Mangrow Vadisi*


Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 13:05
Bence alınmış diskuslar var hayvanlara yazık olmasın. Yem yemeye başladıysalar büyüyeceklerdir. Büyüyünce de zaten çok güzel olurlar. Benim burada tanıdıklar var. Deniz akvaryumu varken 3-4 arkadaş ortak direk balıkları yurt dışından alıyordu. Balıklar komik fiyatlara geliyordu kargoya daha fazla ödüyorlardı. Aralarında diskus getirenler de olmuştu.
Sizde çevrenizde var sa birileri, direk ithalatı da araştırın derim.

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
+1: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 14:42
Teşekkürler Ömer bey, önerileri tavsiyeleriniz için.
Şimdi eve yeni girdim; amazon balığın buradaki şubesine gittim güya bu gün görüşecektik,dükkanda yok.işi gücü bırakıp gitmiştim oysa.Telefonumada bakmayınca dükkandan çıkıp arabayla 1km kadar gittkten sonra aradı.Genelde toptan işine baktığımdan dükkanda olamadım dedi,falan filan işte.Yüz yüze görüşmeden kasıt ne anlamadım; oysa oradaki elemanına siparişi yazdırıp ödemeyi yapıp gelme fikrindeydik.Hatta yanımda bir arkadaşımda vardı; otocinclus affinis alıp tüm balıkları bir arada getirtecektik,olmadı maalesef.
Bende şuan akvaryumda olan balıkları nereye koyacağıma filan karar veremiyordum, belki böylesi daha hayırlı olur ama yinede alım işini iptal etmiş değilim.Bu balıkları aldığım arkadaş 3sun merah 1 tanede melon verme işine sıcak bakıyor gibi.Son karar tabiki onun ama verecek olursa ithal balık almam o vakit.
Gelişmeleri buradan paylaşmak ümidiyle.

[QUOTE=omardaing]Bence alınmış diskuslar var hayvanlara yazık olmasın. Yem yemeye başladıysalar büyüyeceklerdir. Büyüyünce de zaten çok güzel olurlar. Benim burada tanıdıklar var. Deniz akvaryumu varken 3-4 arkadaş ortak direk balıkları yurt dışından alıyordu. Balıklar komik fiyatlara geliyordu kargoya daha fazla ödüyorlardı. Aralarında diskus getirenler de olmuştu.
Sizde çevrenizde var sa birileri, direk ithalatı da araştırın derim.[/QUOTE]

Pahalılığı çok dert etmiyorum Ömer bey ama istediğim renk balıklar değiller.Tamam vahşi balıklar eder elbet piyasadan alınanlar gibi beklenmemeli. Brown discus, Blue discu,Green disdus benim istediğim türler değiller.

Beğenenler: [T]12491,omardaing[/T]
Teşekkür Edenler: [T]12491,omardaing[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

görkem_Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 247
görkem_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 17:32
Doğan bey merhaba,

bende Amazon Balığın ithalatlarıyla alakalı sitesinde bayi olarak gözüken bir petshoptan bilgi almaya çalıştığımda pek ilgi görmemiştim. Sanki vahşi balıklara pek yanaşmıyorlar. Akvaryum ayırmak istemiyorlar. Biraz kopukluk var gerçekten, zamanla oturur diye düşünüyorum.
Sizin daha düşük ölçülerle yaptığınız bir önceki kurulumu da takip etmiştim ve onuda çok beğenmiştim. O tank içinde size balık eklemeniz için çok fazla öneride bulunulmuştu, haklı olarak hobici arkadaşların böyle tanklar görünce iştahı kabarıyor ve önerilerin ardı arkası kesilmiyor. Fakat ardından balık kayıpları yaşamıştınız, moraliniz de çok bozulmuştu.Tabiki bu tankta altumlar,vahşi discuslar olsa hergün bir kaç defa videolarınızı açar açar izlerdim.Ancak şahsi fikrim, artık discusları eklemişsiniz, hepsi de çok güzel, ben olsaydım bu şekilde devam ederdim.

Sayg,

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
+1: [T]23692,ShotokaN[/T][T]12491,omardaing[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 17:41
İthalatçıların şube çalışma sistemi hakkında sizinle aynı düşüncedeyim bende Görkem bey. Ne diyelim, belki bir gün herkesçe takdir edilen bir çalışma prensibi kazanırlar.

İthal balık konusunda epey sıkıntı yaşamışlığım malumunuz, yeniden bir deneme yapma adına girişimde bulundum ama sanırım elde olanlara ilavelerle devam edilecek.Bu balıkları aldığım aynı kişiden bir kaç ekleme daha yapabilirsem tatmin edici bir görseli olacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz ve tavsiyeleriniz için.

Beğenenler: [T]159309,görkem_[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2015 11:25
Doğan bey merhaba,

1- Doğrudan ithalat olayı biraz sıkıntılı, ancak doğrudan ithalat yapan bir pet shop ve/veya toptancı varsa ve bunların ithalat yaptıkları yerlerde sizin istediğiniz balıklar varsa olabilir, az buçuk ithalat ve balık ithalatını bilen biri olarak söylüyorum.

2- Başından beri olay bahse konu firmanın bayiliğinin işgüzarlığı, kim ne derse desin, madem bahse konu firmanın ürünlerini getirmeyeceksin/satmayacaksın ne diye talip oldun? Klasik bahane hazır "efendim apisto...bilmem neyi burada kimse bilmiyor..." a be adam 3 gün öncesine kadar sende bilmiyordun! Sorduğumuz zaman yüzümüze aval aval bakıyordunuz, varsa yoksa trop, malavi, lepistes, japon bilmem ne (beğenmediğimden değil, benim ilgimi çeken türler değil)...insan böyle durumlarla karşılaşınca resmen gazı kaçıyor, yahu altı üstü fiyat verip, parayı alacak, akabinde toptancıya sipariş geçip göndertecek hepsi gayet basit bir şekilde telefonla halledilecek işler, sanırsın ki adama Mars'a roket gönder dedik. Benim altumları aldığım bayinin ben altum siparişi verdiğimde beni 2nci görüşü idi, hatta bırakın 2nci görmeyi siparişi telefonda verdim, tamam dedi, 1 saat sonra aradı şu gün şu saatte gel dedi, para mara hak getire, saatinde gittim, Ankara/Kızılay'ın orta yerinde, koca kutuyu kucaklayıp arabaya kadar getirdi, ücretini zarf içinde takdim ettim, hayırlı olsun dedi, saymadan döndü gitti [:O] hadi buyur buradan yak...

Doğan bey sizi bilemem ama bu işte resmen benim inat damarım kabardı, ben olsam işin peşini bırakmam, bu ne ya, ya arkadaşım bu dünyada 3 kuruşluk zevkim/hobim var, para pul yok gözümüzde parasını da veriyoruz adam iş yapmaya tenezzül etmiyor, sonrada efendim piyasa berbat, iş yok, ıvır zıvır...

3- Başınıza gelen olayı biliyorum, çok üzücü, maddi ve manevi büyük kayıp, ben altumları aldığımda, akvaryumda 5 adet penang erruption vardı, bildiğimiz damlatma yöntemi ile alıştırarak ekledim altumları ve adaptasyon hiç bir sorun yaşamadım, akabinde, bir müddet sonra 6 adet Geop. Altifrons ve yine aradan bir süre sonra 1 adet stingray ekledim ve hiç birinde sorun yaşamadım (bu durum netice itibari ile bir gün sorun yaşamayacağım anlamanına gelmez).

4- F0 diskus, brownların gideri var, özellikle altumlar ile birlikte çok güzel biyotop havası yakalanır, bende f0 konusunda takip ve beklemedeyim, maddi olarak şu an için müsait olmamakla birlikte aynı zamanda gelen f0 diskus türleri yavaş yavaş çeşitleniyor, netice itibari ile heckel/cuipea (doğru yazıp yazmadığımı tam bilmiyorum) gibi türlerin gelme ihtimali yüksek, bekleyip göreceğiz.

5- Sorduğunuz bir soruyu atlamışım, bende, ithalatçının verdiği bilgiye göre, altum atabapo mevcut, sizin örnek olarak koyduğunuz rio nanay da çok güzel, zaten form ve renk olarak birbirine çok yakın türler.[EDIT]Cüneyt ERGÜN,2015-12-21 12:47:48[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erbil ÇapcıoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 194
Erbil ÇapcıoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2015 11:19
Merhaba
Herkeze sağlıklı balıklar :)

Öncelikle Doğan Bey e maşallah demek gerekir. emeğinize sağlık. Böyle emekle ve zevkle hazırlanmış olan sonuçta kötü olamaz. Gayet şık bir tasarım ve emek var. Ama ben şu noktada biraz çekimserim.(kendimce) sürekli bitki ve farklı yerlerin farklı canlıları eklemek düzeni malesef bozuyor. Ben kendim hep şu yolu izlerim. Akvaryumu kurar her türlü (balık hariç ) malzemeyi koyar 2 ay çöpçü ve vatozla akvaryumu kurar sonrada balıkları eklerim. Balığı farklı bir sistemden almışsam da 2 ay ayrı tutar , izler ve ufak müdahalelerle istediğim kıvama getirir ve akvaryuma eklerim. İlaç konusuda en uzak olduğum konudur. Genellikle hastalık olmaması için uğraşır pozisyonda olurum. Hastalanan discus düzen tutmaz genelde. Dikkat edilecek en önemli hususta başkalarını nasıl bir düzen ve şart oluşturduğu değil sizin nasıl bir şartta balığı tuttuğunuzdur. Balıkta gelişimde ve sağlıkta sıkıntı yoksa düzeni asla ve asla çok iyi bilen biri bunu dedi böyle yapayım dememek lazım. Yaşadığım bir sıkıntıyı da dile getireyim. İnce kum kullanımı discuslar için bende sıkıntı yarattı. Genelde kum yutup şişmeler ve iltihaplanmalar yaşadım. Ve sonra discusu kumla besleyeceksem yutamayacağı irilikte kullandım hep. ve yaşadığım sıkıntılar bitti. Şimdi birileri şunu yazar diye hemen ekleyeyim. Doğada nehirler kumsuz mu? Evet kumlu :) Ama doğa da yaşam döngüsü oldukça fazla. Bizler akvaryumda giden yerine elimizle getirip koyuyoruz.

Öncelikle F0 dediğimiz balıkları getirmek zor değil. Getirilebilir fakat adaptasyon ve su koşulları oldukça sıkıntılı. Üreme ve cinsiyetse ayrı bir muamma. Eric Hustinx Belçika da kendisiyle senelerde görüşüldü. İlk partide F0 alalım birazda dedik. Lakin yılın belli dönemlerinde getiriyor ve 2 ay karantina sonrası satılıyor. Ve bu arada kayıp %50 civarı. F0 lar kendi sularının içinde kendi bakterileriyle barışık . fakat iş akvaryum olunca alışık oldukları her bakteri ölümcül oluyor malesef. Elimizdeki kıt olan kaynaklar malesef deneme yanılma yapmaya uygun değil. Ama uzakdoğu olsak kolay. Ölsün bir daha alırız. Ama sağlıklı bir nesili kendi suyumuzda üretimi başarır ve o kanları bozmadan devam edebilirsek işte o zaman sıkıntıyı aşarız. İthal etmek sıkıntı değilde asıl sıkıntı nedir diye sorduğumda ise cevabım şu. Biz sadece al sat severiz. niye kar etmenin kolay yolu. Ama bunları alıp ülkemizde bulunur hale getirmeyi hedeflemeyiz. Teknoloji üretmeyiz ama teknolojiyi çok iyi alırız gibi.

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T][T]12491,omardaing[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T][T]12491,omardaing[/T]
+1: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2015 12:58
Detaylı anlatım ve yararlı bilgilerle katılımınızdan dolayı çok teşekkürler Hüseyin bey, sizin gibi hobiye radikal katkılar yapan insanlar sayesinde, hobi Ülkemizde de gittikçe güzelleşecektir.
Saygılar.

Teşekkür Edenler: [T]153719,Erbil Çapcıoğlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 11:42
Doğan bey merhaba,

Var mı bir gelişme/değişiklik?


Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 13:32
Merhabalar Cüneyt bey,
Geçen Cumartesi günü kendim bizzat gidip görüşme olanağı sağlayamadım ama bir arkadaşımı gönderdim ve deneme maksatlı 60 adet Otocinclus Affinis siparişi, verdirdim; hala ses selen yok.Anladığım kadarıyla bizim bu aracıyla bağlantı kurup canlı almamız sıkıntı yaratacak.Oysa ödeme ve siparişten hemen sonra balıklar gönderilir demişti;neredeyse bir haftadır bugün yarın gelecek ,kargoya verilecek mesajları(arayıp söyleme nezaketinde bile bulunamıyor maalesef) deniliyor ama bu günde akşam oldu ve hala da ses yok.
Dün itibariyle bende ithalatcıdan balık alma konusunu kapattım ve daha evvel aldığım balıkların kardeşlerinden biraz daha alma konusuna döndüm.Arkadaşla da konuştuk; kısmet olursa ondan biraz daha discus alıp devam edeceğiz.Hayırlısı bakalım.

Teşekkür Edenler: [T]65045,Cüneyt ERGÜN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 13:59
Doğan bey merhaba,

Her şeyin hayırlısı, duyduklarıma çok üzüldüm, yazık, hem de çok yazık, söylemek istediğim çok şey var ama nafile olacağından gerek yok, her şeyin gönlünüzce olması dilerim.

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
+1: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 15:09
Sizleri bilmiyorum ama bu tip olaylar, en sevdiğim en çok istediğim şeylerden bile vazgeçmeme sebep olabiliyor bende Cüneyt bey. Dediğim gibi; şayet sorunsuz bir alım yaşatsalardı, akabinde daha çok kazanacakları alım yapacaktım ama demekki kazanmak istemiyor arkadaşlar,sağlık olsun[:)].
Bu arada 60 adet otocinclus lardan hala ses yok.[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 15:51
Doğan Abi, Ankara'da düzgün ithalatçılar var. Mevcut Discus'ları çıkartırım dersen buradakilerle iletişime geçebiliriz. Oraya gönderimde sıkıntı olmaması gerek.

Tabi fiyatları konusunda bir şey diyemeyeceğim, ekonomik olduklarını söyleyemem. [:)]

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 16:19
İlginiz için teşekkür ederim Mert bey kardeşim.
Yukarıda da bahsettiğim gibi; yerli discuslardan ilaveyle serüvene devam kararı aldım.

Beğenenler: [T]151275,Nefer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ebubekir ATARÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,1,122868[/C] [B]8424,2[/B] [B]8162,3[/B]
Kayıt: 23/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1121
Ebubekir ATARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2015 16:45
Doğan Bey Merhaba,
Öncelikle elinize sağlık çok güzel bir kurulum olmuş.
Görsel anlamda çok güzel gerçekten.
Konuyu baştan sona okuyamadım kusura bakmayın.(Müsait bir vakit okuyacağım tamamen.)
Akvaryumunuzda ısı kaç derece acaba?
Kum yüksekliğiniz çok kalın. Kumu değiştireceğiniz zaman özellikle diskuslar akvaryumda olmasın.
Kum değişimi sırasında mevcut kum altında oluşmuş olan nitrat ortaya çıkarsa diskuslar büyük sıkıntı yaşar.
En güzeli akvaryum suyundan başka bir akvaryuma su doldurup diskusları ayrı akvaryuma almaktır.
Dere kumu bitki gelişimlerinde çok iyi oluyor aslında.
Fakat diskusların ihtiyacı olan ısılarda anubias hariç hiç bir bitki uzun süre dayanamıyor.
Ki zaten ısı sebepli bitkilerinizde çürümeler başlamış.
Yerinizde olsam bitki görselini dev anubiaslardan yaparım. Diğer bitkileri çıkarırım.
Yeni kumunuzu da en fazla 1,5 - 2 cm yükseklikte seriniz.

Beğenenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23692,ShotokaN[/T]
+1: [T]23692,ShotokaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir