ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neonburak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2011 09:59
Son Ziyaret:
23 Mart 2012 13:28
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Büyüktaş
Doğum Tarihi:
25 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Antalya
Meslek:
Veteriner,Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Akvaryum(2 japon,vantuzlu çöpçü,bronz çöpçü.)

SON 10 MESAJI

Bu akvaryuma hangi canlı olur?
[QUOTE=Buraak]Lepistes hariç tam olarak ne alayım yani?[/QUOTE]
Akvaryumunuzun dekorasyonu çok güzel bu akvaryuma 6 neon tetra 1e 3d moli ve 4 çöpçü 1 albino veya normal cüce vatoz ile çok güzel olur.
İlk Akvaryumum (Yeni fotoğraflarla)
[QUOTE=gokturkseyhan]Dün çektiğim bir videoyu paylaşayım:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Eo2Wv8V2mKk[/VID]

Balıklar pek aç olmadığı için saldırmıyorlar, sabah ilk yemlemede bir video çekebilirsem daha güzel olacak



[/QUOTE]
Büyük boy moliler japonla yaşar ben daha önce bir moli atmıştım akvaryum yaşadı 1 ay önce yemekten geldiğimde nalları dikmişti.Lepiste japonu yaşata bilidiğiniz için sizi tebrik ediyorum.O japon rejim yasın ve bence mutlaka akvaryum dietisyeniyle konuşun o balığın haline obez gibi  eğer hastalıktan dolayı böyleyse haşlanmış bezelye ve ıspanak ile tedavi oluyorlar.Saygılarımlar Veteriner hekim Burak Büyüktaş,NOT:Akvaryumda saylangoz istilası var gibi yakında  makarakanta mı ne öyle bi saylangoz avcısı var ama benimgi saylangoz severseniz almayın.
neonburak2011-04-17 23:28:16
Ölümden döndü!
BAŞBAKAN Tayip Erdoğan’ın programına göre Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleştirilecek açılış öncesi son hazırlıkları yapılan İstanbul Akvaryum’daki ana tankta, 30 Mart günü rutin temizlik çalışması yapan 10 ayrı dalış sertifikalı Erbey, iddiaya göre su boşaltım motorlarının çalışması üzerine oluşan vakuma kapıldı.

Henüz tamamlanmadığı için süzgeçleri yerleştirilmeyen boşaltım kanalına beline kadar saplanan Erbey’in nefes almasını sağlayan ağızlığı çıktı. Yaklaşık 3 dakika nefessiz kaldı.  

Kalbi durmuştu
Olayın fark edilmesi üzerine diğer dalgıçların yardımıyla kalbi durmuş şekilde dışarı çıkarıldı. Suni teneffüs ve kalp masajı yapılarak tekrar hayata döndürülen Erbey, International Hospital’a götürüldü. Burada 7 gündür yoğun bakımda olan Erbey, yaşam mücadelesi veriyor. Bir yakını, “Allah’tan umut kesilmez. Gerek çalıştığı şirket gerekse hastane ne gerekiyorsa yapıyor. İnşallah bu savaşı kazanıp aramıza tekrar döner” dedi. Alt ve Üst Yapı İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı ve Nas İnşaat konsorsiyumunun kurduğu İstanbul Akvaryum Turizm Şirketi, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kaza anında, her dalışta olduğu gibi yanında bulunan gözlemci ve ilk yardım eğitimi almış 2 dalgıç hemen Volkan Erbey’i sudan çıkarmış ve ilk müdahaleyi yaparak ambulansla tam teşekküllü özel bir hastaneye kaldırmıştır. Bu talihsiz iş kazası nedeniyle üzüntü duymaktayız. Volkan Erbey’in en kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşup aramıza dönmesini umut ediyoruz.”

Volkan Erbey’in temizliğini yaparken kaza geçirdiği Florya’daki dev akvaryum henüz açılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2003’te ihale ettiği akvaryumda 1.2 kilometre uzunluğunda gezi güzergâhı olacak.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

"International Hospital'ın acil servisine 30 Mart 2001 Çarşamba günü, saat 16:20'de getirilen dalgıç Volkan Erbey'in tedavisi halen yoğun bakım servisinde sürdürülüyor. Tedavisini takip eden Yoğun Bakım ve Reanimasyon uzmanı Prof. Dr Lütfi Telci, hayati riski süren dalgıç Volkan Erbey'in sağlığı hakkında şu bilgileri verdi: 

"Volkan Erbey, havuzda boğulma öyküsü nedeniyle kalbi ve solunumu durmuş, ex-duhul halde hastanemizin acil servisine getirilmiştir. Acil serviste kendisine kalp durması nedeniyle, entübasyon (nefes borusuna tüp yerleştirme) yapılarak kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sağlanmıştır. Yaklaşık 40 dakika süren kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sayesinde hastanın kalbi çalışmıştır. Yine kendisine kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği verilerek, yoğun bakım servisine alınmıştır. Hemodinamik stabilizasyon (kan dolaşımının stabil hale gelmesi) sağlandıktan sonra hastaya bilgisayarlı beyin tomografisi tetkiki yapılmıştır. Hastanın beyin tomografisinde beyin ödemi saptanmıştır. Konservatif (cerrahi olmayan) antiödem tedaviye başlanmıştır. Yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Volkan Erbey'in hayati tehlikesi devam etmektedir." 
Mavi yengec arowana challenger 4 soru
Japonla yengeç mi besliyorsun yengeçle sadece pengasus olur!
yeni akvaryum tavsiye
Japon veya lepistesle başlayın.Bu hobide usta oluncada eski balıkları verip başa balıklar alırsınız.Örneğin:Astronot,ciklet veya neon tetra gibi.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler Murat bey.
çöpçü mü vatoz mu?
[QUOTE=unotim123]Verdiğiniz bilgiler biraz ölçülü olsun arkadaşlar. Kiraz karidesle bir malawinin beraber yaşamasının imkanı var mı allah aşkına. Hadi es keza kayalarda filan saklandı diyelim. Bu sefer soyunu devam ettirmesi mümkün olmayacaktır.Ayrıca beslenmesi çok büyük sıkıntıya girer.[/QUOTE]
Daha önce çok kişi yaşattı.Gaziantep hayvanat  bahçesinde kiraz karides,cikletler ve saylangoz yiyiciler biraradaydı.Bol bitkili olursa rağat BESLENİR.Bitkileri yer biliyorum ama yemediği bitkiler var.
neonburak2011-04-01 23:54:47
EN UZUN ÖMÜR
[QUOTE=amatörbalik]Arkadaşlar uzun ömürlü ve göze hoş gelen canlı doğuran hariç balık cinsi söyler misiniz  akvaryum 130 lt  bu arada sarı prenses in ömrü ne kadar dır

[/QUOTE]
En uzun ömürlü japon balığı 15-35
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Resmi uzaktan çektiğim için böyle gözükiyor.Aslında büyük.Benim eskiden minicik akvaryumum vardı büyütttüm bu büyük akvaryum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Japon balığı olduğu için yok lepistes beslesem alırım.Japonlar soğukta yaşaya biliyor.

[QUOTE=murataslan]Dostum,

bence kerevit yerine kiraz karides al. Akvaryumunuda bitkilendir. Mesela uzun sazlarla arkadan yukarı öne doğru cevir. Kücük bir mango kütügünün üzerine bir java moss yosunu giydir. 4 tane kiraz karidesi yada hayalet karidesi sal. Dip yemleri ile besle. Çöpçün kalabilir. Suyu deli gibi temizler karidesler. Artı ortam ve suya alıştıklarında çok yavruluyorlar. Şöyle diyim 4 tane kiraz 6 ayda nerdeyse bende 100e cıktı. Ama saklanıcakları bi java moss olsun. Sazlarada tutunurlar. Artı yaklasık 10 neon tetra almıstım baslangıcta yaklasık bı sene içinde 4 tane kaldı. Ama kalanlarda tosun gibi oldu su kosullarına alıstı. Bu sekilde yaparsan hiç lepistes falan karıstırma. Karideslere iyi gelmezler.

Yada yalnızca 1 erkek 2 dişi lepistes al. Onlardan da yavru alırsın. Yani o boyutta akvaryumda alabileceğin amksimum randıman bence bu. Mutlu da olursun. Onun haricinde düzenli testlerini yap. Az hacimde değerler çabuk değişir.

Bence akvaryumunla bu şekilde ilgilenirsen, az ölüm yaşarsın hobiden soğumazsın.

Selamlar,

Murat
[/QUOTE]
Burda karides satılmıyor burdda omurgasızlardan sadece türünü bilmediğim bir yengeç,katil saylanagoz,elma saylangozu ve başka saylangoz türleri var.yengeç olurmu 2 tane kalmıştı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.