ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cdsnmz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2011 15:52
Son Ziyaret:
19 Mart 2011 11:13
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Candan Sönmez
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


cd snmz

SON 7 MESAJI

Midye dezenfeksiyonu
Merhabalar
 
Dün tatlı su midyesi siparişi vermiştim, bugun elime ulaştılar, Yalnız biraz hayal kırıklığına ugradım sanki
 
Ben pırıl pırıl midyeler bekliyordum, ziyadesiyle kirli göründüler bana. Ayrıca sakal gibi yosunlar vardı üzerlerinde..
 
Şimdi ben narin lepisteslerimin yaşadığı pırıl pırıl parlayan akvaryumuma bu canlıları nasıl koyacağım..?
Cat fight.?

Dişi balığım bu sabah öldü..

Diğer dişi balığın surekli ısırdığı yerde dun bir yara oluşmuş. Isıra ısıra yara yaptı herhalde..

Şu anda akvaryumumda bir tek dişi balığım kaldı, asabi asabi dolaşıp duruyor.. Yanına yeni balıklar alsam mı, almasam mı karar veremedim.

Cat fight.?

Merhabalar

Dişi lepisteslerimden biri, diğeriyle sürekli kavga ediyor, onu yanına yaklaştırmıyor, kendisi yüzerken önüne çıkarsa ısıra ısıra uzaklaştırıyor. Özellikle lepistesimin sağını,yan karın bölgesini, solungaçının altına doğru olan bölümü ısırıyor.
 
Bu normal midir.?
Ispanağın Gerekliliği
Başardımm (:
 
Önerileriniz için teşekkür ederim bu hafta lepisteslerime ıspanak yedirmeyi başardım,
Yeni bir yapragı bu hafta yine akvaryuma saldım, yine aynı senaryo, yavru balıklarım oynadılar resmen o yaprakla..
 
Daha sonra, o yaprağı aldım, ince gözenekli bir süzgeçten eze eze geçirdim, bunları bir çay kaşığında topladım ve mercimekten biraz daha küçük porsiyonlar halinde, akşam mama saatinde minik minik attım, yedikçe bir porsiyon daha, yedikçe bir porsiyon daha derken, benim blepisteslerim ıspanaklarını yediler.
 
Bundan sonra haftada bir kez bu şekilde vermeyi düşünüyorum.
 
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim
Ispanağın Gerekliliği

Merhabalar..  

Forumlarda takip ettiğim kadarıyla, lepisteslerin beslenmesinde ıspanağın önemi büyük, hatta çoğu arkadaşımız sentetik yemlerin yanında haftada en az bir gün taze ıspanağın biraz haşlanarak balıklara verilmesini öneriyor.. 

Lepisteslerini çok seven biri olarak ben de dün akşam ıspanak verdim bebeklerime, tankım 65x25x35cm ölçülerinde, içinde 3d 1 e olmak üzere 4 lepistes ve 3 de çöpçü olarak tabir edilen balıklardan var, bunun yanında tabi ki aksesuarlar.. Bir de yaklaşık iki haftalık 20 kadar yavru..

İki şekilde verdim ıspanağı, birincisi biraz haşlayıp sapından bağlayarak akvaryuma sarkıtmak oldu, yaklaşık dört saat kadar akvaryumda kalan ıspanak yaprağına, yetişkin lepisteslerim yüz bile çevirmezken, bir kaç yavrum onu didikledi.. Bir de biraz daha fazla haşladığım ıspanak yaprağını, minicik minicik keserek tanka attım mama saatinde, ona da kimse gelmedi..

Ispanak mutlaka gerekli mi, bütün lepistesler ıspanağı sever de benimkiler mi sevmiyor

Bu konunda yorumlarınızı benimle paylaşır mısınız.?

3 cm vatozum öldü
İlginize çok teşekkür ederim
bu arada akfaryum yazmışım ziyadesiyle komik göründü bana (:
 
Akvaryumumuzu şu aşamada genişletemiyoruz malesef, ancak bunu istiyoruz, akvaryum bize oldukça geniş görünmüştü aldığımız yerde, sonra eve geldik, yerine koyduk, önce bitkiler sonra aksesuarlar derken bir de baktık balıklar anca dolaşıyor, biraz daha tecrübe sahibi olduğumuzda ve evimizde daha uygun bir yer ayarladığımızda ...
 
hastalık olmadığını düşünüyorum, en azından göründüğü kadarıyla, diğer balıkları hareketleri, pullarının görünümü, yeme olan istekleri, dışkılarının görünümü ..
 
lepisteslerimiz için akvaryumcumuzun verdiği pul pul, ince, renkli yemleri ufalıyoruz o şekilde veriyoruz.. Bir de ciklet besleyen arkadaşımız var o da, kendi balıklarının yeminden verdi bize, daha protein ağırlıklı daha besleyici oduğunu söyleyerek, yavrularda kullanmamızı söyledi, o yemler dibe çöküyor.. onları da çöpçülerimiz ve vatozumuz için kullanıyorduk o kadar 
3 cm vatozum öldü
Merhabalar
 
Akfaryum hobisinde de, forumunuzda da yeniyim..
 
65x35x25 cm ölçülerinde yaklaşık 50 ltlik bir akvaryumum var, içindeyse 4 lepistes (2e 2d) 20nin üzerinde yavru, 3 çöpçü (ki bunların da yavru olduğunu düşünüyorum, zira pek minikler) ve bir de 3cm uzunluğunda minik bir vatozumuz vardı. normal leopar vatoz..
 
akvaryumumuzda 26C sabitlenmiş ısıtıcımız ve bir de iç filtremiz, bunun yanında da yapay bitkiler ve aksesuarlar var, Tabandaki kumun yapısını bilmiyorum, ancak satın aldığımız akvaryumcuya güveniyorum bu konuda, açık renk minik minik pirinç tanesi gibi kumlar..
 
Yaklaşık 4 hafta oldu kurulumu yapalı, düzenli her hafta dip çekimi ve iç filtre temizliği yapıyoruz, oda ısısında beklemiş damacana sulardan ekliyoruz..
 
Akvaryumumuzda yosunlanma olmuyor, vatozumuz güzel güzel dolaşıyordu kuyruğunu savura savura (bu arada çok estetik yüzüyor) önceki gün çok acıkmış olabileceğini düşünerek bir dilim salatalık verdik, güzel güzel yedi, hatta lepisteslerimiz bile inip didiklediler, salatalığı sabah çıkardığımda ortası oyulmuştu sanki (: oncak o sabahtan sonra vatozu bulamadık, dün akşam yine dip çekimi ve temizlik yaparken yerde yatarken gördük, hiç kıpırdamadığı gibi, kaskatı olmuş, artık ne zaman öldüyse.. Gerçekten çok üzüldüm ve ölüm sebebini merak ediyorum, bir anda fazla salatalık yemiş olmasının böyle bir etkisi olabilir mi..?  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.