İstanbuldaki akvaryumcular neden kapanıyor?


Vedat CiftciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 344
Vedat CiftciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 12:23
[QUOTE=ibrahim hk]

Aksaray/Vatan cad.üzerinde bulunan KÖŞK AKVARYUM taşınıyormuş.Bilginize.

[/QUOTE]
Bende bu hafta sonu oraya gitmeyi planlıyordum. Taşıncağı için pek fazla çeşitte olmaz şimdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4091
sorceresÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 17:50
İşini layıkıyla yapanlar ayakta kalıyor. Bu her sektör için böyle. Lokantacısı olsun tekstilcisi olsun petshopcusu olsun ayırmamak gerekir. 

Müşteri ile iletişimini iyi kuran ve makul fiyat düzeyinde satış yapan herkes ayakta kalır. 

Her arz kendi talebini yaratır(say yasası).

Bu arada lepistese sarı prensese fiş veren petshop hiç görmedim. Gören bilen varsa buraya yazsın. Herhangi bir balık içinde bu geçerli. 
Afrika ithalatı yapan büyük firmaları bilmiyorum belki onlar veriyordur f0 belgesi ile birlikte.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 14:21

Vatan caddesindeki Köşk Akvaryum,yine aynı cadde üzerindeki Historia AVM nin karşısına taşınmış...

Bilginize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RapsodistanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1026
RapsodistanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 15:50
Başımdan geçen bir olayı aktarayım.Firmanın adını burada vermeyeceğim.Arkadaşımla birkaç bitki ve mangrove kökü almaya gittik.Kafalarından fiyat atıyorlar resmen.
10*5 lik telde 5-10 tane bitik fernin fiyatını sordum 20 tl dedi.Yanımda karnı çökük, calvus ve frontosalarla birlikte max. 40 litrede bakılan ölmüne yaklaşmış bandı bozuk bir demasoniyi fahiş bir fiyata oradaki adama sattı.Akvaryumcuyla konuşmamı aktarıyorum:
-Mangrove kökü hangisi var mı?(kökler bayağı karışıktı)
+...
-Yati kökü var mı?
+Yati diye bir şey yok, öyle bir kök yok.
-Varya işte red moor, dallı olan hani, bilmiyor musunuz?
+...
En küçük kökün fiyatını sordum, sanki üzerinde etiket varmış gibi eğildi, aldı kökü, 15 tl dedi.
-Mopani kökü var mı?
+Mopani diye bir şey yok mopan(!) onun adı.(Göstermek yerine, yorum yapıyor)
-...
-Siz şimdi burada çam kökü satsanız adını bilmiyorsunuz.Biz kimden alacağız bunları?
+Ben çam kökü satmam ki, çam kökü kullanılmaz.
-Abi, ben size kök soruyorum siz ne kökü olduğunu bilmiyorsunuz.Dedim ve çıktım.

