Neden Kimse Yardımetmiyor..?


cedetemircan16Çevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2017
İl: Bursa
Mesaj: 131
cedetemircan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 19:00
Merhabalar ;
17 yaşında bir sayısal(matematik-fen) öğrencisi olarak evimde balık üretmek için temelleri atıyorum .
Geçtiğimiz hafta da yapmaya başladığım 3+1 setimin mobilya/raf kısımı bu gun boyaması dahil olmak üzere bitti.Beni yordu lakin fazlasıyla buna değdi.
Şu anda evimde ; birinde ciklet türleri var, birinde karides ve diğeri de yavru tankı olamak üzre üç adet akvaryum bakıyorum.Eee tabi bu akvaryumlar da baktığım balıklar dan ayda 1 bilemediniz 2 balıktan düzenli yavru alıyorum ve pek uğraştırmıyo bildiğiniz üzre .
Ama benim üretim seti yapmak için çabaladığım bu aralarda kafamı yoran bir iki soruyu siz tecrübeli akvaristlere sormak istiyorum.
İlk sorum ;ben şimdi 1 2 balıktan yavru alırken kolay ürrtimini yapmak isteğim full redlerden 7-10 dişi bakmak istiyorum( ilk 7 ay sonuna kadar) belki bu rakamların daha fazlasıyla hobi için ugrasan abiler vardır,ama ben 7 dişiyi yavrulama döneminde her birine ayrı ayrı yavruluk mu olacak,bunlar kendi yavrularını yediği için farklı tankta yavrulatmam mı lazım yani sorumun özüne gelicek olursak üretim setlerinde yavrulamayı nasıl yapıyorlar her bir damızlığı yavruluğa mı koymam lazım.
Bir diğer sorum ise yaptığım planda yavrularımı 5. ayda satmak/elimden çıkarmak istiyorum eee bu süreçte full redlerim damızlık boya gelmiş olucak ve ilk yavrularını vermiş olacak ben bu yavruların yavrularını nasıl ayırıcam yani 7 lepistesin 10 yavru yaptığını ve bunların yarı yarıya dişi erkek çıktığını düşünürsek 35 dişi balık yavru yapacak ben bu balıkları nasıl yavrulatıcam.
Tabi ki uğraşamıyorsan yapma diyenler çıkacaktır haklılar , ama bu sorunları çözmek için gereken cevapları bana sunan olursa bu bu memeli hayvan statüsü ile fazlasıyla ilgilenmek,uğraşmak istiyorum .
Buraya kadar okuyup yardım etmek isteyen herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur,bana her türlü eleştiride bulunmanız beni güçlendirecek ve hepsini tek tek kendimce yorumlayacağım . lütfen bu konuda az buz bilgisi olan kişilerin bile bu sıkıntıyı çözmem için bir yardım eder ise bu projeyi hayata geçirmeme az kaldı demektir .

İyi hobiler , Saygılar.

[:nazar:][EDIT]cedetemircan16,2018-04-15 19:46:51[/EDIT]

Beğenenler: [T]182089,mefey66[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4361
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 19:57
Misal 100x40x50 200 litre tankın var, bu tankın 4/1 kısmını doğuracak olan full redlere ayırmalısın ilk başta. Bunun içinde nalburlarda satılan sıva filtresi gibi bir malzeme kullanabilirsin. Doğan yavrular deliklerden yavruluktan tank içine düşerler. Diğer bir konu ise ilk başta alacağı full redlerin erkek ve dişilerinin aynı yerden almaman. Muhtemelen alacağın dişi ve erkekler kardeş olacak ve kardeşlerin çiftleşmesi sonucu çıkan yavrularda kalite düşmüş olur. Hatta hamile olmayan dişileri bir yerden ve erkekleri başka yerden alman en iyisidir. Çıkan yavrular için ise erkek dişileri iki ayrı tanka koyman gerekecek ki yine kardeş kardeşe üremesinler. Çaprazlama denilen yöntemle dişiler babalarla, erkekler anaçlarla çiftleştirilebilir. Fakat yinede fullred üretiminde daima arada taze kan yani dışarıdan araya başka çiftler alman gerekecektir.

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]176884,mareq[/T][T]203993,Metal06[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]10280,Reddevil[/T][T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cedetemircan16Çevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2017
İl: Bursa
Mesaj: 131
cedetemircan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:10
[QUOTE=BabySoul]Misal 100x40x50 200 litre tankın var, bu tankın 4/1 kısmını doğuracak olan full redlere ayırmalısın ilk başta. Bunun içinde nalburlarda satılan sıva filtresi gibi bir malzeme kullanabilirsin. Doğan yavrular deliklerden yavruluktan tank içine düşerler. Diğer bir konu ise ilk başta alacağı full redlerin erkek ve dişilerinin aynı yerden almaman. Muhtemelen alacağın dişi ve erkekler kardeş olacak ve kardeşlerin çiftleşmesi sonucu çıkan yavrularda kalite düşmüş olur. Hatta hamile olmayan dişileri bir yerden ve erkekleri başka yerden alman en iyisidir. Çıkan yavrular için ise erkek dişileri iki ayrı tanka koyman gerekecek ki yine kardeş kardeşe üremesinler. Çaprazlama denilen yöntemle dişiler babalarla, erkekler anaçlarla çiftleştirilebilir. Fakat yinede fullred üretiminde daima arada taze kan yani dışarıdan araya başka çiftler alman gerekecektir.[/QUOTE]


Evet anlaşıldı bir akvaryumu sadece yavruluk olarak kullanıcam o akvvaryumu sıva filesi ile alttan 15-20 cm üstten bölücem akvarymu hamile lepistesleri o akvaryuma atıcam sıva filesi sayesinde doğan balıklar alt kata düşücek ve doğum yapanları ana tanka alıcam .Umarım başarılı olur.
Saygılar İyi hobiler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:16
Öncelikle herşeyin hayırlısı olsun , Savaş Dursun ağabeyin güzel bir bilgi paylaşmış. Buna mukabil her hobisever baktığı balıkların kendi yem parasını malzeme parasını çıkarması beklentisi içine girmesi şahsi fikrim olarak doğru olmakla beraber bunu kaliteli balık üreterek sonuçlandırmak benim için daha önemlidir. Lakin amacımız ticarete doğru kayma eğilimine dönüşünce işler açıkçası baya bir karışıyor. Hobiyi bırakalı 8 sene olmuş sadece Eminönüne gittiğimde ne var ne yok ne tür balıklar var çeşitlilik var mı güzel balıklar var mı vs derken bir anda hobi damarım debreşti foruma geri döndüm aklımda olan biten ne varsa hafızayı ve bilgileri zorladım birşeyler yapmaya çalışıyorum. Hobiyi bıraktığım senelerde 17000 TL kriza gold'ların kolonisi 5000TL ye frontosa mobaların satıldığı dönemler bitmiş , çoğu üretimhane ( hobihane adı altında ) kapanmış sahipleri başka iş yapıyor , hala üretim yapan veya ithalat yapan bir elin 5 parmağını geçmeyecek kişi ve ticari üyeler kalmış. Bunların birçok alt sebebi var , en büyük sebep EKONOMİ ...

Dolayısıyla eğer ufak çaplı cep harçlığı için düşüncelerin varsa ekonomik olarak elden çabuk çıkarabileceğin varyeteleri bakmak , onun pazarını bulmak veya oluşturmakla işe başlaman daha hayırlı olur düşüncesindeyim. Bahsettiğin sayıları yakaladığını hatta geçtiğini düşün fakat üretmiş olduğun malı satamadıktan sonra sıkılacak bıkacak ve çaresizce elinde ne var ne yok en azından maliyetine elden çıkarmaya çalışacaksın.. O yüzden ( okuduğun bölüm bunu karşılıyor ) matematiğini iyi yap pazarını iyi yap ki elinde bazı şeyler patlamasın..

Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]160920,BabySoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4361
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:31
Nadir hocama katılıyorum. Nedenine gelince fullredlerin piyasada satış fiyatı 7.5 ile 15 tl civarı. Sen üretip satılacak duruma getirdiğin yavruları tanesi 3-4 tl den ancak satabilirsin. Bu durumda onca emek sonrası beklediğin gibi olmayacaktır. Ayrıca fullredlerin yavru verme sayıları ve yavruların diğer lepisteslere göre büyüme hızı yavaştır.

Beğenenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
Teşekkür Edenler: [T]10280,Reddevil[/T][T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]10280,Reddevil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cameroon06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 338
cameroon06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:31
Bir yanlışı düzeltelim balıklar ayrı bir sınıftır, memeli hayvan sınıfında değildir.[:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]179932,Serdariekrem[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cedetemircan16Çevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2017
İl: Bursa
Mesaj: 131
cedetemircan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:32
[QUOTE=Reddevil]Öncelikle herşeyin hayırlısı olsun , Savaş Dursun ağabeyin güzel bir bilgi paylaşmış. Buna mukabil her hobisever baktığı balıkların kendi yem parasını malzeme parasını çıkarması beklentisi içine girmesi şahsi fikrim olarak doğru olmakla beraber bunu kaliteli balık üreterek sonuçlandırmak benim için daha önemlidir. Lakin amacımız ticarete doğru kayma eğilimine dönüşünce işler açıkçası baya bir karışıyor. Hobiyi bırakalı 8 sene olmuş sadece Eminönüne gittiğimde ne var ne yok ne tür balıklar var çeşitlilik var mı güzel balıklar var mı vs derken bir anda hobi damarım debreşti foruma geri döndüm aklımda olan biten ne varsa hafızayı ve bilgileri zorladım birşeyler yapmaya çalışıyorum. Hobiyi bıraktığım senelerde 17000 TL kriza gold'ların kolonisi 5000TL ye frontosa mobaların satıldığı dönemler bitmiş , çoğu üretimhane ( hobihane adı altında ) kapanmış sahipleri başka iş yapıyor , hala üretim yapan veya ithalat yapan bir elin 5 parmağını geçmeyecek kişi ve ticari üyeler kalmış. Bunların birçok alt sebebi var , en büyük sebep EKONOMİ ...

Dolayısıyla eğer ufak çaplı cep harçlığı için düşüncelerin varsa ekonomik olarak elden çabuk çıkarabileceğin varyeteleri bakmak , onun pazarını bulmak veya oluşturmakla işe başlaman daha hayırlı olur düşüncesindeyim. Bahsettiğin sayıları yakaladığını hatta geçtiğini düşün fakat üretmiş olduğun malı satamadıktan sonra sıkılacak bıkacak ve çaresizce elinde ne var ne yok en azından maliyetine elden çıkarmaya çalışacaksın.. O yüzden ( okuduğun bölüm bunu karşılıyor ) matematiğini iyi yap pazarını iyi yap ki elinde bazı şeyler patlamasın..[/QUOTE]

Öncelikle teşekkürler ,
hangi balık nekadara gider gidermi ,gitmezmi konularını pek düşünmemiştim ,bu balık satarak para kazanmak değilde ; balık satarak masraflarını karşılmak için ve hobi için çabalayan biriyim.Bu konu için internet aracılığı ile satmak mümkün olurmu ?..

[QUOTE=cameroon06]Bir yanlışı düzeltelim balıklar ayrı bir sınıftır, memeli hayvan sınıfında değildir.[:iyi:][/QUOTE]

Memeli hayvan aleminde balık türleride yer alır , fakat bizim bahsettiğimiz fullredler ,sizin dediğiniz gibi memeli hayfan sınıfında yer almazlar özür diliyorum Teşekkürler ,Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:38
Nacizane bir fikir şöyle sunayım , 1 akvaryumu bitki tankı yap içine panda çöpçü veya değerli bir tür vatoz çifti koy hem vatoz yavrularını hemde bitkileri budadıkça bitkileri satabilirsin. Veya bitkili tanka dediğin lepistesleri atarsın yavrular arasına girer büyür , zebra veya neon sürüsü atıp yavrularını yine belki satabilirsin. Kısacası alternatif çok yeterki ne yapmak istediğine YALNIZCA SEN KARAR ver , bizler her nekadar objektif olarak yorum yapmaya kalksakta açık ve net söylüyorum ( bu benim yorumum kimse üzerine alınmasın ) kendi yapamadığımız aklımızın bir ucunda kalan şeyleride iletiriz sana ve yanılta biliriz.

