Karama Beta Akvaryumu


UmuttÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2020
İl: Izmir
Mesaj: 185
UmuttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2020 21:21
[B]64 cm x 43 cm x 35 cm H [/B](yaklaşık 90 litre sığ ama yayvan bir akvaryum) büyüklüğündeki akvaryumun içine bolca [B]canlı bitki[/B] + [B]kök[/B] + [B]kaya[/B] (arka kısımı kapatacak kadar, akvaryumun arkasındaki duvarın görünmesini istemiyorum) + [B]erkek beta [/B]+ [B]karides[/B] + [B]betaya tank arkadaşı [/B]koymak istiyorum ancak aklımda bazı sorular yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. [:D]
1) Öncelikle söylemiş olduğum akvaryum mantıklı mı ? Beta gibi tek tabanca bir hayvanı karma bir akvaryuma koymak ? [:geek:]
2) Betanın yanına Harlequin Rasbora ( istedikleri su değerleri benziyor ve doğal ortamlarında da beraberler ) veya neon tetra ( yumuşak, asidik su ve bol bitki seviyor tıpkı beta gibi) koymayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?
3) Akvaryumun yüksekliği 35 cm, 5 cm kadar kum koyacağım düşünülürse 30 cm yükseklik tetra, beta, rasbora için iyi mi? Arttırmama gerek var mı ?
4) Filtre için ne kullanmam gerekiyor beta olduğu için çok akıntı olmaması gerekiyor. Arkaya koyacağım taşların üstüne akan büyük bir şelale filtre işimi görür mü ?
5) Neon tetra veya Harlequin Rasbora için ek olarak hava taşı benzeri bir ekipmana ihtiyacım var mı ? Şelale filtre yeterli havalandırmayı sağlar mı ?
6) Almam gereken filtrenin gücü ne kadar olması gerekiyor ? Mesela şelale filtre alacak isem saate kaç litre su çevirmesi gerekiyor?
7) Tetra veya Rasbora dan (sizinle beraber hangisini seçersek) 6 ile 10 adet arasında almayı düşünüyorum sizce düşündüğüm adet yeterli mi veya çok mu ?
Beta için cennet yapmayı düşünüyorum. [:cool:]
[B]Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. [:3][/B][EDIT]UmuttBEY,2020-03-03 21:22:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3056
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2020 22:34
Merhaba,
Bettayı 90 litrede besleme planları şu sıralar insana ilaç gibi geliyor , tebrik ve teşekkür ederim öncelikle [:)] .
1.Hacim yeterli olduğu için sakin türler ile bakılmasında bir sorun yok .
2.İkisi arasında seçim yapmanıza gerek yok aslında ikiside uyumlu türler 6 adet rasbora 6 adet de neon tetra ekleyebilirsiniz .
3.Artırmanıza gerek yok gayet yeterlidir , hatta betta için yüksekliğin az olması avantajdır çünkü kuyrukları uzun olduğundan yüzeyden nefes almakta zorlanabiliyorlar .
4.Uygun debide bir şelale filtre yeterli olacaktır (eheim liberity 130-dophin h500 gibi) .
5.Şelâle filtre gereken oksijeni sağlayacaktır .
6.Toplam hacmi 3-5 kez çevirecek güçlükte olması yeterlidir .
Yardımcı olması açısından Emre beyin konusu paylaşıyorum , inceleyebilirsiniz .

https://www.akvaryum.com/Forum/beta_tank_arkadaslari_k891149.asp
[EDIT]Nursun,2020-03-03 22:55:00[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8660
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2020 08:58
Merhabalar. :)
1. Akvaryum büyük, balık sayısı az, bol bitkili bir ortamda beta ile başka türler rahatlıkla bakılabilir. Bence pek sıkıntı olmaz.
2. Nursun Hanım'ın dediği gibi iki türü de sayısını az tutarak bekleyebilirsiniz isterseniz. Ama sadece bir tür beslemek isterseniz ben rasbora öneririm. Hem tetra türlerine göre sürü görüntüsünü daha fazla gösteriyorlar hem de görüntü olarak bence daha hoşlar.[:)))]
3. 30 cm uygun bir yükseklik. Betalar için 30-35'ten fazla olmaması tavsiye ediliyor. Diğer iki türde böyle bir kısıtlama yok, 30 cm uygun olacaktır. Tek sıkıntı görsel anlamda olabilir. Akvaryumu yüksek bir yere koyarsanız buda çözülür.
4. Dediğiniz gibi bir filtre işe yarar. Yada uygun bir iç filtre alıp suyu olabildiğince bitki ve dekorlara yönlendirebilirsiniz.
5. Balık yükü fazla olmazsa 280 lt/h yada 300 lt/h uygun olur.
6. Bence 12 tane alabilirsiniz. Ne kadar fazla olursa izlemesi o kadar keyifli olur. Tabi hacmi ve betayı rahatsız etmemesini de göz önünde bulundurmak lazım.
(İlk sürü balığını eklerseniz beta gelince ortamı sahiplenmeden diğer balıkları da görür. Ama sürü balıklarının akvaryuma alışmasını bekleyin ilk.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir