Renk Değiştiren Karidesler


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 00:08
[QUOTE=hakanyildiz06]

Size ve yorum yazan herkese teşekkür ediyorum. Görseldeki yemin internette 40 liraya satıldığını gördüm. Bu fiyat uygun mu, yoksa daha uygun fiyatlı bulabileceğim bir yer önerebilir misiniz? Bir de bu otçul olanı, aynı ürünün etçil ve hepçil olanı da var. Siz özellikle otçul olanını önerdiniz sanırım.



Astaxanthin fiyatlarına baktım, bana göre çok pahalı, 200 lira civarında. İçeriğinde bu pigmentten olan yemler 50-60 lira civarında ancak bunlar yüksek protein içerdiklerinden karideslere vermek iyi mi olur? Bir de akvaryumumun zemininde ince (1 mm) taneli siyah kum var. [/QUOTE]

Ben geçen hafta 46 liraya almıştım, 40 lira gayet uygun. Özellikle otçul olanını önerdim.

Yemi değişik şekillerde değerlendirmek mümkün, isterseniz bir taşa sürüp öyle buzdolabına koyabilirsiniz. Yemli taşları alg kazır gibi kazıyorlar, onların da hoşuna gidiyor, uğraşıyorlar. Dikkat etmeniz gereken şey fazla fazla sürmemek tabi. Şu videoya bir göz atın isterseniz:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ohdsvL9VQX4[/VID]

Yemlerin içindekilerin ne kadar olduğu yazmıyor genelde, o yüzden çok güvenmiyorum. %0.1 koymadıklarından emin değilim [:)]

Türkçe kullanım kılavuzu yok, o yüzden yazayım, alırsanız sizin işinize yarar, ya da okuyan başka birinin. Bir paket yeme 75 ml sıcağımsı su ekleniyor. Çok sıcak eklerseniz vitaminleri öldürebilirsiniz, ben ılıktan biraz daha sıcak su kullandım. Paketteki toz ve 75 ml sıcak suya göz kararı spirulina ve astaxsanthin ekledim. 30 saniye civarı homojen olana kadar karıştırdım ve buzdolabına koydum. Yaklaşık 2 saat sonra yemler katılaşınca 1 hafta yetecek kadarını buzdolabında tuttum, geri kalanını saklama kabında dondurucuya attım. Buzdolabı ömrü 1 hafta kadarmış.

Bende de kullanamayacağım miktarda toz astaxsanthin var, Nudo Concept'ten 45 lira civarı bir ücrete almıştım. Murat bey astaxsanthin bulamazsa ve Ayrancı'ya yakınsanız yeme katacağınız kadar ben de hediye edebilirim. [EDIT]MertSoyumert,2022-03-02 00:09:21[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]231847,hakanyildiz06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2022 23:03
Hakan Bey, merhaba,
Kiraz karideslerimde, renkleri şeffafa yakın bireylerin, kabuk değişimi sonrası, bordo ve hatta vişne çürüğü rengine; bloody marylerin, siyahımsı bordoya döndüğüne şahit oldum.
Muhtemelen karidesiniz, kabuk değişimi sonrası rengini koyulaştırdı. Anormali yok, normal bir durum.[:iyi:]
Yem konusunda çok değerli öneriler var. Ben olsam, spirulina eklemek yerine, karides yemi ya da bitkisel yem kullanırdım. Ama elbette ki, tercih Sizin.
Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]231847,hakanyildiz06[/T]
+1: [T]204774,Cem Altay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrimiçi

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2498
HakanYILDIZÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2022 11:19
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Renk değiştiren karideslerim sağlıklı ve hareketli yaşam sürmeye devam ediyorlar. Akvaryuma ekstradan renk geldi diyebilirim. Bu yaz karides tecrübem 1 yılını doldurmuş olacak, akvaryum.com ile tecrübelerimize teorik bilgiler eklemeye devam ediyoruz. Tüm hobidaşlara keyifli ve sağlıklı günler dilerm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir