ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pegasus_67
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2006 00:37
Son Ziyaret:
03 Ekim 2013 14:35
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Aykut
Doğum Tarihi:
25 Mart 1967
Yaş:
57
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Aykut

SON 10 MESAJI

Klima Suyu
Bu su sıcak ve nemli havanın klimadaki soğuk peteklerden geçişi sırasında, havadaki nemin yoğunlaşarak suya dönüşmesinden oluşur. Yani çaydanlığın üzerine tutulan soğuk tabak gibi. Ancak bu oluşan su tabaktaki gibi temiz olmaz çünkü içinden sürekli hava geçen petekler suyla beraber havadaki tozu ve kiri de tutar ve suyla beraber atar. İdeal şartlarda bu suyun saf su olması gerekir ama pratikte değildir.
Yeni discus çiftim ve bir soru.

Arkadaşlar ne yazık ki dün dayak yiyen discusumu bugün kaybettim.

Moralim oldukça bozuk ama yapacak birşey de kalmadı.

Yeni discus çiftim ve bir soru.

Üzülerek söylüyorum gelişmeler pek iç açıcı değil. Bu sabah kalktığımda büyük olan küçüğü öldüresiye dövmüştü.  Zavallı yerde yatıyordu ve baya hırpalanmıştı. Hemen karantina akvaryumunu hazırlayıp küçüğü oraya ayırdım. Durumu pek iyi görünmüyor ama artık yerde de yatmıyor. İnşallah toparlar.

Yumurtlama olayını göremediğim için hangisi dişi bilemiyorum. Sizce bu büyük kavganın nedeni ne olabilir? Bundan sonrası için ne yapmalıyım?

Yardım eden herkese çok teşekkürler...

Yeni discus çiftim ve bir soru.
Uzun aradan sonra bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün akşama doğru konide birşey dikkatimi çekti. Koninin üzerinde neredeyse her yanında yumurta izleri vardı. Sanırım yumurta dökmüş fakat ben göremeden yemişler. 2 gün önce %30 dip çekip R/O ile tamamlamıştım. Ph 5.5-6.0 arası ısı 28 derece sabit. su değişimi sonrasında büyük kavgalar yaşandı ama ayırmadım oluruna bıraktım. Bu akşam tekrar %25 dip çekip R/O ile tamamladım. Şu anda büyük olan küçüğün karnına ve tüpüne doğru vuruyor. Küçük zaman zaman titreme hareketleri yapıyor. Yumurtaları yemeleri su şartlarından mı uyumsuzluktan mı kaynaklayıyor olabilir?
Yeni discus çiftim ve bir soru.

Diskuslarımın beslenme zamanı videosu. Biraz uzun oldu ama davranışları hakkında bir fikir verir sanırım. Bu arada su her zaman o kadar bulanık değil. Yem kendi yaptığım yürek karışımı olduğundan ilk anda biraz bulandırıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=iVLt8o3HiBc

Yeni discus çiftim ve bir soru.

[QUOTE=güray]valla bu kadar olur benim çiftimin aynısı tıpa tıp hatta bazı dostlar bana balıklarını sattın sanırız dediler aynısı gir bak dediler ve bende hayret ettim ama şunu diğim o balıklara gercekten iyi bak ben o dişiden aldıgım yavruyu hayal bile edemem erkek te mükemmel ve cok verimli bir çift bunlar inşallah başarılı olursun saygılarımlan[/QUOTE]

İlk defa böyle güzel yorum ve temenniler aldım.  Moralim biraz düzeldi teşekkürler. İnşallah dediğiniz gibi olur da ben de forumdaki arkadaşlara yavrularından verebilirim.

Yeni discus çiftim ve bir soru.

[QUOTE=-NBA-MANİAC-]Bu akvaryum diskuslar için küçük değilmi Metin bey ben hiç diskus beslemedim ancak okuduklarımdan dolayı böyle konuşuyorum ortam hazır görünüyor ama sanki boyutlar biraz küçük  [/QUOTE]

Akvaryum tam üretim boyutlarında hatta 10cm uzun sayılır. Boyutlar küçük gibi gelse de 150 lt su alıyor.

Yeni discus çiftim ve bir soru.
Evet biraz yanık kalmış. Büyük olan 17-18cm, küçük olan 13-14cm. Eğer aynı cins ise boşa bekliyorum desenize.
Yeni discus çiftim ve bir soru.

[QUOTE=fisherman]bunlar daha önce yumurta yaptığından eminmisiniz? moralini bozmak istemem fakat; ikiside erkek sanırım. [/QUOTE]

Gözümle görmedim ama bana söylenen; yumurta yaptıkları fakat yavru çıkartmadan yedikleri idi. Bana da al bi uğraş istersen diye verdiler.

Bu arada fotoğraftan dişi-erkek ayrımı yapılamadığını biliyordum. Bu kanıya nasıl vardınız acaba?

Yeni discus çiftim ve bir soru.

Yaklaşık 20 gün önce eş olduğu ve yumurta da döktüğü iddia edilen bir çift diskus hediye edildi. Balıklar ilk geldiğinde iç ve dış parazit problemleri vardı. Solungaç paraziti için Droncit, iç parazit için Flagyl tedavisi uyguladım ve şu anda sağlık sorunları kalmadı. Ph ise ilk geldikleri günden bu yana 20 gün içinde kademeli olarak 7.5 ten 6.0 a kadar indirdim. Ph için kimyasal madde kullanmadım sadece su değişimlerinde R/O suyu oranını gittikçe artırdım. Akvaryum boyutu 60X50X50cm. Gelelim balıkların fotoğraflarına:

Şimdi de sıra sorumda.

Balıklar görüldüğü gibi normalde gayet uyumlu ve hep beraber geziyorlar. Ancak son 1 haftadır ne zaman yem versem büyük olan (Erkek) diğerini bir köşeye sıkıştırıyor ve yem yemesine izin vermiyor. Zavallı arada fırsat buldukça bir parça alıp yine köşesine kaçıyor. Tecrübeli arkadaşlara soruyorum; bu davranışlar eşler için normal mi? Yoksa bir uyumsuzluk göstergesi mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.