Yeni üye forumuna ikaz


HıcınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
HıcınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 15:28
Bir kaç kere rastgelmiş ama üzerinde durmamıştım ama "yeni üye forumu"na yazı yazan arkadaşlara lütfen arama yapmadan konu açmayın şeklinde ikazda bulunmayalım. Zenginliği kısıtlamayalım. Özellikle yeni arkadaşlar soru sorsunlar, soru sormayı öğrensinler, sorulara cevap yazma istekleri olsun, yazsınlar yazsınlar, hevesleri olsun artsın.... Kimse birden 500 lt. akvaryum almaz, bu iş heves ve istek işi. Soru sora sora öğrenme, öğrendiğini bir kelime bile olsa başkasına aktarma zevkli ve bir o kadar da öğretici. Böyle bir zenginlik yerine "araştırarak bulunabilir" mantığı olsa foruma gerek yok.
 
 
Yeni üye arkadaşları lütfen soğutmayalım.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spaltÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
spaltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 15:34
Haklısınız Ali Bey. Yeni üye forumunun amacı da buydu zaten. Biz de elimizden geldiğince hataları uyarı haznesine kayıt yapmadan sözle yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü çoğu üye kayıt sırasında kuralları okumuyor ve internetin genelindeki düzeyde iletişim kurmayı deniyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 15:35
  Ali Bey merhabalar;
  Yeni üye forumu zaten yeni üye olan arkadaşların araştırma yaparak forum kirliliği olmasın diye açıldı biliyorum..
  Bu sayede ,aramıza yeni katılan arkadaşlar forumda konu açmadan önce Forumu%20AraArama  yaparak istedikleri bilgilere fazlasıyla ulaşacaklardır düşüncesindeyim.Yanılıyorsam düzeltin lütfen..
   Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 15:53
Can beye katılıyorum. Ben şahsen böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığımda konunun daha öncelerde açıldığını, arama yaptığı taktirde sorusunun cevabını bulabileceğini söylüyorum ama genede elimden gelen yardımı yapıyorum. Ya arama yaparak link veriyorum yada konu hakkındaki görüşlerimi açıklıyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HıcınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
HıcınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 16:50
Mesele biraz da uslüpten geçiyor. Yeni üye arkadaşa sorduğu soruyla alakalı ayrıntılı bilgi verdikten sonra ..... şekilde arama yapması halinde daha ayrıntılı bilgiye ulaşabileceği belirtilse daha uygun olur diye düşünüyorum. Bir de bunu ikaz eder gibi yapmamak gerekir gibime geliyor.
 
Sanal ortamı biz yönlendirmiyoruz. Haliyle her site bizim gibi olmadığı gibi bazı kişilerde meseleleri fazlaca zorladığımızı düşünüyor. 
 
Bunun yanında; hangimiz siteye ilk kayıt olduğunda bu ve benzeri imalardan hoşnut olurduk, ben tamamen rastlantı sonucu ve tanıtım bölümü hoşuma gittiğinden akvaryum.com'u tanıdım, o dönemde "egemix" nicli arkadaşa herkezi ikaz ediyor diye uyuz olurdumBig%20smile (Neymiş bir harfi yanlış yazmışmış, imlaya dikkat etmeliymiş falan), o dönemde böyle görürdüm, kayıt olurken forum kurallarını hiç okumadım. Zamanla ve benimsedikçe  hem bilgiye ulaşma konusunda sıkıntı çekmedim hem de gerçekten yapılanın doğru olduğuna inandım.
 
Foruma ilk kayıt olduğumda "acaba soru sorsam komik bulurlar mı" diye düşündüğüm bile oldu. O dönemde arama yap ondan sonra sor bu sorular sürekli sorulan sorular herkez bilir bunları deseler veya ima etseler açıkcası kırılırdım. Bir de insan benim gibi acemi olunca her yazan bilgiyi kendi durumuna yorumlayamayabiliyor, acaba balığımdaki durum farklı mı diye sorma ihtiyacı da hissedebiliyor.
 
Yani; insanları (özellikle yeni üyeleri)soru sormaya çekindirecek tavır ve davranışlarda bulunma ile bu tür yazılar yazmamayı daha uygun görüyorum.
 
Can bey forum kirliliği konunuza katılıyorum, ama yeni üyelere istedikleri gibi yazma hakkı tanınmış (2 mesaj yanlış bilmiyorsam) ve foruma alışmak için belli bir süre tanınmış, benim kastetiğim kendi durumlarını aktaracakları bu iki mesaj için tepki göstermemek, yol gösterilebilir ama yol göstermeyi de üyenin forum hakkında  hiç bir şey bilmediği zannıyla hareket ederek  hatta mod'lar tarafından yapılacak olan ikazlarda bile forum kurallarına atıfta bulunularak en azından forumda bir kural olduğu ima ederek (belki de yapılıyordur bilmiyorum) yapılması gerekir diye düşünüyorum.
 
Saygılar.
 
Hıcın2007-04-23 16:59:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir