Jüri yorumları


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 17:59
Haklısın ne desek boş Smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 18:02
Serdar bey(b3hc0); şansınızı zorluyorsunuz. Size daha önce de söylemiştim, eleştiri yaparken yıkıcı değil yapıcı olunuz. Eğer gördüğünüz hataların düzeltilmesi konusunda öneriniz varsa eleştiriniz ve sonra önerinizi sununuz. Aski halde konuya dahil olmayınız. Sadece laf söyleyip gerisini getirmemek eleştiri değil hedef göstermedir. Bu tip davranışlar yüzünden benim en çok sevdiğim bölüm olan, üyelerimizin site ile ilgili düşüncelerini özgürce söylediği Forum ve Site Hakkında bölümü kapandı. Haddini aşanlar yüzünden üyemiz olan ve suçu, kabahati olmayan pek çok  kişinin de söz hakkı sınırlanmış oldu. Yarışma bölümünün de buna benzer bir sonunun olmaması için elimden geleni yapacağım. Sanırım anlamışsınızdır.

Tekrar söylüyorum; lütfen ortamı alevlendirici, insanları kırıcı mesajlar yazmayın. Çözüm öneriniz yoksa sözlerinizi kendinize saklayın, çözüm öneriniz varsa anlatın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 18:14
Muammer Bey gibi ben de jürinin asla bu işi bırakması taraftarı değilim. Jürideki herkes(istisnasız) bu işin erbabı kişilerdir. Ben fotoğraflar değerlendirilirken kesinlikle canlıların da adil bir şekildedeğerlendirildiğini düşünüyorum. Fakat jürimizin canlı değerlendirmeleri hakkında düşüncelerini yorumlara yeterince yansıtmamış olmaları kimileri tarafından hedef gösterilmelerini, kimileri tarafından yarışmanın geçerliliğinin sorgulanmasını gündeme getirdi.

Aklıselim eleştiriler yapan ve amacı insanları hedef tahtasına koymak değil, ilerideki yarışmaların daha iyi, sağlıklı olması olan kişiler de zaten jüriye değil, jüri tarafından yapılan yorumların eksikliğine vurgu yaptı. Bu kişilere de kendi adıma tahriklere alet olmadıkları için teşekkür ederim.

Daha önce de söyledim, bir kez daha söylüyorum; bence dereceye girenlerin neden dereceye girdiği ve giremeyenlerin neden geride kaldığı konusunda yorumlar daha net olmalı ve katılımcılar sebepleriyle bilgilendirilmelidirler. Canlıları yetiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlayabilir, nasıl daha iyi sonuç alabilecekleri konusunda fikir sahibi olabilirler. Bu sayede hem yarışmanın sonuçları ile ilgili insanların aklında soru işareti kalmaz, he de ilerideki yarışmalarda çok daha sağlıklı, formu düzgün balıklar ve profesyonelce fotoğraflar ile çıtamızı yükseltmiş oluruz. Bu tip bir tutum takınıldığıtaktirde bu yarışmalarda deneyim kazanan kişiler ileride uluslararası profesyonel yarışmalar için bir altyapı sahibi olurlar. Bu da hobinin ilerlemesi için bbüyük bir hizmet olur.

Kısacası bu kadar mesajda anlatmak istediğim şudur; jürimiz hem katılımları değerlendirmeli hem de katılımcılara kendilerini geliştirmek için yol göstermelidir. Ben jüri üyelerimizin hepsinin(istisnasız) bu altyapıya, deneyime ve uzmanlığa sahip olduklarını çok iyi biliyorum. Bence yapılması gereken tek şey yorumlarda daha dikkatli olunması, katılımcılara fotoğrafları ve canlıları ile ilgili daha doyurucu ve yol gösterici bilgiler verilmesidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 18:16
[QUOTE=encort]    Umut Bey; bahsettiğiniz gibi tek fotoğrafla katılım olduğu taktirde yarışma canlıdan çok fotoğrafa odaklanır. Hatasız 3 fotoğrafa gerek yok bence. Sadece ilk fotoğraf kompozisyon açısından değerlendirilir, diğer 2-3 resim ise balığın formunun, sağlığının değerlendirilmesinde etkili olur. Unutulmamalı ki tek bir fotoğraf ile balığı tanıtabilmek için gerçekten de bu işi iyi bilmek, fotoğrafçılıktan iyi anlamak gerekir.
[quote]
1. Şu anki haliyle canlı yarışması, anlam olarak canlıları yarıştırdığımızı belirtiyor, ancak artalan veya foto kalitesi nedeniyle türünün çok iyi örnekleri olan canlılar düşük puan alabiliyor. Bu da yarışmacıların kafasında soru işareti yaratıyor haliyle; "Madem canlı yarışmasıydı neden bu harika hayvan orta sıralarda?" gibi.

2. Fotoğraf sayısının bir olması, hobicileri sırf formalite gereği bir 2. ve 3. foto çekmekten kurtaracakır. Hatasız 3 fotoğraf çekmenin ne kadar zor olduğunu ve zaman aldığını tecrübeli yarışmacılar bilirler.[/quote]

   Tek bir fotoğraf olduğu için değerlendirme kusuruna en iyi örnk sanırım amerikan çiklitleri kategorisinin 2.'si olan balıktır. Balığın vücut yapısı hakkında da bu açıdan çekim az da olsa yanılsamaya sebep olabilir. Evet; fotoğraf güzel fakat balığın arka yüzgecinin yarısı neredeyse görülmüyor. Üst yüzgeci ise bu açıdan değerlendirmek mümkün değil. Bunlar göz önünde bulundurulursa tek fotoğrafla katılımı göz önüne alınınca bu balığın formu net değerlendirilemez. Puanın çoğu ancak fotoğrafa ve sağlık konusunda verilebilir. Balık güzel bile olsa bunu fotoğraf bize anlatamıyor, 2. olması ile ilgili karar verilirken titiz davranılmadığını düşünüyorum. Sanırım bu örnekle tek fotoğrafla katılım yapılmasının sakıncalarını yeterince anlatmış olurum.

[quote]
3. Sadece bir foto olduğu için, artık balığın güzelliği ve formundan çok pozun ilginçliği öne çıkacaktır. Bu da yarışmacıları daha ilginç ve yaratıcı fotoğraflar çekmeleri konusunda cesaretlendirecektir.[/quote]

Yalnız bu durumda yarışma fotoğraf yarışmasına döner ki bu da bence gereksiz bir şey. Çünküburada yarışanlar akvaryum konusunu hobi edinen kişiler. Eğer bu canlı yarışmasından fotoğraf yarışmasına dönerse fotoğrafçılıktan anlayan insanlar öne geçer ve para sahibi olup iyi makine alanlar diğer kişilere büyük fark atar. Açıkçası bu format akvaryum.com'un genel amacının dışında olacaktır. Bahsettiğiniz format profesyoneller arasında yarışma düzenleneceği zaman uygulanabilir, hatta uygulanmalıdır. Fakat bu yarışma gibi amatörleri hedefleyen bir yarışmada anlattıklarınızın uygulanması haksızlıklara sebep olacaktır.

[quote]
4. Fotoğraf sayısı birden çok olduğunda, fotoğraflar çoğu zaman kalite olarak birbirinden çok farklı olabiliyorlar. Bu da uyumsuz bir görüntü ortaya çıkarabiliyor. Çok güzel bir, vasat iki fotosu olan bir yarışmacı üç fotosu da aynı kalitede olan ama diğer yarışmacının kaliteli fotosuna kalite olarak ulaşamayan bir yarışmacıyı geçebiliyor. Üç fotosundan biri diğerlerine göre çok üstün olan bir katılımın, kötü iki fotosu göz ardı edilip güzel foto üzerinden değerlendirildiğini çok gördüm. Böyle durumlar eminim jüriyi de zorluyordur.

5. Birden fazla foto, kanımca gereksiz duruyor, jüri üyelerini de yoruyor.[/quote]

Dediğim gibi fotoğrafın kalitesi, kompozisyon vb. teknik konular değerlendirileceği zaman yarışmacının belirleyeceği bir fotoğraf belirlenir ve bu fotoğraf yarışmaya sokulur. Diğer fotoğraflar ise balığın sağlığı, formu vb. durumların değerlendirilmesinde kullanılır. Yoksa siz bu fotoğrafa veya buna bakarak asla canlıyı değerlendiremezsiniz. Balıkların ne vücutları gözüküyor, ne formları veya sağlıklı olup olmadıkları belli. Bu hayvanlarda yüzgeç erimesi olsa veya kuyruklarında deformasyon olsa haberimiz olmaz. Pek tabii ki bunlar gayet güzel fotoğraflar, hoş çekimler. Fakat bunlar fotoğraf tekniği ve balığın pozu açısından puan alsa da diğer yönlerden sıfıra yakın puan alırlar.(Değerlendirilemedikleri için) Bu sebeple birkaç fotoğraf bunlara eklenirse canlının değerlendirmesi rahatça yapılabilir ve adil bir sonuç ortaya çıkar. [/QUOTE]

Onur Bey sizle baştan anlaşamıyoruzSmile Ben zaten ilk başta konseptin değişmesi gerektiğini, yarışmanın canlı yarışması yerine fotoğraf yarışmasına dönüştürülmesi gerektiğini yazdım. Siz maddeleştirdiğim önerileri "canlı yarışması" bakımından değerlendirdiğiniz için uygun bulmamanız doğal. Şimdi siz yarışmanın canlı yarışması olarak kalması gerektiğini savunuyorsunuz ve birkaç önerme ileri sürmüşsünüz, bunları kendimce yanıtlayayım:

Tek fotoğrafta canlıyı tanıtabilmek zor diyorsunuz, dediğim gibi amaç canlıyı tanıtmak değil, en estetik pozu yakalamak. Canlının güzelliği de pozun estetikliğine katkıda bulunacaktır.


"Yalnız bu durumda yarışma fotoğraf yarışmasına döner ki bu da bence gereksiz bir şey. Çünküburada yarışanlar akvaryum konusunu hobi edinen kişiler. Eğer bu canlı yarışmasından fotoğraf yarışmasına dönerse fotoğrafçılıktan anlayan insanlar öne geçer ve para sahibi olup iyi makine alanlar diğer kişilere büyük fark atar. Açıkçası bu format akvaryum.com'un genel amacının dışında olacaktır. Bahsettiğiniz format profesyoneller arasında yarışma düzenleneceği zaman uygulanabilir, hatta uygulanmalıdır. Fakat bu yarışma gibi amatörleri hedefleyen bir yarışmada anlattıklarınızın uygulanması haksızlıklara sebep olacaktır."

Bu paragrafa katılmıyorum. Zaten fotoğraf bilgisi olan insanlar ve kaliteli makina sahibi insanlar şimdi de öne geçiyorlar. Bunun önüne geçemezsiniz. Profesyoneller arasında düzenlenmesine bence gerek yok. Cichlid-forum'da her ay büyük çoğunluğunu amatör hobicilerin oluşturduğu onlarca farklı kullanıcı yarışıyor ve gayet güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Güzel bir balık fotoğrafı çekmek için profesyonel olmaya ihtiyaç yok. Ben 1 aylık dijital kamera tecrübemle cichlid-forum'da 9. olmuştum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum, bu işin amatör işi olduğunu ve yalnızca ilgi ve emek istediğini anlatmak için söylüyorum.

Bir diğer katılmadığım konu ise balığın fotoğraflar aracılığıyla sağlığının ve formunun ölçülmeye çalışılması. Gerçek bir canlı yarışması asla fotoğraflar aracılığıyla olmaz. Bir yarışma ortamı seçilir ve tüm adaylar bu ortama bizzat getirilir. Bir canlının güzelliği, sağlığı ve formu ancak bizzat görülerek anlaşılabilir. Size bir örnek vereyim. 7. canlı yarışmasında katılımım için gönderdiğim 3. fotoğrafı çekmeden önce http://www.akvaryum.com/yarisma/dresimler/sd530867(small)_755.jpg
balığımın çene ve baş bölgesinde bir kavgadan dolayı ciddi yaralanmalar vardı, hatta alt çenede geçici şekil bozukluğu oluşmuştu(fotoğrafta solungaç üzerinde bir çizik görülebiliyor). Buna rağmen katılımımı bir profil fotoğrafıyla desteklemem gerekiyordu, ve puan kırılacağını bile bile bu resmi çektim ve gönderdim. Fakat sonuçlar açıklandığında jürinin bunu farketmediğini gördüm. Yani anlatmak istediğim balığın sağlığı ve formu 2-3 fotoğrafla anlaşılamaz. Katılımcı kişi isterse bir hastalığı ve form sorununu gizleyebilir.