Ben japon balığı hastasıyım bana sorsan hiç bir tür bakma japon bak yavruladığında 1000 -2000 yumurta yapar bunun %60 sı telef olsa ( yumurta yavru ) 350 küsür yavru yapar , 1 tl den varsen 350 TL , iyi bakarsan 25 günde bir yumurta alırsın balıklar satış boyuna 2 ayda gelir... Vs vs gider bu ferman aşağıya doğru , en doğru karar emin ol ki senin kararın olacaktır.[;)]

Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cedetemircan16Çevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2017
İl: Bursa
Mesaj: 131
cedetemircan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:39
[QUOTE=BabySoul]Nadir hocama katılıyorum. Nedenine gelince fullredlerin piyasada satış fiyatı 7.5 ile 15 tl civarı. Sen üretip satılacak duruma getirdiğin yavruları tanesi 3-4 tl den ancak satabilirsin. Bu durumda onca emek sonrası beklediğin gibi olmayacaktır. Ayrıca fullredlerin yavru verme sayıları ve yavruların diğer lepisteslere göre büyüme hızı yavaştır. [/QUOTE]



Bir full red'i 5 aylık olduktan sonra 1-2tl ye her yerde kolayca satabilirmiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:43
Sıkıntı şu ki petshop tabir ettiğimiz kişiler senden ancak 2-2,5 tl ye alır o balıkları ama dükkanda sana bana 7,5 tl ile 15 tl arası satar çünkü kira stopaj ıvır zıvır der ben ot mu otlayacağım bende para kazanacağım elbette der o şekilde alır veya para vermezde bir miktar yem verir. Bu gibi forum veya ilan sitelerine koysan ALICISI ayrı DERT SATICISI ayrı dert ... Alıcı PARA BENİM DEĞİL Mİ İSTEDİĞİM GİBİ PAZARLIK YAPARIM BUNU BEĞENMEDİM VS der canın sıkılır , ALICI olduğunda kaliteli balık almak tabiki uyguna almak istersin anlaşamazsın ... Biraz dan yine yazacağım birşeyler ayrılma [:D]

Beğenenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1092
erkanmaziciÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 20:53
Değerli kardeşim,

1- Canlıdoğuranlar memeli değildir. Sen canlı doğum yaptıkları için öyle düşünüyorsun ama bu balıklara canlıdoğuran diyoruz. Bu balıklar yavrularını canlı olarak dünyaya getirir ama aslında bu memelilerin yaptığı türden bir canlı doğum değildir. Dişinin yumurtaları kendi karnında dölleniyor, kuluçka süresi bitince yavrular dışarı çıkıyor. Aslında yumurta ile ürüyorlar yani.

2- Safkan Lepistes türlerinin bakımı, üretilmesi zordur. Diğer lepisteslere göre daha hassastırlar. Bu işe başlarken bunu hatırlatmakta fayda var. İlk aldığın balıklarda kayıplar yaşayabilirsin. Bu balıkların fiyatlarının diğer Lepisteslere göre daha yüksek olduğunu düşünürsek, maddi ve manevi kayıpları göze alarak bu işe girmek gerekir.

3- Üretim için yavruluk kullanmanı tavsiye etmem. Yavruluklar çok dar. Özellikle safkan lepistesler için bu doğru bir yöntem olmaz. Bu balıkların yavrulaması biraz sorunlu. Yavruluğa koyduğun bir dişi uzun bir süre orada kalabilir. Böyle olursa, balık strese girer ve ölü doğumlar olabilir. Üretim için beyaz plastik kaplar kullanabilirsin. Doğuracağına emin olduğun balığı içine birkaç parça bitki konulmuş, ısısı uygun, 15-20 litrelik beyaz bir kaba alıp üzerini kapat ve kontrol ederek birkaç gün orada tut. Beyaz kap balığın strese girmesini engeller, yavruları görünce damızlık dişiyi ayırırsın. Belki birkaç yavru kaybın olabilir ama şimdiye kadar gördüğüm en iyi yöntem bu.

4- Üretimi satış amaçlı mı istiyorsun? Ürettiğin yavruları sağlıklı şekilde büyütmek için uygun düzeneklere ihtiyacın olacak. Birkaç tank bu iş için yeterli olmaz. Düzenli satış yapan hobicilerin birçok tank ve ekipmanı vardır. O iş biraz yatırım istiyor.

Kolay gelsin.

Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]10280,Reddevil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3587
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 21:00
Şu full red den öğğ geldi kardeşim ipini koparan full red üretiyor. Başka türünü üret bence. Half pastel öneririm çok hızlı büyüyor.

Teşekkür Edenler: [T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]10280,Reddevil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 21:26
Üretimhane/hobihane fikirleri için aslında bir makale yazmak niyetindeyim fakat doğru mu yaparım yanlış mı yaparım , nasıl tepkiler alırım bunları düşünüyorum. Hızlıca anafikir üzerinden özet geçmek gerekirse yılda ortalama taiwan singapur vs gibi uzakdoğu ülkelerinden ithal etiğimiz malzeme ve canlı miktarı ortalama yıllık 3 milyar dolar tutarında. Dolayısıyla her hobisever bu pastadan kendine düşen pasta dilimini kapmak arayışına girebilir burada bir sıkıntı yok. Sıkıntı EKONOMİK yaptırımlar.

Öncelikle 100 metrekare evinizi komple üretimhane yaptığınızı düşünün ; su + elektrik + yem + malzeme + kayıplar ortalama aylık ( ile göre duruma göre değişir ) en minimumu 30-40 bin TL tutar. Sizin aylık 100 bin TL lik üretim ve satış yapmanız lazım. Reklam olmasın ülkemizde büyük çaplı bildiğim 3 üretici firma var. En büyüğü malum İzmir'de ve tecrübeleri üretim alanları malzeme ve canlı sayıları çalışan sayıları hiçte yabana atılır sayılar değil. Üretim dediğimiz olay aynen böyle bir ortam sağlanırsa olur ,100-200 akvaryum ile anca kendi çarkınızı döndürebileceğiniz bir ekonomi kültürü oluşturursunuz. Belki kendi petshop'unuzu açar üretimlerinizi ve aldığınız malzemeleri burada bir potada eritebilirsiniz.

Bu olaya benzer farklı bir yaklaşım sunayım , ülkemizde malum et fiyatları oldukça yüksek , bunların sebebi yem + bakıcı masrafı + yatırım yapılan arazi + anaçların parası gelen zamlar ve satılamayan veya satıldığında hak edilen paranın karşılığını alamayan üretici ve en büyük SORUN ARACI... Hayvanı ürettin yeterli arazin var yemi temin ettin , birde bunu kesip satışını yapabileceğin bir kasabın varsa PARA KAZANIRSIN. Bunun harici olduğun yerde patinaj çekersin.

Bu paralellikte bakarsak olaylara BİRLİK BERABERLİK olmadığı sürece küçük hobihaneler üretimhaneler açılır-kapanır. Bu her alanda böyledir , nalbur içinde , bilgisayar firması içinde çiftçi içinde çalışan içinde. O yüzden matematiğimizi sağlam yapıp pazarımızı oluşturmadan ARZA mal üretmek RUS RULETİNDEN ÖTE birşey olmayacaktır.

Arz-Talep ilişkisi iyi oturtulmamış HER İŞLETME veya ÜRÜN ziyan zebil olmaktan öte gidemez malesef. Şuan 8 aydır işim yok çalıştığım holding bünyesinde bilgi işlem bölümü lav edildi çünkü HATALAR çoktu. Müşteri memnuniyeti ve ÇALIŞAN memnuniyeti sağlanmadı kalite düştü ve patronda bizi lav etti. Sebep ? PARA gelmedi beklenen yatırım karşılığı kazanılamadı ve sonunda yok oldu gitti. Çoğu bilişim firması yakında aynı hezimeti yaşayacak.

Küçük şeylerle MUTLU olun ama kazanmak istiyorsanız da mümkünse BÜYÜK oynayın ... Ya büyük batarsınız YA DA BÜYÜK KAZANIRSINIZ... Boğulacaksanız boyunuzu geçmeyen derede değil OKYANUSTA boğulun...

Bunlar benim nacizane kendi yorumumdur. Katılan olur katılmayan olur eleştiren ters tepki veren problem değil.

Unutmayın TECRÜBE=Şuan ki yaşamınıza kadar olan bölümde yediğiniz kazıklar + kaybettikleriniz + danışarak yaptığınız her olumlu bilgi ve hayat tecrübelerinin bir toplamıdır...

Tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımla.

1-2 gün önce yine bu forumda daha önce Rize'de ikamet etmiş daha sonra Ege bölgesine taşınmış sanırım mesleği öğretmen ( devlet memuruyum demişti hafızam yanıltmıyorsa ) yine özel seçici japon balığı üretimhanesi kurmak istemişti. Çalışmaları vardı bu konuda da bilgi ve tecrübesi benden bile fazla olduğunu düşünüyorum , aslına bakarsan şuan Türkiye de ortalama 10 milyon balıksever olduğunu ; yaklaşık potansiyel olarak 15 milyon da ufak tefek balık bakma sevdası içine girmiş denemiş bakmak istemiş ama zaman para yanlış yönlendirme eksik bilgilendirme yanlış yönlendirme sonucu dinamik akvaryumsever bir kitle var.

Toplamda 5 te sen ekle 30 milyona yakın akvaryumsever bir kitle mevcut , bu kitlenin ciddi anlamda Discus , Özel tür hastası ( yanlış anlaşılmasın ticari veya gerçek hobisever lepistes vatoz çöpçü malawi , japon vs vs ) gibi kısımları avam tabirle kemiğin sıyrılan et kısımlarını ayırdığında sana temiz hem dinamik hem potansiyel yaklaşık 5-6 milyon hazır müşteri arz-talep ilişkisi var ve ilk başlangıcı her 100 kişiden abartısız 60-70 kişisi JAPON balığı ile başlar.

Öğretmen olan üstadımın yaklaşımınla olaya bakış atacak olursak gerçekten şöyle sağlam bu işi yapabilecek o ve onun gibi değerli insanları toplayabilsem Mersin - Adana - Urfa dolaylarında ( sıcaklık ve elektrik masrafı için tercih sebebim ) 1 tonluk 300 tane havuzda üretebildiğim her japon varyetesini üretip piyasaya arz etmek ciddi bir yaklaşım olur.

Bazı arkadaşlar diyebilir ki " e güzel kardeşim demin 3 büyük firma var dedin bu adamlar üretiyor zaten bunu neden senden alsın bu hayvanları " gibi yaklaşabilirler ki haklılar , lakin pas geçilen konu ARZ-Talep her mevsim ve ay olacak olan bir türdür. Bugün Bebekyüz dediğimiz benimde hastası olduğum calica japon anaç fiyatı ortalama 60-90 tl semtine göre ( lüx semtlerde daha da yüksek ) fındık japon , adi japon suriye japonu dediğiniz en ufak balık petshoplarda 2-2,5 tl ve halkın yoğun olduğu eminönü gibi yerlerde gidin yarın bakın çoğu akvaryumda neredeyse bitme arifesine gelmiş akvaryumlar göreceksiniz. Ha hoş birşey mi PARA KAZANMAK adına belki ama ciddi anlamda bakmak adına sıkıntılı. Talep en çok 4-12 yaş arası çocuk ( %65 ) , 18-25 yaş arası bayan (% 20 ) gerisi de biraz tecrübeli veya akvaryumda yüzsün işte diyen kesim...

Benim nacizane üretimhane açacak olsam yapacağım tek şey bu olur. Hatta sağlam kaliteli balıklar üretir etiket yapmaya gayret ederim müşteri memnuniyeti sağlarım ki ithal etmek yerine ihraç etmek için uğraş veririm. [EDIT]Reddevil,2018-04-15 22:43:56[/EDIT]

Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T][T]198263,cedetemircan16[/T][T]200807,Athena[/T]
Teşekkür Edenler: [T]168086,brigantes[/T][T]198263,cedetemircan16[/T]
+1: [T]200807,Athena[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cedetemircan16Çevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2017
İl: Bursa
Mesaj: 131
cedetemircan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2018 23:10
Herkese çok teşekkürler

Ben sadece 3 katlı bir akvaryum seti yapıp bundan para kar amacı gütmeden sadece elektrik gibi masrafların bu set ile dengelenmesi için böyle bir konu açtım ve burada balıkların bakımı hakkında bir soru sordum yorum yapan herkese teşekkürler tekrardan

Ben lise 3'e gidiyorum ve bir iş yeri üretim hane açacak gücüm yok Nadir abiye katılıyorum tabi ki üretim ve bu işten para kazanmak için sizin dediğiniz gibi derede boğulmaktansa okyanusta boğulmayı tercih ederim.
ama ben zaten bir sene sonra üniversite için başka şehre gideceğim için üretim hane açsam da bakamam.

Ben bir yanlış yaparak
memeli hayvan bakmaya devam edeceğim diye yazdım ve bunun karşılığında beni bir abi uyardı teşekkürler ama buna karşılık ben
''''Memeli hayvan aleminde balık türleride yer alır , fakat bizim bahsettiğimiz fullredler ,sizin dediğiniz gibi memeli hayvan sınıfında yer almazlar özür diliyorum Teşekkürler ,Saygılar.''''''
yazmama rağmen tekrardan hatayı su ustune getirerek sen hiç bir şey yapma önce git dersine çalış gibi birdaha bunu yazmanız anlaşılmaz bir derinlik kattı konuya sadece cecaplarınız beni bu işe bağlacağını belirtmek istemiştim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir