Yavruların Yenmesini Engellemek


Fearless38Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 728
Fearless38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 00:43
Benim balıklar yeni doğan yavruları affetmiyor maalesef geçenlerde 2cm lepistes attım akvaryuma 10 cm dişi kılıç yemek için kovalıyordu . Şu an 1cm yavrular var 2 gün önce saldım akvaryuma yavruları ilk gördüklerinde biraz kovaladılar ama sonradan vazgeçtiler onların yem olmadıklarını anladılar. Şuan çok şükür pek ilgilenmiyorlar yavrularla ama genede korkuyorum aç kaldıklarında falan şeytana uyarlar diye. Benim balıklarımın karnı patlayacak kadar da dolu olsa yeni doğan yavruları asla affetmiyorlar bir kere yavrunun tadını alan balık bağımlısı oluyor. Şuan 1cm yavruya yeni yeni alışıyorlar bakalım beki ilerde daha küçük yavrularada alışırlar. Birde 11 cm dişi veliferam var akvaryumda ağzını açsa rahat 1.5cm yavruyu bile yiyebilecek bir balık ama iyiki cüssesine göre çok pasif ve sakin mizaçlı yavrularla hiç ilgilenmiyor bile bazen yavrunun yanından geçiyor baya korkuyorum ozaman yem falan zannedip yutar diye .
Fearless382013-04-23 01:10:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 19:21
Nolmuş buraya böyle :) Bana "mesajlarım" kısmında görünmedi bu konu ama bir sürü yorum gelmiş. Kusura bakmayın, valla görmedim...

[QUOTE=Sebatay]Bu bilgiler için de teşekkürler. Ben de gözlemlerimden bahsetmek istiyorum. Bazı yavrular meraklı olup, bitkiler arasında gizlenmek yerine, ortalarda dolaşmayı tercih ediyorlar. Erkek kılıçlar çok iyi birer avcı olduklarından hemen kovalamaca başlıyor. O an yavrunun akvaryumda yeşilliğin bol olduğu bir yere gidecek kadar vakti yok ! O yüzden belirli bir bölgeyi yeşillendirmekten ziyade, güvenli bir kaç bölge oluşturulmalı. 

Sık ve az yem verilmesi özellikle yeni doğum sıralarında çok mantıklı. Ancak yavrular için bu bir tehtid unsuru olabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse; benim akvaryumum da, yavruların saklanabileceği 4 farklı bölge var. Bir bölge yüzeyde, diğer üç bölge dipte. Yemlemeyi öyle dikkatli yapmak zorundayım ki, hiç bir yavru beslenmek için bu güvenli bölgeleri terk etmek durumunda kalmasın. Dolayısıyla önce erişkinleri besliyorum, sonra güvenli bölgelere göre ya dip yemi, ya da yüzeyde uzun süre kalacak, kuru pul yemler veriyorum. 

Erişkin balıklarım boyları büyümüş yavruları görünce zaten yanlarından geçip gidiyorlar. Bir de bu yavruya karşı tepkisizleşme olayı nesil ile alakalı. Lepisteslerimi kaybetmeden önce, hiç bir yavruya zeval gelmiyordu, herkes halinden çok memnundu. 
[/QUOTE] Ceng abi, kesinlikle katılıyorum. Bu yorumun buraya güzel oldu, yakıştı :)

[QUOTE=Mustafa AVCI]Endlerlerin yavrularını yemediği benim de tecrübelerimin arasında. 
3-4 hafta önce 15 adet Endler aldım ve şu anda ortalama 50 adet yavrum var. 
Akvaryumunuzu bol bitkili yapmanız da bu duruma fayda sağlıyor.
[/QUOTE] :) Aynen öyle kardeşim. Ben de Endler'lerim için ayrı akvaryum kuramadım, Lepisteslerle de kırılmasına razı olmadım, yavru akvaryumunda Endler besliyorum, tabi hiç bir sorun yok :)

[QUOTE=İBOW@R] Umut Abim yine döktürmüş;
  Umut Abi,gerçekten hiç boş bir mesajına rastlamadım.Her mesajın bilgi doluBu konun da (Ben dahil.)daha birçok üyeye yardımcı olacağını umuyorum ve sizin hayranlarınızdanım...
   Başarılarınızın devamını ve  sağlıklı hobiler diliyorum size.
[/QUOTE] :) İbrahim kardeşim teşekkür ederim, boynuz kulağa geçer inşaallah :)

[QUOTE=_N_T_O_58]Canlıdoğuran besleyenler için gayet güzel teknikler benim bile ilgimi çekti :)  Paylaşım için teşekkürler[/QUOTE] :) Teşekkürler Tevfik Bey, pek bilinmeyen bir konuydu, biraz okunmaya ihtiyacı var :)

