ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
taka61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2011 11:24
Son Ziyaret:
16 Kasım 2011 11:54
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İrfan Taka
Doğum Tarihi:
07 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İrfan Taka

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses ama mavilik var.Nedeni nedir?
Evet doğrudur. O dönemde evimi taşıdığımdan dolayı stresliydi...

Ancak bu balık akvaryumuma yaklaşık 3 ay önce girdi. Ama kafasındaki o mavilik duruyor. Kuzenimin akvaryumunda da uzun zamandan beri aynı durumdaydı. Çiftleşme dönemiyle alakalı olmayabilir mi?
Türü Nedir?
Dişi mi erkek mi?
Sarı Prenses ama mavilik var.Nedeni nedir?
Kuzenim verdiği Sarı Prenses balığım var diğer sarı prenseslerle beraber yaşıyor. Ama üzerinde mavilikler var. Başka cins bir balıkla birleşmesi sonucu doğmuştur diye düşünüyorum. Ama sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum.
Türü Nedir?
Kuzenimin hedye ettiği kendisinin de emin olmamakla birlikte, beyaz prenses dediği balığımın türü konusunda yardım lütfen...
Akvaryumum için balık tavsiyesi
[QUOTE=open_sea]   Bence mbuna çok güzel bir tercihThumbs%20Up

  Vatoz tavsiye etmiyorum çünkü bence vatoz türlerinin yeri malawi akvaryumları değil,ayrıca bazı mbuna türleri,mesela acei vatozlara zarar verebiliyor.Ama illaki beslemek istiyorsanız vatozun büyüklüğünün cichlidlerden çok küçük veya büyük olamasına dikkat edin.

   Tür seçimi için özellikle balıkların beslenme şekillerine dikkat etmelisiniz.Mbuna türlerinin çoğu otçuldur,bazıları hem etçil  hem otçuldur.Seçeceğiniz iki türünde aynı beslenme şekline sahip olması size kolaylık sağlar.Eğer iki farklı beslenme şekline sahip balık seçerseniz yinede otçul ağırlıklı bir diyet oluşturmanızı tavsiye ederim.Sonra çok agresif türleri,barışçıl türlerle beslemek de sorun yaratabilir,hemen hemen aynı mizaca sahip türleri seçmeye çalışın.Aslına bakarsanız mbuna türlerinin çoğu uygun hacim sağlandığı sürece bir arada beslenebilir,balıkları yavru alıp beraber büyütürseniz uyum sağlamaları daha kolay olucaktır.
[/QUOTE]

Bilgilendirmeniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi mbuna yada en azından malavi olacağı kesin. İki farklı tür besleyeceğim ve belirttiğiniz noktalara da dikkat edeceğim. Bende cüce vatoz bulunuyor.
Seçeceğim balıkları yavru olarak alacağım. Ama önce elimdeki astronot ve mısır cikletlerini elimden çıkarmam gerekiyor.
Akvaryumum için balık tavsiyesi
[QUOTE=open_sea]    Eğer mbuna türlerine karar verdiyseniz;saulosi ve acei white tail öneririm,veya biri yerine politte olabilir.Ama 2 türden fazla beslemeyin derim.Dişi erkek oranı 1e/4-5d şeklinde uygundur.Bence tür seçimi için ''tatlı su canlıları'' bölümünden mbuna türlerini incelemeniz karar vermeniz açısından çok yardımcı olucaktır.Seçim yaparken beğendiğiniz türlerin özellikle beslenme şekillerine dikkat edin.

   Gerekli koşulları sağlarsanız yavru almanız elbette mümkün,bol kayalık alan,saklanma yeri şart...Ayrıca vatoz veya herhangi başka bir tür eklemenizi tavsiye etmem.(mbunalar dışında)
[/QUOTE]

Önerdiğiniz balıkları inceledim. Malawi Cichlid büyütmek istiyorum. Bu sitede mbuna türlerine baktım. Birbirleriyle uymununda nelere dikkat etmem gerekiyor. Çünkü dediğiniz gibi en fazla 2 tür beslemek istiyorum. Vatoz neden tavsiye etmiyorsunuz?

Teşekkürler.
Akvaryumum için balık tavsiyesi
Cevabınız için teşekkür ederim Burak bey. 2 yada 3 tür beslemek istiyorum. Bunlardan kaçar tane olmalı, yavru olarak alacağımı ve elimdeki vatoz hariç diğer balıkları çıkaracağımı düşünrüsek. Ayrıca 2 -3 tür beslediğim zaman yavru da almak istiyorum bu mümkün mü? Bunların arasına yavru mısır(madagaskar) cikletlerimden atabilirmiyim.
Akvaryumum için balık tavsiyesi
Cevabınız için teşekkür ederim open_sea. Rica etsem 2 yada 3 tür beslemek istiyorum. Bunlardan kaçar tane olmalı, yavru olarak alacağımı ve elimdeki vatoz hariç diğer balıkları çıkaracağımı düşünrüsek. Ayrıca 2 -3 tür beslediğim zaman yavru da almak istiyorum bu mümkün mü? Bunların arasına yavru mısır(madagaskar) cikletlerimden atabilirmiyim.

Teşekkürler rey eren cena. Dediğiniz gibi astronot mısır cikletlerin peşinden ayrılmıyor. Akvaryumu aldığım kişi bunlara ek olarak akvaryumda papagan türünden 5 balık daha besliyordu!  Dediğiniz balıklara da bakacağım. O balıkları beslersem yavru da alabilirmiyim?
Akvaryumum için balık tavsiyesi
Merhaba,

Çok uzun zaman yaptığım araştırmalar sonucunda Pazar günü itibariyle herşeyiyle hazır bir akvaryum aldım, bir site vasıtasıyla. İçindeki balıklar: 1 tane astronot (25-30 cm), 2 tane  mısır ciklet (10 cm ve 20 cm) ve 1 tane de cüce vatozum var. Ayrıca 40-50 tane mısır ciklet yavrusu yavruluğun içinde. Astoronot saldırgan bir balıkmış ve her balıkla yaşayamazmış. Yeni balıklar almak istiyorum.

Akvaryumun Ebatları : 100x40x50 cm (200 lt) . Lifetech dış filtre ve iç filtre mevcut. Ayrıca sump sistemim de var.
Siz tecrübeli aktivistlerden ricam ne yapmalıyım? Bu balıkları elden çıkartıp başka balıklar mı koyayım yada bu balıkların yanına başka balıklar mı (alınacaksa ne tür farklı balıklar ve kaç tane) alayım? Farklı balıkları aynı akvaryumda beslemek istiyorum.

Saygılarımla,
Balık Tercihi Konusunda Bilgi
Teşekkür ederim. lifetech dış filtre ve iç filtre mevcut. Ayrıca sump sistemim de var. Dediğiniz balıkları gözden geçirdim ve hoşuma gittiler. Kaç tane koyabilirim vatoz sayısını olabileceği kadar minimum tutarsam? Yani sajica , key hole ve mısır'ı karışık olarak beslemek istersem.

Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.