ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LEOPAR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mayıs 2006 16:23
Son Ziyaret:
30 Aralık 2009 00:46
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Baykal Gülen
Doğum Tarihi:
04 Nisan 1980
Yaş:
44
İl:
Kocaeli
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Baykal Gülen
baykal@2d.com

SON 10 MESAJI

A'dan Z'ye çöpçü bakımı ve temel bilgiler
Tebrikler!
Gerçekten çok yeterli bir içerik.
 
Akvaryum ve tür tavsiyesi...

İlk önce akvaryum dünyasına hoş eldiniz.

Akvaryum ucu bucağı olmayan ve çok keyifli bir hobidir. Size vereceğim tavsiyeler kendi görüşlerim olup hatam olursa daha deneyimli forum üyelerimizin de görüşlerini belirtmelerini bekliyorum.
 
*Almak istediğiniz tank 100 litre veya üstü olsun, bakımı daha kolay ve daha keyifli olacaktır.
*Filitre olarak dış filitre tercih etmenizi öneriyorum. Filtreizi alırken tank boyutuna göre bir seçim yapın, çok büyük bir tank almayacaksanız aşırıya kaçmayın.
*200 Watt bir ısıtıcı alın kesinlikle çok ucuza kaçmayın çünkü ucuz bir ısıtıcı ile bir arıza ile balıklarınızın haşlanması muhtemeldir.
*Birkaç kök canlı bitki akvaryumunuza hoş bir görüntü için katkı sağlayacaktır. (Başta dayanıklı türleri tercih edin anabius gibi)
*Melek iyi bir seçim olacaktır, bakımı kolay ve dirençli balıklardır aynı zamanda çok da hoş görünürler. Bir kısım siyah ağırlıklı bir kısım beyaz tercih edebilirsiniz. Bunun yanında 4-6 adet çöpçü ve 1 adet leopar vatos almanızı tavsiye ederim.
 
En önemli noktalardan biri de malzemeleri ve balıları alacağınız dükkanı seçerken önce araştırın fiyatlar çok değişkenlik gösterebiliyor. Balıkların aldığınızda sağlıklı olmaları da çok önemli.
 
Sagılarımla.
LEOPAR2008-10-07 22:16:36
11 lt akvaryum
2 küçük japon balığı veya inci gövde almanızı tavsiye edebilirim. 11 litrelik bir akvaryumda sağlıklı bir şekilde başka hiçbir çift balığa bakamayacağınızı düşünüyorum. Tabi sağlıklı bir bakım için de su değişimine önem vermelisiniz çünkü akvaryum hacmi çok üçük az oranda ve daha sık su değişimi gerekli olacaktır. Ancak benim size tavsiyem gerçekten bir akvaryumun güzelliğini farketmek için en az 60 lt hacimli bir tank almanız. Unutmaması gereken bir kural da akvaryumun hacmi büyüdükçe bakımının daha kolay olaacağı ve balıklarınız için akvaryum suyunun dengesinin daha stabil olacağıdır. Daha sağlıklı ve daha keyifli bir akvaryum için akvaryum hacmini mümkün olduğunca büyük seçin.
 
Saygılarımla.
Malawi Çiklit Anketi

Yunuslar bence bambaşka.

Saygılarımla.

sarı prensesime ne oldu

Üzgünüm ama artık balığınız yumurtaları tutmuyor. Yumurtaları ya yutmuştur ya da dökmüştür. Zafer Bey'in dediği gibi dişiyi tek ayırmalısınız. Balığınızı ayrı bir tanka alacaksanız da bunu mümkünse gece balığınız uyurken yapın ki strese girme ve dolayısı ile ağzındaki yumurtaları dökme veya yutma riskini en aza indirmiş olun.

Saygılarımla.

kılıçkuyruklarıma ne tür yem kullanabilir

Bence en güzeli kaliteli bir pul yem kullanın, haftada bir kere de yem verirken üstüne vitamin damlatın, balıklarınız bunu sevecektir.

Saygılarımla.

lepistes, melek ve kılıç

Benim akvaryumumda melek, lepistes, moli türleri gayet güzel anlaşarak yaşıyorlar. Ama hepsi çok küçükken bir arada yaşamaya başladılar bunun birbirleriyle anlaşmalarında etkisi olabilir belki.

Saygılarımla.

Canli Doguran

Bence ay moliler çok güzel ve görüntülerinin sadeliği de özellikle hoşuma gidiyor. Herkese beslemesini önerebilirim.

Saygılarımla.

Akvaryumda koku

Semih Bey koku yaptığını söylediğiniz ilaç bozulmuş veya kullanım tarihi geçmiş olabilir.

Saygılarımla.

LEOPAR2006-6-9 15:7:47
Bahisler Açıldı.Kaç Tane Doğurur(Resimli)

41 tane doğurur diyorum. 41 kere maaşallah misali.  Bence sayı önemli değil, sağlıklı olsunlar sağlıklı ve iyi gelişsinler yeter. En büyük mutluluk kayıpsız yavru büyütebilmek bence.

Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.