ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pleco
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2010 19:29
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2014 22:06
Toplam Mesaj:
124 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa akkin
Doğum Tarihi:
30 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Denizli
Meslek:
Ağır sanayi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

güneş doğudan battı, mumlarınızı yakın

SON 10 MESAJI

silinebilir.
           Merhaba 

Balığınız golden kazumbadır.

normal vatoz titremesi
            Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?

normal vatoz titremesi
          Tüm hobici dostlarıma selamlar;

Arkadaşlar elimde 3 tane normal vatozum var(büyüyen vatoz) yanlarında diğer ciklet balıklarımın birbirlerine kur yaparken titremelerini hepimiz biliyoruz, merakım şu;

Vatozlarım ciklet balıkları gibi titriyor 2 tanesi 28cm  1 tanesi 31 cm bu cüssede vatozların titremesi acayibime gitti.İlk  gördüğümde korktum can çekişiyor sandım ama hepsi de bu hareketi yapıyor, camda, kumda her yerde  yapıyorlar bu konu ile ilgili bi kaynak bulamadım bilgisi olan varsa sizlerden yardım bekliyorum,
   
        Saygılar.
Vatoz
            Selam;
Vatozunuz klasik ismiyle büyüyen vatoz cüce değil,(brezilya vatozu) tank hacmine göre hızlı büyüyen bir balık leopar ve normal vatoz desenleri itibari ile sürekli karıştırılıp aynı isimle adlandırılıyorlar.Leopar vatozu görünce aynı olmadığını göreceksiniz.

           Saygılar.
Kül Çöpçü Balığı Yumurtası
[QUOTE=oguzhandmr]Arkadaşlar merhaba. Akvaryumumda resimde görünen kül çöpçü balığından 1 tane bulunmakta. Cinsiyetini bilmiyordum bile. Fakat 2 gün öncesinde akwaryumda camlarda ve moss ların içerisinde bol miktarda yumurta gördüm. Sizce bu durum mümkün mü. Nasıl ürediklerini bilmiyorum. Yumurtalar dökmeden önce döllenmesi gerekmez mi? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 


[/QUOTE]



Oğuzhan bey merhaba;

Mustafa bey'in yorumuna katılıyorum.Balığınız zamanı gelmiş ve yumurtlamış olabilir,ama erkek balığınız olmadığı için yumurtalar döllenmediği için çürüyüp diğer balıklar tarafından yenecektir.En kısa zamanda bir tane erkek çöpçü bulup sıradaki yavruları kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.Bol yavru almanız dileğiyle.

       Saygılar.
vatozların türü
Herkese selam;

Konuyu açan şaban arkadaşım senin vatozların boyu tahmini  ne kadar gözle görünür bir fark görebildin mi? (dişi erkek olarak) bu detayları da bizimle paylaşırsan çok sevinirim.

Saygılar,
Volkan ULUĞ2013-03-29 00:23:40
vatozların türü
                Tüm hobici dostlarıma selamlar;

Ben bu vatozlardan 1'i 5 diğer ikisi 4 yaşında 3 tane var 30 cm civarı, ne kurlaşma gördüm nede çiftleşme belirtisi, bu balıklardan yavru alabileceksek ben vereyim ama yavrulara ortak olurum


      Saygılar.
 
Bronz çöpçü fotograf eklendi
            Batuhan merhaba
 
Cory lerde dişi ve erkek ayrımı bildiğim kadarıyla yukarıdan bakılınca sağlıklı oluyor. Dişi yukarıdan bakınca
erkeklere göre daha şişkin karınlı oluyor.
 
     Saygılar.
DENİZLİLİ AKVARİSTLER
            Hemşehrilerim selamün aleyküm;

Ben yaklaşık 2 yıldır balık hobisiyle ilgiliyim, şu aralar vatozlara merak sardım. Noktalı vatoz(3x30cm), albino gibbiceps (2x12cm) ve 2 tane yavru cüce vatozum var. Ben her fırsatta vatoz balığı araştırıyorum internetten ve balıkçılardan dün bi tanesine gittim vatoz sordum yaklaşık 7-8 cm lik noktalı vatoz var 20 lira dedi baktım bendeki noktalılara göre çok küçük dedim, sendekiler ne kadarki dedi bende 30 cm fazlası var eksiği yok dedim.Getir de değiştirelim onlar temizlik yapmaz yem yer sadece dedi, getirsem kaça sayarsın dedim, para vermem 10 tane yavru cüce veririm dedi.yani 10x1 tl 10 tl.Kolay gelsin deyip çıktım.7-8 cmlik vatoza 20 lira isteyip 30 cm lik vatoza 10 lira veriyorlar.(tabi hepsi bu şekilde değil bu işi layıkıyla yapan abilerimiz de var).Şimdi benim aradığım damızlık boy her türlü vatoz noktalı, cüce,albino farketmez,ama  noktalı vatozun erkek olanı biraz büyük olacak, dediğim gibi benim derdim üretim yapmaya çalışmak, Yakınınızda arkadaşınız da noktalı vatozunu değiştirmek isteyen çalışmıyor deyip küçüğüyle değiştireceğim diyen tanıdıklarınız varsa benimle irtibata geçmesinde yardımcı olursanız çok sevinirim.Forumdan mesajla ulaşabilirsiniz ilginize şimdiden teşekkür ederim.

       Saygılarımla. 


DENİZLİLİ AKVARİSTLER
          Selam arkadaşlar;
Yoklama listesine beni de eklerseniz sevinirim. İnadına noktalı vatoz.(hastasıyım)

         Saygılar.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.