siyah fon


rotnokÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 59
rotnokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 15:55
Merhaba arkadaşlar ben 100*70*50 ebatlarında beyaz silis kum ve bitki amazon ve anibias 1 haftadır akvaryumda 2 elma salyangozla birlikte suyu havalandırma ve dış filitreyle calıştırmaktayım. Bir hafta sonrada diskusları koyacağım 6-8 adet 6-7 cm civarı,birinci sormak istedigim arka ve yan tarafını siyah fonla kapattım bircok okudugum forumda bu pigment yapacagı yönde bir bilgi dogrumudur ? İkincisi diskusların yanına tetra düşünüyorum,tetradada hangi tür en uygun birlikte sürü halinde gezer,yanlız nenon haric şimdiden cevap verecek arkadaşlara cok teşekkür ederim iyi  günler dilerim.
onurdemirbala2010-12-03 23:12:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cysteinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 179
cysteinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 16:33
Arka planın siyah renk olmasının sorun olacağını sanmıyorum. Ancak arka planın önüne bence fon oluşturacak şekilde bitkiler seçerseniz çok daha derinliği olan bir kurulum yakalamış olursunuz. Ben de arka planda siyah fon kullandım. Zeminde açık renk kum ile yüksek kontrast elde ediliyor ve güzel bir görünüm yakalanıyor. Ancak fonu tamamlayan en büyük eleman bence bitkiler.

Neon dışında tavsiye istemişsiniz. Tetra türlerinin bir çoğu ile iyi anlaşıyor discus. Ben kardinal tetralar ile beraber besliyorum. Gidişattan memnunum. Discusların tankta bulunması kardinalleri sürü olmaya zorluyor. İzlenirliği yüksek bir tür sürü yapınca da çok keyifli oluyor. Kesinlikle neon tetraları düşünmüyorum derseniz diğer tetra türlerine bakabilirsiniz. Forumda da pek çok konuda bahsi geçiyor.

Saygılarımla..
cystein2010-12-03 16:34:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 19:29

Selman Bey, öncelikle akvaryumunuz discus için ideal ölçülerde, fakat yavru discus besleyecekseniz tabana kum sermek işinizi oldukça zorlaştıracaktır. Çünkü onları büyütmek için kuvvetli besleme yapacaksınız. Yemden kalan artıklar veya dışkılar kumun arasına girecek ve suya nitrat pompalayacaktır. Ama uğraşırım diyorsanız keyif sizin tabiki.

Discus Akvaryumlarında kesinlikle siyah fon kullanılmaz. Discusların doğada gördğümüz örnekleri gibi ortama adapte olma, ortam rengine bürünme eğilimleri vardır. Alacağınız tür hele birde kırmızı ise siyah pigment'ten gözükmeyen yavrulara hazırlıklı olun. Tavsiyem fon olarak açık renkler tercih etmenizdir. Kolay gelsin.

 

Saygılarımla,

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rotnokÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 59
rotnokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 12:55
Merhaba konuyu cvplamış  olan  arkadaslara çok teşekkür ederim yanlız cogu araştırmış oldugum int sitelerinde bu yabancı sitelerde dahil siyah fon ve siyah zemin bulunmakta burda balık ayrımı olmaksızın bu siyah fonlar kullanılmakta ayrıca beya silis kumda 0,1 mm aralıgı olan kumda yem atıgı kumun arasına girme olanagı olurmu su degişimi yapılacak tabiki birde tetrada tür öneriniz hangisi teşekkürler ii günler 

Merhaba arkadaşlar tetrada kırmızı göz ve rasbora internetten araştırdıgım kadarıyla uyumlu gözüküyor ne dersiniz

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 15:54
[QUOTE=rotnok]Merhaba konuyu cvplamış  olan  arkadaslara çok teşekkür ederim yanlız cogu araştırmış oldugum int sitelerinde bu yabancı sitelerde dahil siyah fon ve siyah zemin bulunmakta burda balık ayrımı olmaksızın bu siyah fonlar kullanılmakta ayrıca beya silis kumda 0,1 mm aralıgı olan kumda yem atıgı kumun arasına girme olanagı olurmu su degişimi yapılacak tabiki birde tetrada tür öneriniz hangisi teşekkürler ii günler 

Merhaba arkadaşlar tetrada kırmızı göz ve rasbora internetten araştırdıgım kadarıyla uyumlu gözüküyor ne dersiniz

Saygılar.
[/QUOTE]
 
Kolay gelsin öncelikle. Yemlerin araya girme olasıığılı o incelikte kumlarda oldukça zordur. Ayrıca elma salyangozlarının dipte yem bırakmayacağından emin olun. Ayrıca dışkılar ve dipteki yemler bitkileriniz için doğal gübreleme görevi görecektir.
 
Siyah fon; Mert beyin açıkladığı gibi kesinlikle tavsiye edilmez. Güzel bir görsellik oluşturacağım derken pigmenti bol balıklarla karşılaşırsınız. Arka plana açık mavi bir fon koyarak, saz bitkileri ile dekore edebilirsiniz. Doğal ortama en yakın sistemi kurmanızı tavsiye ediyorum.
 
Tetranın (tetra zone hariç) bütün türleri birbirleriyle uyum sağlarlar. Özellikle rasboralar tam renklerini verdiğinde izlemeye değer bir hal alır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 12:09
Öncelikle, açık veya koyu mavi bir fon yeşil bitkilerle güzel uyum sağlayacaktır, siyah fon pek çok hobicide sorun yaratmıştır renklenme konusunda, yaratmayanı da var ama bence riske girmeye değmez.

Discuslarla birlikte yaşayacak balıkları seçerken öncelikle 29-30 derecede yaşayabilen ufak sürü balıkları araştırılmalı. Örnek verilen rasbora gibi sazansıgiller yüksek sıcaklıklarda kısa ömürlü olmaktadır. Onun yerine Amazon havzasında yaşayan kardinal neon, kırmızı burun tetra, kırmızı yüz tetra veya yumuşak ve sıcak su isteyen ve her biri birer görsel şölen olan iriatherina werneri gibi balıklar düşünülmelidir.

Parametrelere hakim değilseniz 5-6-7 cm discusu kumlu bitkili akvaryumda tabak gibi büyütmek çok zordur. Sisteminizi çok iyi kurmalı, anubias ve amazon gibi bitkilere güvenmemeli, daha hızlı büyüyen ve çok nitrat emen (zaten olayın özü bu bitkilide) bitkilerle akvaryumu doldurmalısınız ki çok su değiştirmek zorunda kalmayın. Çok su değiştirirseniz zaten bitkili bir akvaryumu çöküşe sürüklemiş olursunuz, fazlaca bakteri popülasyonu da elde edemezsiniz, yarardan çok zararı dokunur.

Bu meyanda;
cabomba, rotala, iri echinodorus türleri (bleheri, osiris gibi), pistia (su üstü bitkisi) ile nitrat sorununu aza indirebilirsiniz, ama yine de haftada %50 su değişimi (2 günde bir veya 3 günde bir %20-25 gibi dağıtırsanız sistem daha iyi çalışır) yapmanız gerekecektir.

Kolay gelsin şimdiden, sevgiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir