Kedi İçme Suyu İçin Coconut Bazlı Karbon.


fretchordÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 284
fretchordÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2023 19:25
Merhaba. Şuanda kullandığım otomatik kedi suluğumda kullanılan filtreyi 15 günde 1 kez değiştiriyorum. Filtreler çok pahalandı. Tanesi 200 TL civarına yaklaştı. Aylık 400 TL gibi bir masraf olacak. Kendi sitesinde filtre içerisinde coconut bazlı aktif karbon kullandıklarını yazıyorlar. Ama orjinal filtrenin fiyatı nedeni ile İnternet üzerinde akvaryum için olan aktif karbon filtre kullananlarda var. Filtre kutusu içerisine bir kaç gram aktif karbon ekleyip 15 günde bir değiştiriyorlar.
Sormak istediğim soru şu.
Coconut bazlı aktif karbon mu kullanmalıyım? Yoksa akvaryumlar için olan aktif karbon mu kullanmalıyım? Benim için önemli olan su içerisinde olabilecek zararlı maddeleri tutması, suyu havalandırıp temiz tutması.
Mesela jbl carbomax activ ürününü kullanabilir miyim? Yoksa coconut bazlı mı olmalı?
Coconut bazlı olanlardan bilinen marka bulamadım açıkçası. Yardımcı olabilecek varsa süper olur. [:?]

Filtre üreticisinin karbon tanımı şu şekilde.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202513/020420231924561.jpg[/IMG][EDIT]fretchord,2023-04-02 19:25:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OKIRATLIÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2017
İl: Ankara
Mesaj: 320
OKIRATLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2023 21:01
Merhabalar,

Kedinize kendi içtiğiniz sudan verebilirsiniz, her gün taze bir tas taze suyu içecektir. Kolay gelsin.

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]
+1: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2023 23:07
[QUOTE=fretchord] Coconut bazlı aktif karbon mu kullanmalıyım? Yoksa akvaryumlar için olan aktif karbon mu kullanmalıyım? [/QUOTE]

Öncelikle böyle bir kavram yok. Akvaryumculuk için kullanılan aktif karbonların ham maddeleri ve yapılış şekillerine göre türevleri vardır. coconut kabuğu bazlı da olabilir, normal kömür de, yani bir ayrım yok.

Coconut bazlı olanları en aktif olanlardır hatta akvaryumculuk tada en ideali diye biliyorum. Hatta bitkili akvaryum bakan akvaristeler bu aktif karbon çeşidini kullanmazlar, aslında hiç kullanmazlar da kullanacak olanlar daha soft türevleri kullanırlar.

Lakin yine de bu işi iyice tecrübe etmiş kişilerden yardım istemeniz. Aktif karbon hele ki coconut kabuğu bazlı olanlar suyu fazlasıyla temizlerler, öyle ki ben bitkilerde kullanırken bile iki kere düşünür, bir kere mutlaka yıkar, çok az kararınca dış filtereye eklerim. Onda bile bitkiler çarpılıyor, extra gübre koyuyurom.

Yani kedi olaylarıda nasıl cereyan eder buralarda onun cevabını bulabileceğini pek sanmıyorum. Onu üreten adamlar, tds ile ölçümlerini yapıp, oranlarını belirleyip, en ideal miktarı tespit ediyorlardır mesela. Siz nasıl ayarlayacaksınız, göz kararı ile mi?

Yani bunları bence önce araştırmak gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 499
HOPPALAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2023 19:44
Benimde kedilerim var. Bu tip ürünleri mantıklı bulmadığım için zamanında almamıştım. O zamanlar biraz araştırma yapmıştım. Hatırladığım kadarı ile bu tip su pınarları için çeşme suyu önerilmekte. Hazır premium içme suyu evcil hayvanlar için yeterince güvenli. Hatta premium mineralli suda bu sınıfa giriyor. Önemli olan bu sularda kaynak. Ben hazır premium içme suyu veriyorum. Çok sık su değişimi yapıyoruz. Zaten kızlarımdan bir tanesi patisini devamlı suya soktuğu için gün içinde 3-4 kez su kapları yıkanıp tekrar doluyor.

Sorunuza gelecek olursak, markanın kullandığına alternatif şöyle ürün buldum belki yardımcı olur. Ayrıca hindistan cevizinden mamül karbonda bir alttaki linkte mevcut. Pek çok yerde satılmaktadır. Su filtreleme için hindistan cevizi kabuğu karbonu en iyisidir. Çünkü bu mamülden olan karbon düşük kül içerir. Aynı zamanda klasik karbona kıyasla stabil, dirençli, uzun ömürlü ve serttir. Çok sayıda mikro ve mezopor tutunmasına sahiptir. Yani kısaca klasik karbona göre etkisi çok daha fazladır. Fiyatıda bu yüzden yüksektir.

* https://www.amazon.com.tr/Pepisky-DrinkWell-Orijinal-Filtreler-Filtreleri/dp/B0BR5LQXW3

* https://tropical.pl/tropical/product/coco-carb



[EDIT]HOPPALA,2023-05-06 01:22:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir