ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sbult
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2011 19:01
Son Ziyaret:
19 Nisan 2011 20:31
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Receb Bulut
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Receb Bulut

SON 2 MESAJI

Kendi artemianı üretmek?
[QUOTE=aydemir16]

Merhaba arkadaşlar,

Yeni konu açacaktım ama buraya eklemenin daha doğru olacağını sanıyorum.
Öncelikle Ömer Bey'e çalışmasından dolayı teşekkür ederim. Yaklaşık 10 gün önce artemiaları akvaryum suyuna kaya tuzu kullanarak çıkarttım. Sonra bunları 45 lt lik akvaryuma koydum ve akvaryumun tamamını su ile doldurdum, 1 lt ye 1 kaşık gelecek şekilde tuzunu ayarlamıştım.
Yalnız 3 gün içinde tahminim artemialar açlıktan öldüler. Aslında sera micron kullanmıştım ama artık su kirliliğinden mi yoksa açlıktan mı öldüler bilemiyorum.
 
Sonra 10 lt lik yavru akvaryumuna tablet gübre, sıvı gübre ve sera micron atarak karıştırdım ve bu karışımı artemialar öldüğü için 45 lt lik akvaryuma döktüm hava motorunu çalıştırdım, ışığı da açık bıraktım. Zannedersem açılmayan birkaç yumurta kalmış ve bunlar açılmış.
 
Şimdi tekrar artemia çıkartıp yaşatayım derken akvaryumda çok daha küçük canlılar gördüm. Buyrun videosu: bu canlılar 3 günlük artemianın 1/10 u büyüklüğündeler.
 
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xhji8y_artemia-akvaryumundaki-canlylar_animals[/VID]
 
sizce bu canlılar nedir? Artemia ile alakası var mı (ölü artemiaların tamamını temizleyememiştim) bunlar bir tür bakteri olabilir mi? veya hem tablet hem sıvı gübre ve sera micron karışımından doğan bir şey mi (çok saçma geldi bana)?
 
Bilgisi olan varsa ve yorum yaparsa sevinirim.
 
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
Artemiaların dip çekimini yaptığım suyu biriktirdiğim bir kap var. 1 hafta önce içinde aynı canlılardan bir düzine kadar görmüştüm. Işıktan spiral haraketlerle kaçıyorlar ve çıplak gözle çok zor gözüküyorlar. Bugün baktığımda binlercesinin olduğunu farkettim. Ancak ne oldukları hakkında hiçbir fikrim yok.
Kendi artemianı üretmek?
Herkese Merhaba. Konuyu baştan sona okudum ve bilgilerini/deneyimlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Yaklaşık bir ay önce elime Kosmos'un resimdeki ürünü geçti.Tebessüm

Almanca olan kullanım talimatlarını anlayabildiğim kadar uygulamaya çalıştım. Başka bir kapta da kendime göre koşullar oluşturup artemia yumurtalarını döktüm. Talimatlara uyduğum kapta havalandırma yoktu. Buna rağmen gayet iyi sonuçlar elde ettim. Ancak kendimce hazırladığım kaptaki sonuçlar kadar iyi değil. Bu kapta yumurtaların tamamına yakını açılmıştı. Tuzu kafama göre atmıştım. Kaba ışık tuttuğum yönde karınca sürüsü gibi toplanıyorlardı suda akıntı oluşturuyorlardıKahkahaHer neyse bir kaza sonucu artemiaların %80nini kaybettim. Daha sonra artemialara yeni bir ortam oluşturarak eski akvaryum kumları arasında kalan yosun kültürü ve toz spirulunayla besledim ve populasyon sabitlendi. Sadede geleyim:
Şu anda 1 cm'lik, yumurta keselerini oluşturmuş dişiler olduğu gibi, bunların 4/1'i bile olmayan ve hala ön yüzgeçlerini atmamış olanları da var. Acaba deneyen arkadaşlarda da bu gibi durumlar oldu mu?
Son olarak üreme boyutlarına kaç günde ulaşıyorlar?

Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.