Bu hadise 1 ay kadar önce gerçekleşti.İşini hakkıyla yapan emektar abilerimize lafım yok ama böyle insanların bu işi yapması hoş değil.Kapanmalarının birçok sebebi var ve bu olayın gerekçesi sadece biri.Mesleğine tüccar gözüyle bakmayıp, canlıları seven, tüketici ve hayvan haklarına saygılı insanlar daima iş yapacaktır.Saygılar...
Cagatay Uysal2013-01-04 15:53:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osdoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 246
osdoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 16:00
İnternet çıktı mertlik bozuldu. İnternetin bu kadar yaygınlaşmadığı zamanlarda bir ihtiyacımız olduğunda ne yapıyorduk? İhtiyacımızı satan en yakın iş yerine gidiyorduk. Şimdi ise internete girip en uygun nerede var en kaliteli kim satıyor ne gibi çeşitler var araştırıyoruz. Bu da en yakınımızda bize hizmet verip para kazanmak isteyen ufak işletmeler için ölüm anlamına geliyor. Bazı işletmeler kendisini geliştirip teknolojiyi paraya çevirip ayakta kalıyor ama ufak mahalle aralarında kalan ya da interneti olduğunca kullanamayanlar ise bir süre sonra gelirin düşmesi-giderin artması sonucu kapanmak mecburiyetinde kalıyor. İnterneti veya teknolojiyi övmek- yermek anlamında yazmadım bunları ama etki-tepki meselesi şimdiki zaman artık bunu gerektiriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alenesÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 70
alenesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 19:45
Hobicilerin de bir kısmı fiyatlarını iyice abarttılar petshoptan pahalı satanlar var. 1 haftalık balıklarını bile satışa çıkaranlar oluyor. Ne yazık ki bunlara biz neden oluyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 14:42
Petshopçuların fiyatları internet mağazalarından satış yapanları 2 katı.Daha iyi örnek vermem gerekiyorsa.Eminönündeki Teleskop akvaryumuninternet sitesinde 250 gramlık sera elyafı 11 liraya satıldığını görünce yolum düşerse uğrar alırım diye düşündüm.Eminönüne gittiğim bir gün girdim sordum 20 lira fiyat çekti ben çıktım yanında köşk akvaryum vardı oradan 15 liraya aldım.Şimdi interten sipariş verip eve gelirken hemde 11 liraya kalkıp petshopçuya gitmek akıllı değildir.
Hele canlılar bitkiler aman aman güzel bir balık yakalamak çok zor.Tamam prensesler,canlı doğuranlar dolu ama artık farklı türler besleyenler için akvaryumcular hasta balık merkezi.
Hobiciden balık almak her zaman daha mantıklı ancak fiyatları akvaryumculardan bile yüksek tutup yok Türkiyenin en iyi balıkları gibi yazı yazıp akvaryumcuları bile geçen arkadaşları hobici olarak nitelendirmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umit-GÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 657
Umit-GÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 20:20
Hobicilerin fiyatlarının yüksek olduğu durumlara rastlıyoruz , Şahsım adına 6 adet Discus'u siteden bir üretici arkadaştan almayı düşünüyordum ancak 5-6 cm. arası hobici fiyatından daha ucuza 7-8 cm. balıkları akvaryumcudan aldım,

Ancak hobici arkadaşlar ; elektrik , su , yem , ilaç vb. hiçbir kalemi vergiden düşebilme lüksüne sahip değiller , ben bordrolu çalışıyorum ve şu ana kadar vergi levhasını gördüğüm hiç bir petshop benim 1 aylık maaşımdan kesilen gelir vergisinden daha fazlasını 1 yıl içinde ödememiş,

Bu anlamda kapanan petshop var diye zerre kadar üzülmem , bu durum tüm kobi ler içinde geçerlidir, Onlar vergi kaçırdıkça devlette dolaylı vergiler ile bordrolu çalışanlara yüklenmeye devam edecektir. 

Hobici fiyatları yüksek diye düşünen arkadaşlar bir dahaki gidişlerinde alışveriş yaptıkları petshopun vergi levhasına bakıp bu durumu bir daha düşünsünler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesafelerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 37
mesafelerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 16:57
Bu ay maaşımdan kesilen vergi 2400 küsür lira. Peşin nakit tıkır tıkır. Geçen yıl kuyumcu komşumun ödediği vergi 400 küsür lira. "Yıllık" !!! Komşum mersedese biniyor. Altı silindir abi basınca şahlanıyor diye denyoca muhabbetler yapıyor. Bir ara bankalar altın satacak denildiğinde de komşum çıldırmıştı. Petshop da vergisini ödüyor internetten satış siteleri de. Hatta nakliyede ve kredi kartı işlemlerinde vergi kaçırmaları çok daha zor. Ödemeyen batsın gitsin zaten. 2 gün önce eheim ecco pro 300 filtre siparişi verdim internetten. 331 lira. Bir önceki gün bütün Eminönü piyasasını gezdim. Aldığım en uygun fiyat 340 lira en yüksek fiyat 650 liraydı. 650!!! Esnafı inceleyelim şimdi. Sana nokta atışı bir ürün soran müşterine 650 nasıl dersin sen? Bu malı bu şekilde soran adam zaten o sokaktaki bütün shoplara sormuştur. Büyük ihtimalle bütün internet sitelerine de bakmıştır. Abi filtre var mı? diye soran adamda dene şansını bari. Kimse kazıklanmasa kimse hobiden soğumasa keşke. Orası ayrı. Bu adam batar arkadaş. Arada yine işim düşecek o sokağa gideceğim. Eminim ki o dükkan topu dikecek bir gün. Çifti 25 liradan lepistes satan esnaf gördüm. Abi yediveren bunlar. Hep yavrular dedi üstüne. Bence işini ahlaklı yapan, piyasa şartlarına göre fiyatlandırmada mantıklı davranan esnaf ayakta kalsın. İnternet sitesi de dükkan sahibi de. Zaten hobici sevdiği esnafı baç tacı eder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 18:12
Forum akvaryum forumu olunca , pet shop'larından sadece balık malzemesi sattığı fikrinden yola çıkılıp yorumlar yapılmasıda  normaldir.

Arkadaşlar bu dükkanlar sadece balık ile dönmüyor. kuş , kedi , köpek ve diğer canlıların ve ekipmanlarınında satışı yapılıyor.

Ancak memlekettimiz veterinerler neydeyse dükkana dönmüş vaziyette , kedisini , köpeğini kontrole getirenin alabileceği her ekipmanı ,mamayı satıyor. keza marketlerde öyle, kuru mamasından , konservesinden kıyafet tasmasına kadar her markkette , kedi veya köpek ile alakalı ekipman bulmak mümkün.

Pet shoplar balık satışından hobici ile rekabetin yanında , veteriner ve çok daha büyük sermayeli marketlerlede rekabet etmek zorundalar. Pet shopçuya kan kusturan tüketici, veterinerde veya  markette ağzını açıp gık diyemiyor.Pet shopcunun derisini yüzen belediye buralarda denetim bile yapmıyor.

Ayrıca belediyelerin ve hükümetin deli dumrul kanunları ve uygulamalarıda yanına tuz biber. Ne yazıkki ülkemizde bize özel kanun yok. Hep yurtdışından alınıp , türkçeye çevrilen kanun ve uygulamalar uygulanmaya çalışıyor. Bunu çıkarıldığı ülkedeki şartlar ne dir ki , kanunu böyle yapmışlardır diye merak edipte araştıran yok.

Tarım ve  Köy işleri bakanlığı , sanki kendi bulmuş gibi uygulama üzerine uygulama getiriyor.Keza yakın dönem  kadıköy belediyesi encümen kararıyla canlı satışını yasaklamaya kalkmıştı. Canlılar Çok kötü şatlarda bulunduruluyormuş. Sen kamusun yetkini kullan, tespit ettiğine ceza yaz ve gerekirse kapat.Yoo işini kötü yapana ceza kesmek yerine iyi yapanada keselim. Kökten yasaklayalım. İşte Türk zekası. Peki kedi veya köpek almak isteyenlerin alternatifi ne olmulıymış. ? Millet çiftliklerden veya barınaklardan alsınmış. sanki çiftlikler veya barınaklarımız 10 numara , bal dök yala vaziyette. Sadece kısırlaştılıp aşıları yapılıyor. Belki ayrı kafesteler ama pislik ve rezalet diz boyu, ee başkan bu ne iştir.ç ? cevap yok. İlk sahibinin nasıl baktığını bilmediğim köpeği evime , çoluğum çocuğumun yanına neden sokayım. ? kedim veya köpeğim doğurdu diyelim. ne halt yemem lazım sayın belediye başkanı. ?  Buna da cevap yok. Olabilme ihtimali varmı. ? elbette yok. yaptım olducu kafalardan cevapmı alanabilinir. Belediye bu işi çok biliyorsa direkt kendisi bir satış alanı açsın, 3 ayda dökülmezse bu ülkeyi terkederim.

Ama dükkancıya gelince ruhsat , vergi , bandrol. Denetim üzerine denetim.Nerdeyse her pet shoptaki veteriner belgeleri  sadece belgeden  ibaret. varmı? Evet var. Veteriner nerde ? az önce çıktı.Yersen. Her işimizde olduğu gibi bu da uyduruk. kitabına uydurulmuş , Olmuş olması için yapılmış bir uygulama. Bunun böyle olacağını bile bile neden böyle bir  düzenleme yapılır. ? Elbette kamu yararı yalanına sığınıp , vergi , damga bedeli , izin belgesi masrafı adı altında para toplayabilmek için. Bunun maliyetleri yükselttiği için tüketicinin çok daha fazla ödeme yapması gerektiğini düşünebilen varmı? Türkiyede hemde. Güldürmeyin halkı düşünen kim  ? Halk yolunacak kaz. Burası Türkiye.

Ticaretim şekli internetten sonra kökten değişti arkadaşlar. İşlek yerde büyük mağazalar yerine  , ücra  yerde büyük depolar haline geldi. yüksek kira ödemektense aynı bedeli toptan mal alımına yatırıp, düşükkarla satmak daha akıl kar'ı. bankadan eft gelsin , kargo firması götürsün. Olay buna döndü.

 Türkiyede yokmu. ? ebay dan ver siparişi 7-10 gün içinde gelsin.75 Euro ( bayramlarda bu limit akrabaların birbirlerine  hediye gönderebilmesi için 2 katına çıkar)dan düşük ürün gümrükten muaf.

 Eski lale devirleri bitti. halk artık esnaf ekmek yesin diye düşünmüyor. En ucuz nerden alırımın hesabı peşinde.  Şimdi pet shopçu olarak tüm bunların tamamına  dayanabilirmisiniz.? Bölgesinde tek veya en büyük değillerse , kapanmalarıda gayet doğal.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 00:14
İbrahim abi ben konuyu pek doğru bulmadım açıkcası aynı semtte olduğumuz için rahatlıkla yorum yapacağım şuan ezbere aklıma gelen ve yürüyerek 10 dakikada turlayabileceğimiz 7-8 adet pet shop geliyor. Daha da yürüme mesafemizin dışında çevrede bir çok pet shop vardır. Yani nüfusa vurmaya kalksak 20-25.000 kişiye 1 petshop düşen bir semtteyiz ki bu bence inanılmaz bir rakam. Bildiğim kadarıyla bu dükkanların çoğu kira, akvaryum bölümü çoğunun müşteriyi çekmek için zararına duruyor gidip gelip aynı balıkları görüyoruz ama elektrik faturalarına baksan 1000 lirayı geçen var yani şartları zor olsa da halihazırda iş yapan bu kadar petshop var ve kapanan diye örneklendirdiğin teknik akvaryum. Sadece teknik için değil fakat ben bir kaç yer daha gözlemledim eskiden isim yapmış ve aynı yapıda devam eden yerler kapanıyorlar, çeşitini çoğaltan yada satışına göre masraflarını azaltan yerler yani nabza göre şerbet veren yerler işine devam ediyor.

Bence ürün çeşitliliğini iyi tutan, az çok bu işten anlayan ilgili bir petshop kirası çok olmadığı taktirde tüm rekabet koşullarına rağmen para kazanabilir. Ama yukarıda bahsedildiği gibi bir çok olumsuz rekabet koşulu var, satışını yapmadığı yalnızca kedi sahiplendirdiğini bildiğim yerler kedi kafeslerini kaldırmış ceza kesiliyor diye (sokaktan alınan yavru kediler) ama başka bir yere gidiyorsunuz kafesin içinde alman kurtları.
Geçen bir VETERİNER kliniğine gittim ve bu mesleği ben değilde o kişi yaptığı için resmen deliye döndüm bir adet Rotweiler içinde hareket edemediği bir kafeste, ufak bir cooker yağmurda bir box'ın içinde dışarıda ve ağlıyor veterinerin tek yaptığı ise belli periyotlarda kafesi tekmelemek oldu yanımda babam vardı ve bir şey yapamadım kendimizi tuttuk muhtemelen bir arkadaşım ile olsam yapıma uygun bir hareket olmasa da o kliniğin camını çerçevesini indirebilirdim. Kliniğin içi ise klinikten çok nalburiye dükkanını andırıyor. Her yerde yemler kafesler akvaryumlar... Eskiden bizimde gittiğimiz ama bu halini görünce gitmeyi bıraktığım bir yer burası... Daha önce bir dialoğumuzda olmuştu ki yazarken utanırım... Bu ve bunun gibi petshopların sahasına haksızca girip, kendi sahalarını terkeden kişiler de olmasa çok daha kazandıran bir meslek grubu olur.

Uzun lafın kısası İbrahim abi hem insan keyif aldığı işi yapmalı hemde para kazanmalı'dan yola çıkarak bugün 150-200.000 gb bir param olsa (nerdeee) hiç düşünmeden bir dükkan alıp petshop açardım. 

Ve ayrıca gözlemlediğim kadarıyla petshoplar kedi-köpek ve kuş mamasından para kazanıp diğer aksesuarlar ve akvaryum bölümünden genelde cüzi bir kar yada zarar ediyorlar. Akvaryum bölümünden para kazanan yer sayısı az olduğundan sırf buna yoğunlaşan ve sabit müşterisi olmayan yerler yada dediğim gibi nabza göre şerbet veremeyen yerler kapanıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YARBAYÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 37
YARBAYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 01:55
Kapansınlar kötü niyetli tüm dükkanlar kapansın 70 tl bir amazon bitkisine isterlerse sen tam damızlık troplarını elden çıkarmak iste 20 lira verir arkadan gelen müşteriye aynı balığa 90 lira çekerler dürüslüğe gelince mangalda kül bırakmazlar hele birde kuş olduğunu hissetmesinler yandın .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 02:12
Akvaryumcular çok ciddi giderleri olduğundan ve öyle günde 10 tane 20 tane değerli balık değil ayda ancak 3-5 değerli balık satan yerler olduğundan kar marjını %400-500'lere çekmek zorunda kalıyorlar. Sürekli akvaryumcu kötülemeyi ben doğru bulmuyorum sonuçlar onlar hobici değiller ticaret yapıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 14:07
[QUOTE=OrdiBuko]İbrahim abi ben konuyu pek doğru bulmadım açıkcası aynı semtte olduğumuz için rahatlıkla yorum yapacağım şuan ezbere aklıma gelen ve yürüyerek 10 dakikada turlayabileceğimiz 7-8 adet pet shop geliyor. Daha da yürüme mesafemizin dışında çevrede bir çok pet shop vardır. Yani nüfusa vurmaya kalksak 20-25.000 kişiye 1 petshop düşen bir semtteyiz ki bu bence inanılmaz bir rakam. Bildiğim kadarıyla bu dükkanların çoğu kira, akvaryum bölümü çoğunun müşteriyi çekmek için zararına duruyor gidip gelip aynı balıkları görüyoruz ama elektrik faturalarına baksan 1000 lirayı geçen var yani şartları zor olsa da halihazırda iş yapan bu kadar petshop var ve kapanan diye örneklendirdiğin teknik akvaryum. Sadece teknik için değil fakat ben bir kaç yer daha gözlemledim eskiden isim yapmış ve aynı yapıda devam eden yerler kapanıyorlar, çeşitini çoğaltan yada satışına göre masraflarını azaltan yerler yani nabza göre şerbet veren yerler işine devam ediyor.

Bence ürün çeşitliliğini iyi tutan, az çok bu işten anlayan ilgili bir petshop kirası çok olmadığı taktirde tüm rekabet koşullarına rağmen para kazanabilir. Ama yukarıda bahsedildiği gibi bir çok olumsuz rekabet koşulu var, satışını yapmadığı yalnızca kedi sahiplendirdiğini bildiğim yerler kedi kafeslerini kaldırmış ceza kesiliyor diye (sokaktan alınan yavru kediler) ama başka bir yere gidiyorsunuz kafesin içinde alman kurtları.
Geçen bir VETERİNER kliniğine gittim ve bu mesleği ben değilde o kişi yaptığı için resmen deliye döndüm bir adet Rotweiler içinde hareket edemediği bir kafeste, ufak bir cooker yağmurda bir box'ın içinde dışarıda ve ağlıyor veterinerin tek yaptığı ise belli periyotlarda kafesi tekmelemek oldu yanımda babam vardı ve bir şey yapamadım kendimizi tuttuk muhtemelen bir arkadaşım ile olsam yapıma uygun bir hareket olmasa da o kliniğin camını çerçevesini indirebilirdim. Kliniğin içi ise klinikten çok nalburiye dükkanını andırıyor. Her yerde yemler kafesler akvaryumlar... Eskiden bizimde gittiğimiz ama bu halini görünce gitmeyi bıraktığım bir yer burası... Daha önce bir dialoğumuzda olmuştu ki yazarken utanırım... Bu ve bunun gibi petshopların sahasına haksızca girip, kendi sahalarını terkeden kişiler de olmasa çok daha kazandıran bir meslek grubu olur.

Uzun lafın kısası İbrahim abi hem insan keyif aldığı işi yapmalı hemde para kazanmalı'dan yola çıkarak bugün 150-200.000 gb bir param olsa (nerdeee) hiç düşünmeden bir dükkan alıp petshop açardım. 

Ve ayrıca gözlemlediğim kadarıyla petshoplar kedi-köpek ve kuş mamasından para kazanıp diğer aksesuarlar ve akvaryum bölümünden genelde cüzi bir kar yada zarar ediyorlar. Akvaryum bölümünden para kazanan yer sayısı az olduğundan sırf buna yoğunlaşan ve sabit müşterisi olmayan yerler yada dediğim gibi nabza göre şerbet veremeyen yerler kapanıyor.[/QUOTE]
Sercan;
Yürüme mesafesinde 10 dakikada turlayabileceğimiz 7-8 tane olmasada  4-5 tane pet shop bulunabilir.Fakat benim konuyu açmakdaki kastım,pet shop dan ziyade akvaryumculardı !
Bilmem hatırlarmısın eskiden kedi köpek gibi hayvanlar fazla beslenmiyordu,hatta pet shop diye bir isimle bile tanışmamıştık.Bir akvaryumcuya girince canlı doğuran türlerinden enaz 4-5 tür bulunabiliyordu ve bunlarda gayet iyi bakılmış,yerli üretim balıklardı.
Fakat şuanda birçok akvaryumcuda canlı doğuran olarak belki sadece Lepistes bulnuyor,bunada lepistes demeye bin şahit lazım.Ekseriyyeti Japon balığı satıyor.Hee birde varsa üçbeş tane ciklet vardır o kadar.
Evet akvaryumcuların yüksek maliyetleri vardır.Fakat şuda bir gerçek ki,hiç balık satmasa bile sadece mama/yem satışından kirayı çıkartan pet shop lar bulunmaktadır.Kaldı ki düzgün ve kaliteli balıklar getirdiği ve sattığı sürece bir akvaryumcu her halükarda balık satışı yapabiliyor.Velevki bir lepistese 3-5 TL bile dese balık güzelse satılıyor.
Pet shop tan ziyade sadece akvaryum işiyle uğraşan yerler neredeyse kalmadı diyebiliriz.Örnek vermek gerekirse bir süre önce açılan Lale Akvaryum Market...ilk açıldığında 6 ayda kapanır diyorlardı,fakat kaç sene geçti hala ayakta.Neden çünkü bu işi yapan kişi Hobicilikten gelme birisi ve piyasayı biliyor.Balık üretimi yapabiliyor vs. vs....
Heee şunuda hatırlatmadan yapamayacağım,yeni düzenlemelerle Bu işi yapan yerlere  pet shop veya akvaryumcu fark etmeksizin Veteriner bulundurma zorunluluğu gelmiş.Tabii birde belediyeden ruhsat alma işleri var.anlayacağınız bu işler gittikçe zorlaştırılıyor gibime geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir