İlaç olarak şu ana kadar kullanmadığım 2 adet ilacım var. Biri MİKOFİSH diğeri METİLEN MAVİSİ.

Ne olur yardım edin bu balık benim ilk göz ağrım ve hayatta ailemden sonra en sevdiğim canlı.

SAYGILAR.
Bettayı yeni akvaryuma almalımıyım ?
75 litrelik akvaryuma 6 neon 6 çöpçü 2 vatoz 1 de betta koyarsanız seyir zevki yüksek bir akvaryum olur kanaatindeyim. 10 litrelik akvaryumda da kiraz karides besleyebilirsiniz.
Plakat Bettam Mazlum :)
[QUOTE=Li0nHeadd]35 Litre tanka beta koymak isterim ama tank boş durur :)

Eğer olmazsa akvaryumu ikiye bölüp dişi betta alarak beta tankı yaparım belki.[/QUOTE]

Bence o tanka 1 betta 6 çöpçü 6 neon 2 de vatoz güzel gider :)

[QUOTE=Halil_20]Maşşallah balığın çok güzel. Ama bu yakışıklının akvaryumunu güzelce bitkilendir .[/QUOTE]

Teşekkürler :). Bayramdan sonrası için planlarım var :).

[QUOTE=MatmanKara]
Aslında plakat alsan, çok boş durmaz, plakatlar çok hareketli.Ama 15 lt ve 20 lt olarak ayırırsan. Yada tam ikiye. Bir tarafa erkek, diğer tarafa 3-4 dişi. Güzel olur.
[/QUOTE]

Evet bölmeli de güzel olabilir :).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.