Sonuç olarak eğer bu yarışmaya fotoğraflar gönderiliyorsa bu yarışma Tarık Bey'in dediği gibi bir fotoğraf yarışmasıdır. Akvaryum canlısı fotoğrafı yarışmasıdır.
Really2007-07-01 18:23:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 307
MustafaKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 20:14
[QUOTE=MustafaKaya]Bende bu konuda fikirlerimi yazmak istedim.Yarışmalar da elbette yapıldığı başlık çok önemlidir,yani canlı yarışmasıysa asıl olan kriterler canlı'nın sağlığı,vücut form'u,v.s. olmalıdır.
 
Ancak unutulmaması gereken birşey daha var ki bugün net'de Takashi Amano'nun akvaryum dizaynlarına deyim yerindeyse ağzımızın suyu akarak bakıyoruz.Bunun nedeni nedir sizce? Bana göre bunun ilk sebebi Takashi Amano'nun profesyonel bir fotoğrafçı olması o akvaryumların fotoğrafını ben çeksem emin olun o kadar güzel gözükmez Smile
Jüri konusunda da ben inanıyorum ki hiç kimseye haksızlık (en azından kasıtlı olarak) yapılmamıştır.Yanlızca değerlendirme de kullandıkları dil'i yorumlar'a aktarmadıklarını düşünüyorumWink
 
Ne dersek diyelim biz kendi jürimizin kıstaslarını değiştirsek bile bugün ADA veya AGA yarışmalarında da fotoğraf kalitesi önemli olmaya devam edecektir.Adamların akvaryumumuzun veya balığımızın canlılığını ve güzelliğini gelip yerinde görecek hali yok neye göre değerlendirecek tabii ki fotoğraf'a göre değerlendirecek.Yapmamız gereken biraz da elimizin altında Net gibi bir nimet varken fotoğraf konusunda araştırma yapmak bence ISO nedir? flaş nasıl kullanılır bunları öğrendikten sonra ben inanıyorum ki bu kadar üyesi olan bir forumdan muhteşem canlıların muhteşem kareleri ortaya çıkacaktır.
 
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba,
 
Dün bu konuda görüşlerimi bildirmiştim bugün de bir ek yapmak istedim Sayın Kemal SAKA'nın sitesinde ADA 2006 yarışmasının ardından Takashi Amano'nun yaptığı yorumların çevirisi bulunmakta kendisi burada aynen şöyle diyor;
 
Özellikle görülüyor ki, bazı yarışmacılar daha doğru fotoğraflasa, çok daha üst sıralarda yer alabilirlerdi. Elbetteki yarışma sonucu fotoğraflama performansına göre değil, tanzimin kendisine göre değerlendirilmektedir. Bununla beraber şu da doğrudur ki jüri, akvaryumun kondüsyonunu doğru ve düzgün olarak göremezse bir puanlama da yapamamaktadır. Bitkili akvaryum tanzimini global çerçevede organize edebilmek için en pratik yol jüriye tanzim fotoğraflarını sunmaktır ve jürinin tarafsız bir puanlama yapabilmesi için, tüm kompozisyonu saptayabilmesi gerekir… Denge, sucul bitkilerin düzenlenmesi, ve tek bir karede balık ve bitkilerin sağlıklı kondüsyonunun görünmesi gerekir.
  
   Gelecek yarışma için tüm katılımcıların fotoğraflama prosedürlerinde bir problem var mı diye bakmalarını diliyoruz. Fotoğraf kaliteleri arttıkça jüri daha adilane karar verebilecek, ve bu aynı zamanda yarışmanın toplam düzeyini de daha yukarı çekecektir."
 
Buradan da anlaşılacağı gibi fotoğraf hobimizin ayrılmaz bir parçasıdır.
 
 
 
Saygılar.
MustafaKaya2007-07-01 20:14:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 21:51
Merhabalar,
 
Ben de kimi yorumları yetersiz buldum. En azından kötü durumlar belirtilmeli.
 
[QUOTE=MustafaKaya]..Yanlızca değerlendirme de kullandıkları dil'i yorumlar'a aktarmadıklarını düşünüyorumWink
 
...
[/QUOTE]
 
Mustafa Bey çok güzel bir yorum yapmış. Bu gibi problemleri, hataları, eksikleri tespit ettik ve 2 kişiden oluşan yarışma grubu ile verdiğimiz arada enine boyuna yarışmanın nasıl değişmesi gerektiğini tartışıp gerekli değişiklikleri yapıp daha profesyonel iş çıkacaracağız. Yarışmalar bu yüzden durdu.
 
Muammer Bey'in açtığı konu ne yazık ki içini kin bürümüş insanlara iç dökümü sağladı Smile Tarz, üslup ve yaklaşım dolmuşçu kültürüne ait olsa da biz eksiğimizi bildiğimizi ve körü körüne savunmayacağımızı belirtmek isterim. Fotoğraf kalitesine yine eskisi gibi özen gösterilecek ancak yorumlar ve puanlamalar doyurucu olacaktır. Bu sonuçların oluşmasında %50 pay sahibi de forum özel üyeleridir. Arkadaşlara 10 düşmanlara 1  olan eurovision tarzı puanlar artık çok can sıkıyor ve farkedilip özel üyelikler alınıyor. Bunun da önüne geçilecektir.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baaturÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 316
baaturÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 22:29
Bence istifaya falan gerek yok ve kışkırtıcı yada ortalık kızıştırıcı cevaplar yazmayalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 23:10
Refet Bey söylediklerinizde haklısınız,iç dökmeler,kin savurmalar yaşanıyor ama artık alıştık..İyi niyetimi anladığınızı umuyorum..
    Bundan sonraki yarışmalarda daha doyurucu yorumların olması hepimizin yararına olacaktır..
 
    Özel üye,herhafta birlikte olduğu arkadaşından bile puan kırabiliyorsa hakikaten özel üyedir zaten..
     Emrah abi napalım,arka fon çiziktiLOL
     
 
   Umarım bundan sonra 1.balığın altında bile sadece tebrikler yazmaz..
 
   Tartışmanın bile seviyeli yapılması gerektiğini bilen herkese teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

2good4UÇevrim Dışı

[B]1773,1[/B]
Kayıt: 11/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 540
2good4UÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 23:26

Umarım verilecek aradan sonra yarışmalar daha profesyonel bir çizgide ilerler. Bunun için kimsenin istifasına gerek yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

paradogyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 299
paradogyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 23:54
Tekrar gördüğümüz gibi, tartışmalar ve şikayetler olumlu olduğu sürece, zaten eksikler tamamlanıp, her geçen gün sitemiz daha iyiye gidiyor.

Jüri sayısına gelince, bu sıcaklarda hint kumaşından zor bulunacağına inanıyorum Wink
 

Umarım verilen arada çok ucuza 6 megapixel (milyon nokta) kameralı telefonlar, çıkar biz de daha kaliteli resimlerle yarışmaya katılabiliriz. LOL
     

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 23:59
İsmail Bey,tartışmayı bilmek,seviyeyi korumak herzaman faydalı olmuştur..
 
   Bakın böylece,hem yönetim ileri adım attı,hemde bizler bu yarışmalara daha sıkı hazırlanıp sizinde dediğiniz üzre,belki yeni teknik ekipmanlar edinip katılmak için heveslendik..
 
   Makinemin yetersizliğini bilerek katıldığım ilk yarışmada 5. oldum..Şimdi diğerini iple çekiyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

2good4UÇevrim Dışı

[B]1773,1[/B]
Kayıt: 11/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 540
2good4UÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 00:08
Kesinlikle. Tartışmayı bilmek önemli. Yoksa taş atmak, yıkıcı eleştiri yapmak kolay. Jüri bulmanın o kadar zor olacağını sanmıyorum. Uzman akvaristlerimiz veya yarışmada 1. olmuş ve konusunda uzman arkadaşlarımız jüri kadrosuna dahil olabilirler. Bunun için anket yapılabilir ve mesela 2 jüri isteniyorsa en çok oy alan 2 aday seçilebilir. Böylece mevcut jürilere düşen yük azalır, yorumlar birden fazla olur ve bununla beraber yorumlar kısmı zenginleşir. Bir de yarışmanın sonuçlanma süresi uzatılırsa jürilere daha geniş değerlendirme süresi kalır. Böylece daha net ve daha doğru kararlar alınabilir ve yorumlar kısa zamana sıkışmayacağından daha rahat yapılır.2good4U2007-07-02 00:11:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 00:42
Sayın Tamer Ballıcalı'dan yazı geldi. Kendisi de onaylayacaktır.