[QUOTE=Raraboma] [QUOTE=umutgunay] 3 cm'lik lepistes artık yavru değil, kocaman bir balık olmuştur kardeşim. Yazında bir yanlışlık olmasın? 1 ayda 3 cm olması imkansız, 3 aylık balıklarn da renklenmesi imkansız. Yani balığın 1 aylıksa renklenmesi için erken, balığın 3 cm ise 1 aylık değildir ve renklenmemişse dişidir. Tam olarak bir şey söylersen ona göre yardımcı olalım. [/QUOTE] Umut abi ben bir lepistessi 1 aylıkken 3 cm olduğunu gördüm nasılmı doğduğundan beri yediği yemin içine katılan kimyasallar hormonlar sayesinde.Gerçekten sağlıklı bir şey değil ama genelde tüm üreticiler bunu yapıyor.Şunuda söyliyim bende alıştırdım çok kolay oldu tektür lepistes beslediğim için.Yavrularda ilk önce büyüklerini sonra tane tane küçüklerini attım ama akvaryum ışığı kapalıydı yemesinler diye kapattım.Şuan 10 anaç lepistes 60 kadar yavruyla birlikte yüzüyorlar. [/QUOTE] Hormon konusunda bir bilgim yok kardeşim, yapıldığını pek sanmıyorum ama kesin konuşamıyorum. Yine de 1 ayda 3 cm olması imkansız. Sana farklı söylemiş olabilirler kardeşim.

[QUOTE=çagribey] Yeni başlayanlar için çok yararlı bir çalışma olmuş.
 Ben de bir gözlemimi anlatıyım: Moliler yavrulara dokunmuyor ama moli yavruları hiç akıllı değil yani ortalıkta geziniyolar korkusuzca:D Ama karma akvaryumlarda yem oluyorlar:(
 Kılıçlarsa yavrularını yerken onların yavruları çok çevik ve akıllı oluyor.Bu saye de kurtuluyolar
[/QUOTE] Aynen öyle. Bir balık yavru yemeye ne kadar meraklıysa, o balığın yavrusu da o oranda iyi saklanan balık oluyor. Kılıçkuyruk ve Platiler harika saklanıyor, en saftirikleri ise moliler. Çoğunun aklında korku hiç yok, ortalığa çıkıp dolaşıyorlar :)

[QUOTE=mesutgebze]Arkadaşlar,
 Akvaryumlarımın bazıları bölünmüş,bir tarafta damızlık anaçlar diğer tarafta yavrular durur.Yani yavrular herdaim gözlerinin önündeler ve bu durum karşısında yavrular ve anaçlar birbirlerine alışması gerekir.
 Sizlerle aynı düşünceye sahip olduğumdan(yani alışabilir)geçmişte denemelerde bulundum.Sonuç hüsran.Ben yetişene kardar bir kaçını bayılttılar(darbe alanlar yaşamadı tabi).Ama birde şöyle bir durumvar.Aynı akvaryumdan bir dişiyi yavru bölümüne aldım ve 48 yavru doğurdu bir tanesine bile dokunmadı.Yine aynı akvaryumdan başka bir dişiyi aynı yavruluk bölümüne aldım doğurduklarını affetmedi.
 Yani her anaç aynı davranmıyor.Bunlarda benim gözlemlerim.
[/QUOTE] Balıktan balığa değişir mutlaka abi, ben de genelde doğum yapacakları direkt yavru akvaryumuna atıyorum. Çoğu kez sorun çıkmıyor ama bazıları yavruları yem olarak görüyor, eğitimi de zor oluyor.

[QUOTE=Fearless38] Benim balıklar yeni doğan yavruları affetmiyor maalesef geçenlerde 2cm lepistes attım akvaryuma 10 cm dişi kılıç yemek için kovalıyordu . Şu an 1cm yavrular var 2 gün önce saldım akvaryuma yavruları ilk gördüklerinde biraz kovaladılar ama sonradan vazgeçtiler onların yem olmadıklarını anladılar. Şuan çok şükür pek ilgilenmiyorlar yavrularla ama genede korkuyorum aç kaldıklarında falan şeytana uyarlar diye. Benim balıklarımın karnı patlayacak kadar da dolu olsa yeni doğan yavruları asla affetmiyorlar bir kere yavrunun tadını alan balık bağımlısı oluyor. Şuan 1cm yavruya yeni yeni alışıyorlar bakalım beki ilerde daha küçük yavrularada alışırlar. Birde 11 cm dişi veliferam var akvaryumda ağzını açsa rahat 1.5cm yavruyu bile yiyebilecek bir balık ama iyiki cüssesine göre çok pasif ve sakin mizaçlı yavrularla hiç ilgilenmiyor bile bazen yavrunun yanından geçiyor baya korkuyorum ozaman yem falan zannedip yutar diye .
[/QUOTE] :D Abi ne kadar bol yavru koyarsan o kadar avantajlı. Büyük hacimde bir çok yavru bir arada sürü psikolojisi ile birbirini kollar, zamanla daha ufakları araya karışsa da görmezden gelirler. Zamanla olur, sabır :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fearless38Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 728
Fearless38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 00:50
Şuanda yarım cm yavrulara da alıştılar. Geçenlerde dikkat ettim eskiden yem verdiğimde suyun içinde yüzen küçük yem parçalarını anında görüp yerlerdi balıklar. Artık suyun içinde yüzen yem parçaları bile fazla dikkatlerini çekmiyor. Üstten ve tabana dökülen yemlerden yiyolar genelde. Yalnız kılıç kuyruk yavruları dikkatimi çekti hiçbir zaman diğer balıklar gibi akvaryumun üstünden yem yemiyorlar sadece tabandaki yemleri yiyorlar. Fearless382013-06-01 00:51:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 13:17
Acı biber en etkili yol olarak düşünüyorum. Yavruları acı turşu suyuna bandırılmış pul yem ile büyütürsek anaçlar muhtemelen yavruları yemeyecektir!!!

Umut Başar2013-06-04 13:19:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 13:48
  içten bir kahkaha attım... Ben boşuna uğraşıyorum demek ki ya... Bi deneyelim bakalım. Akvaryumun tuz oranını artırıp içine dilimlenmiş hıyar, lahana ve acı biber koyayım ama balıklarım salamura olursa hesabını sana sorarım adaş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fearless38Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 728
Fearless38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2013 23:27
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=v2-9LMxPTPY&feature=youtu.be[/VID]

İşte mini mini birler çalışkan ikiler
Fearless382013-06-09 23:27:33

Beğenenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
+1: [T]213974,tunasoylemis[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydınbilginÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2013
İl: Adana
Mesaj: 60
aydınbilginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 09:09
Ben de şöyle bir şey deniyorum arkadaşlar, moly, plati ve veliferaların olduğu karışık akvaryumda rahat rahat gezinen yavrulardan bir kaçını lepistes akvaryumuna aldım. Yaklaşık 1 cm boyundalar.

Lepisteslerim ilk doğumlarını yapacaklar, alışsınlar istedim. Ancak lepistesler bitkilerin arasından başlarını çıkartmalarına bile izin vermiyor. Fakat onlar da iyi saklanıyorlar.

Sabaha kadar hepsi sağlamdı. Akşamki durum ne olacak merakla bekliyorum.

(Yavrular zarar görürse çok üzülürüm çok. Canları bana emanet olan minik canlara yaptığımı af edemem. Allahım sen önce yavruları sonra beni koru)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 10:58
      Umut yine süper bir makalenin altında imzanı görmek beni şaşırtmadı ellerine emeğine sağlık kardeşim... Özellikle yeni hobicilere örnek olabilecek bir makale olmuş tabii ki bizlerde faydalanacağız...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WonderÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 9
WonderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 14:18
Benim 15 günlü yavru lepisteslerim var yeni akvaryuma atmaya başlayacam yeni denemem için  bunlar çokmu küçükler mesajlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 15:19
Eğer ilk defa yavrularla birlikte yüzeceklerse bu yetişkin balıklar, o zaman biraz iri olmalarında fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 15:21
Şuan 100 litrelik lepistes tankımda balıklarım mutlu mesut yaşıyorlar. Yavrulasalar bile dokunmuyorlar ve umarım daim olur. :)

Bu arada emeğinize sağlık Umut Bey. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WonderÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 9
WonderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 15:48
Mesajınız için teşekürler ne kadar olunca atmaya başlayım şimdiden teşekkürler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 15:52
1 cm civarında olursa sıkıntı olmaz. Karanlıkta salarsınız, sabah ortama alışmış olurlar. Kontrol edersiniz, balıklar kovalıyorsa biraz daha büyümelerini beklersiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WonderÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 9
WonderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 15:57
Teşekür ederim yanıtınız için 

Ben bu gün denemek amaclı 4 tane attım yavruları ilk kovaladılar şimdi ise dokunmuyolar Sadece yavrular ağızının yanına gelince hafil yiyecek gibi yapıyolar diğer yavruları sarmaya ne zaman başlayım şididen teşekürler.

Umutgunay mesajını bekliyorum... saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir