ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Meramli Mustafa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2011 19:14
Son Ziyaret:
19 Mart 2011 16:51
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Sandıkcı
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Konya
Meslek:
İnşaat Teknikeri/Tüccar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Sandıkcı

SON 2 MESAJI

Bitkili Karides Akvaryumu
Kardeş akvaryumunda otun çok fazla.Bu kadar çok  koyacağına 2 bilemedin 3 kök koysaydın onlar kendileri akvaryumdaki duruma göre kendisi çoğalırdı nasılsa...
Işığını tasarruf ampülüne çevir.7.5 watlık bile olur akvaryumun küçük baya ısıtıcıyı çıkar.Odanın durumuna göre suyunun ısısı bir derecede kalır kendi kendine dengeler.
Karides için ısı dert olur sanma benim akvaryum cam önünde durur gece 16 gündüz 22 derece olur.Karideslerim salyangozlarım balıklarım hepsi canavar canavar valla.ÜStüne düşme bu kadar unutma sakınılan gözü çöp batar.
İçine 2 erkek 3 dişi lepistes at.Sonra salıvır.Otur izle yemini at havanı tak yeter.
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Öncelikle selamün aleyküm.
yazıyı okurken okurken sıkıldım sonunu getirmedim bile.Hazırlayan kişinin eline emeğine sağlık merak edenler okur ihtayacını giderir.
Lakin ben bu kadar teferruatı gereksiz görüyorum.En nihayetinde şu yukarda yazılanlar yapılınca bu DOĞAL bir bitki mi oluyor? sorarım size...Pazardan hormonlu diye almadığınız meyveden sebzeden ne farkı kalır?
Bu bitkiler en nihayetinde dere yataklarında göllerde göletlerde sulak yerlerde Doğal olarak büyümüyorlar mı?Onlara orda maya hazırlayan bilmem gübre atan veya florasan bağlayan birileri mi var?
Ben yaklaşık 12-13 yaşımdan beri Bitkili olarak akvaryum işiyle uğraşmaya başladım.Başta herkes alay ederdi küçümserdi.
Gün geldi 1 metrelik akvaryumumdan boyları 1.5 metrelere varan enaz bir kökde 15-20 dal bulunan Kırıkdökenlerim öyle kıymete bindiki çuvalla sattığım günler oldu.Güllerim-merdivenlerim kapış kapış gitti.Ben şu yukarda yazılanların hiçbirini yapmadım.Akvaryumumda sadece anam babam 65 cmlik florasan takılı durur.Oda akşamları sabaha kadar başucumda gece lambası olsun diye hemde akvaryuma akşamları aydınlatsın diye.Gündüzleride güneş gören bir yerde durur.
Tabanında ise bildiğin anam babam derenin dibindeki küçük çakıl taşlarından var.Ben bu otların içine lepistes-kılınç-moli-plati-japon-melek-vatoz-çöpcü-beta-elma salyangozu ve son olarakta mavi-sarı-beyaz prensesler -mücevher-aysmen-lelüpi-yunus- besliyorum.Akvaryumlarımın birinin derinliği 80cm dediğim gibi anam babam florasan var.Küçük olanlardan 65cmlik.Diğerinde ise dediğim gibi anaç çikletlerim var.1 metre boyunda.enlemeye 50 cm derinlik 60 cm civarı.Sadece 2 ucunda tasarruf ampülü takılı.Canavar gibide anebias ve kırıkdökenlerim büyüyor.

En başta dediğim gibi yazıyı uzun uzun yazanın vaktine eline emeğine sağlık.Lakin gereksiz bu kadar teferruat.
Kısa bir ipucu vermek gerekirse.
Kırıkdöken için köklerinin çok sıkı olan yerlerini kesin.Kökleri dalın ertafında sarın top haline gelsin.Akvaryumun suyu yokken tabanda camın üstüne değecek şekilde gömün.Varsın birkaç kılçal kök kumun üzerinde kalsın.Dalları sıkıştırarak kökleri serbest bırakarak gömün.Yanı kum köklerin üstünü örtsün ama dalların dikdurması için dal kısmında sıkışık dursun.Günde 2-3 saat güeş görsün akşamlarıda belirli saatlerde ışığını açık bırakın.1 ay sabredin sonra o Kırıkdökenle başedebilmek için Allah kolaylık versin....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.