3 cm vatozum öldü


cdsnmzÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
cdsnmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 09:50
Merhabalar
 
Akfaryum hobisinde de, forumunuzda da yeniyim..
 
65x35x25 cm ölçülerinde yaklaşık 50 ltlik bir akvaryumum var, içindeyse 4 lepistes (2e 2d) 20nin üzerinde yavru, 3 çöpçü (ki bunların da yavru olduğunu düşünüyorum, zira pek minikler) ve bir de 3cm uzunluğunda minik bir vatozumuz vardı. normal leopar vatoz..
 
akvaryumumuzda 26C sabitlenmiş ısıtıcımız ve bir de iç filtremiz, bunun yanında da yapay bitkiler ve aksesuarlar var, Tabandaki kumun yapısını bilmiyorum, ancak satın aldığımız akvaryumcuya güveniyorum bu konuda, açık renk minik minik pirinç tanesi gibi kumlar..
 
Yaklaşık 4 hafta oldu kurulumu yapalı, düzenli her hafta dip çekimi ve iç filtre temizliği yapıyoruz, oda ısısında beklemiş damacana sulardan ekliyoruz..
 
Akvaryumumuzda yosunlanma olmuyor, vatozumuz güzel güzel dolaşıyordu kuyruğunu savura savura (bu arada çok estetik yüzüyor) önceki gün çok acıkmış olabileceğini düşünerek bir dilim salatalık verdik, güzel güzel yedi, hatta lepisteslerimiz bile inip didiklediler, salatalığı sabah çıkardığımda ortası oyulmuştu sanki (: oncak o sabahtan sonra vatozu bulamadık, dün akşam yine dip çekimi ve temizlik yaparken yerde yatarken gördük, hiç kıpırdamadığı gibi, kaskatı olmuş, artık ne zaman öldüyse.. Gerçekten çok üzüldüm ve ölüm sebebini merak ediyorum, bir anda fazla salatalık yemiş olmasının böyle bir etkisi olabilir mi..?  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ApistogrammaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 236
ApistogrammaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 10:15
Öncelikle hosgeldiniz, ilk basta tank hacmi hakkinda konusmak isterim, eger imkaniniz varsa tanki 2 katina büyütün. Bu sizin su degerlerini sabit tutmanizi daha iyi saglar. Tabandaki kum umarim kimyasal icerikli degildirki saten oyle olsa idi lepistesler o kadar dayanamazdi..
Canli bitkiler alin onlar suyunuz icerisindeki nitrati emer, gunde 4 veya 6 saatlik bir isiklandirmayla rahatlikla buyurler. Vatoz hakkinda genis bir bilgiye sahip degilim ama tuzdan cok etkilenirler. Sahsen bir vatozumu oyle kaybetmistim tuzlu koca bir midye kabugunu akvaryuma sadece 2 kere yikadikdan sonra koymmustum. Akvaryumda ne kadar bitkili ve genis olursa o kadar iyi olacaktir. Ve unutmayinki dip baliklari olan vatozlar ve copculer(corydoraslar) da tablet yeme ihtiyac duyar!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 12:03
Akvaryumunuzda büyük ihtimal yeterli beslenemiyordu, acaba ne tür yem kullanıyordunuz. Ayrıca akvaryumunuzda hastalık olmadığına kanaat getirirseniz yeniden vatoz alırsanız cüce vatoz alın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cdsnmzÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
cdsnmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 14:34
İlginize çok teşekkür ederim
bu arada akfaryum yazmışım ziyadesiyle komik göründü bana (:
 
Akvaryumumuzu şu aşamada genişletemiyoruz malesef, ancak bunu istiyoruz, akvaryum bize oldukça geniş görünmüştü aldığımız yerde, sonra eve geldik, yerine koyduk, önce bitkiler sonra aksesuarlar derken bir de baktık balıklar anca dolaşıyor, biraz daha tecrübe sahibi olduğumuzda ve evimizde daha uygun bir yer ayarladığımızda ...
 
hastalık olmadığını düşünüyorum, en azından göründüğü kadarıyla, diğer balıkları hareketleri, pullarının görünümü, yeme olan istekleri, dışkılarının görünümü ..
 
lepisteslerimiz için akvaryumcumuzun verdiği pul pul, ince, renkli yemleri ufalıyoruz o şekilde veriyoruz.. Bir de ciklet besleyen arkadaşımız var o da, kendi balıklarının yeminden verdi bize, daha protein ağırlıklı daha besleyici oduğunu söyleyerek, yavrularda kullanmamızı söyledi, o yemler dibe çöküyor.. onları da çöpçülerimiz ve vatozumuz için kullanıyorduk o kadar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akviÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2010
Mesaj: 317
akviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2011 22:42
Işığınızı bence günde 8 saat açık tutun ve bitki koyun hem vatozun beslenmesi için yosunlaşmayı hızlandıracaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir