ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alphine
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mayıs 2011 03:20
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2011 22:33
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özkan karahan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Denizli
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özkan karahan

SON 3 MESAJI

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese selam 35 lt lik yeni akvaryum aldım başlangıç için çoğu insan gibi lepis beslemek istiyorum iyi forumlar.
yeni akvaryum lepistes sorunu
Peki o zaman ben 35lt lik akvaryumumda 2.5 cmlik kaç lepistes besleyebilirim. ve bide diğer sorum forumda okudum kültür bakterisi kullanın diyorlar. Bu konuda ne dersiniz. Ya da ne kadar sürede benim akvaryum sağlıklı olabilir yeni kurulum için? Ben japonları  arkadaşa vereyim o zaman.
yeni akvaryum lepistes sorunu
Öncelikle böylesine güzel bir platformu bize sunan arkadaşlara teşekkürler.
   1 hafta öncesine kadar balığın b sinden anlamıyordum. eşimle hobi olsun diye balık aldık vs vs.
 
Ben doğum yapmasını istiyordum lepistes dediler aldım 10 adet (2.5 cm boylarında) 3 adette küçük japon aldım (süs amaçlı 5 cm civarında) ben tam olarak açıklayayım.
akvaryum 35 litrelik,iç filtre elyaf içinde 4 adet bioball var. deniz kabukları aldım ısıtıcı aldım 26 derecede duruyor. süsler aldım hava motoru aldım beyaz mor pembe karışımı ışık veren florasan aldım renkli kum vs. hazır su koydum damacadan motorları çalıştırdım ısıtıcıyı filan 3 saat içerisinde kıvama geldi balıkları koydum herşey normal (satıcı japon küçük olduğundan sorun olmaz dedi ama 3 gündür forumda okuyorum aynı ortamda olmazmış. onu ayırırım sorun değil ama kavga filan yok.) benim problemim lepisler ölüyor :(( su bulanıktı çıkardım kumları süsleri kaynar suda beklettim tekrar yeni suyla doldurdum yine uygun ortam olunca balıkları koydum ertesi gün yine öldüler. japonlar sağlam. köpürme vardı üstte; dediler kumdan olabilir. yine aldım 6 tane daha kumları koymadım bu sefer herşey normal köpürme yok ama bugün yine 4 tane ölmüş. ben ne yapmalıyım dezenfekte de kullanıyorum. :( yani çok berrak bir su ısı normal 26 derece filtrem kaliteli e bide hava motoru koydum bol oksijenli... akıntı gayet normal balıklara zarar vermicek şekilde. ama benim lepisler 1 gün içinde ölüyor. önce sersemliyolar hareketleri azalıyor sonra akıntıya kapılmış gibi bi oraya bi buraya savruluyo sonra merhum. töbe yarabbim kaş yapam derken göz çıkarıp günaha da giriyoz galiba...
 ama inanın 5-6 gündür akvaryuma ayırdığım vakti işime ayıramıyorum. ve sonucun kötü olması beni gerçekten üzüyor. sıkıntıdan dudağımda uçuk bile çıktı... bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim. devrik cümlelerim oldu biraz ama saat gece 4:30 o kadar olur. gerekli bilgileri yazdım diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.