[quote]

Değerli Akvaristler,
 
- Jüri üyesi olduğum tüm yarışmalarda fotografa bakarak canlı/akvaryumu değerlendirdim, kısacası benim için fotograf yarışmasıdır, fotograf ne kadar net ve iyi ise canlıyı/akvaryumu anlamak kolaylaşır.
 
- Bugüne kadar yarışmalara katılmış olanlardan 2 kişi(Metin Koca-Süleyman Kuşçu) dışında hiç birini tanımam, mubabetim yoktur.
 
- Singapur 2005&2007 ve Tayland 2006 yapılan canlı ve akvaryum yarışmalarını çıplak göz ile takip ettim.
 
- 6 farklı ülkede çektiğim 30.000 kare fotografın bir kısmı ADD'de düzeli olarak yayınlanır.
 
- Değerlendirmelerdeki kısa ve balık yorumlarının az olması konusuna katılıyorum.
 
- Genç ve dinamik jüri aday adayı arkadaşların önünü açmak için, şu ana kadar jüri üyesi olarak görev yaptığım arkadaşlara, göreve vermiş olan site yönetimine teşekkür eder, istifa ettiğimi bildiririm.
 
Saygılar

[/quote]

Jüri üyelerimizden Tarık Bey ve Tamer Bey istifa ettiler. Hoş olmayan üsluplarla eleştrilere maruz kaldıkları için onları yeterince yıprattığımızı düşünüp istifalarını kabul ettik. İlgili kişiler silindiler, bu gibi kişiler yüzünden Forum ve Site Hakkında'ya konu açmak da yasaklanmıştı ancak böyle yerlerde zarar vermeye devam ediyorlar. Bu gibi kişiler farkedildikçe yine silineceklerdir. Eleştrilerin önce üsluplu ve saygılı olması sonra da duygusal olmaması gereklidir. Açıkçası belirttiğim gibi yarışma takviminin sıkışıklığı nedeniyle 1 haftalık süre verdiğimiz için yorumların kısa olmasında bizim de payımız büyük. Her ne kadar jürileri özel bölümlee ayırıp oyladıkları balık sayısını düşürsek de tam olarak şans veremedik. Özellikle Malawi bölümüne tek jüri yetersiz kaldı, o bölümün yorumlanmasında ciddi bir eksiklik vardı. Diğer bölümlerdeki sorunların bölümsel değil genel olduğunu düşünüyorum ve jürilerin değil yönetim ve organizasyonun hedef alınmasının gerektiğine inanıyorum, ki zaten daha önce bu forumda açtığımız konuda da eksiğimizi belirtip yarışmaları askıya aldığımızı söylemiştik. Böylesine büyük ve fazla aktif bölümü ve forumu olan bir sitede her işi 1-2 kişinin yapması artık hayal ürünü olmuştur, yeni organizasyon şemamız yakında açıklanacaktır. Yeni dönemde yılda 12 değil, 4 yarışma planlıyoruz. Detayları daha sonra paylaşacağız.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 01:39

Eleştiri iyi tamam ama bir yere kadar. Bende bir derece bekliyordum ama derecelere giren resimlere ve yapılan yoruma bakınca neden dereceye giremediğimi anladım. Sonuçta bir yarışma yeni yarışma elbette başlayacak, dereceye girenlere bakıp ona göre hazırlık yapsak daha doğru olur bence. Ayrıca nacizane fikrim 12 yarışmanın daha iyi olacağı, 4 olduğu halde bir yığılma olacak herkez derece bekleyecek ve tartışmalar dahada artacaktır.

Sonuç olarak site hepimizin, çokça bilgi paylaşıp çokça dost ediniyoruz. Kavgamız akvaryumcularla olsun kendi aramızda değil.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir