Hediye Gelen Balık Sorunu


BellatrixÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2018
İl: Erzincan
Mesaj: 12
BellatrixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 00:34
Sevdiğim bir arkadaşım tarafından doğum günümde fanus içerisinde betta hediye edildi. Ama balığımın çok mutsuz olduğunun ve acı çektiğinin farkındayım. Onun yanında değilim bu yüzden bakımını anneme bıraktım şu sıralar, ona bakacağını biliyorum ama onu fanustan kurtarmam gerek. İnternetten bana önerebileceğiniz akvaryum çeşidi var mı? Şu anda bir akvaryum hazırlayamam, hazır bir akvaryum ya da malzemeleri ile almam gerekecek. Ve bu işten hiç anlamadığım için bilen birilerine danışayım dedim, küçük oğlumu çok seviyorum, onu kurtarabilecek, yardımcı olacak var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirSpmzÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
KadirSpmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 00:38
Türkiyede bakılan betalara göre fanus beta için kötü sayılmaz.. Mutsuz olduğunu nasıl anladınız ? Şuan yer değiştirdiği için ve hareket etmiş olduğu için ortamdan dolayı streste olabilir, ona ait güzel bir yer seçin.. Yemini verin, kısa sürede size alışacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BellatrixÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2018
İl: Erzincan
Mesaj: 12
BellatrixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 00:42
Eskisi kadar haraketli değil ve yemini yemiyor.
Zaten en başından beri yemleri teker teker atmamız gerekiyordu bir yem yedikten sonra en az beş dakika bazen saatlerce yem yemiyordu, şu sıralar baya kesti günde bir tane ya da iki tane yiyor.
Muhabbet kuşundan korkabileceğini düşünerek yerini değiştirdim ama sorun devam ediyor, ölmesini istemiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmre61Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2015
İl: Zonguldak
Mesaj: 355
YunusEmre61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 00:53
Her PetShopta bulabilirsiniz 15L'lik bir akvaryum ben vakti zamanında almıştım 20TL vermiştim.
Kum alsanız 15TL (bu fiyat değişiyor)
Eğer bitki işine bulaşırsanız ki süper bir iş bu [:)] çok ucuza da var orta dereceli de (Fiyat değişir 5-20)
Betta için en güzel dekor köktür bence o yüzden küçük bir mangrow kökünü 5TL ye alabilirsiniz.
Filtre alsanız 10TL (Pipo filtre uygundur.)

Yani bunlar temel eşyalar eğer işiniz PetShop'a düşerse alırsınız. Eğer buna uğraşamam diyorsanız forumumuzun ilanlar bölümünden aklınıza gelebilecek herşeyi bulabiliriniz.
*AYRICA BETTA'YI FANUSTAN KURTARMAK İSTEMENİZ ÇOK İYİ BİR ŞEY SİZİ TAKTİR ETTİM.

[QUOTE=KadirSpmz]Türkiyede bakılan betalara göre fanus beta için kötü sayılmaz.. Mutsuz olduğunu nasıl anladınız ? Şuan yer değiştirdiği için ve hareket etmiş olduğu için ortamdan dolayı streste olabilir, ona ait güzel bir yer seçin.. Yemini verin, kısa sürede size alışacaktır.[/QUOTE]

Bakın lütfen bu yanlışa düşmeyin, fanuslar canlı beslemek için değildir, yapılış amacı da bu değildir. Fanusların amacı bitki yetiştirmektir. Ayrıca betta dahil her balığı fanuslarda beslemek göz hastalığına yol açacaktır.

Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T]
+1: [T]199996,kptma[/T][T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BellatrixÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2018
İl: Erzincan
Mesaj: 12
BellatrixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 00:57
Öncelikle teşekkür ederim,
Ben balığımın bulunduğu şehre baya uzağım, yaklaşık 950km bu nedenle bu siparişi internetten vermek zorundayım.
Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim? Önerebileceğiniz site var mı? Bir de kuracak kişi annem olacağından hiçbir deneyimi yok, kolay kurulan bir şey olmalı.
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, yaşamasını çok istiyorum yavru daha kendisi, küçücük bir şey şapşirik :')

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kptmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2017
İl: Ankara
Mesaj: 343
kptmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 02:11
[QUOTE=KadirSpmz]Türkiyede bakılan betalara göre fanus beta için kötü sayılmaz...[/QUOTE]
Bu değerlendirmeye katılmadığım gibi, buradaki bakış açısını da kınıyorum. Bir insan için hücre hapsi ne ise, beta için de fanus odur, lami-cimi yok! Labirentli olması bu eziyeti hayvana reva kılmaz! Bu yöndeki bir değerlendirme de kesinlikle bir "akvariste" yakışacak, etik bir değerlendirme değil. Her ne koşulda olursa olsun, kötü emsal teşkil etmez ve yaygın oluşu yanlışı doğru kılmaz.

[QUOTE=Bellatrix]...bana önerebileceğiniz akvaryum çeşidi var mı?...[/QUOTE]
Berna Hn. kaba bir değerlendirme ile en azından 50 litrelik bir akvaryum öneririm size. İmkânınız ve yeriniz müsaitse daha büyüğü her zaman yeğdir. Su dengesini korumak açısından da, dekorasyon ve görsel zevk açısından da büyük akvaryum her zaman avantajlıdır -gözünüz korkmasın bakımı da zor değil, kolaydır.

[QUOTE=Bellatrix]...siparişi internetten vermek zorundayım. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim? Önerebileceğiniz site var mı? Bir de kuracak kişi annem olacağından hiçbir deneyimi yok, kolay kurulan bir şey olmalı. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim...[/QUOTE]
Özelyem.com'u önerebilirim. Fiyatları makul ve malzeme çeşidi bol bir site. Bir sorun olduğunda doğrudan işletmecisi ile muhatap olabiliyorsunuz ve sorun çözme odaklı, ilgili adamlar. Akvaryem'den de alışveriş yaptım. Bazı ürünler uygun fiyatlı olmakla birlikte, satış sonrası desteği biraz zayıftı. Bunun haricinde n11 de güvenli bir alternatif. İkinci el ilanları da takip edebilirsiniz. Burada da mevcut.

Hazır kurulu akvaryum bulmanız zor olabilir. Onun yerine boş bir akvaryum da alınıp kurulabilir; çok zor bir şey değil. Adım adım neler yapılması gerektiği, nelere dikkat edilmesi gerektiği yine sitede mevcut. [URL=http://www.akvaryum.com/Makaleler]Ansiklopedi bölümünü[/URL] mutlaka kurcalayın derim. Bu arada [URL=http://www.akvaryum.com/labirentliler_kategorisi_6.asp]balığınız ile ilgili olan kısımları[/URL] okuyup "oğlunuzu" tanımaya çalışabilirsiniz. İnternetten de balığın yaşadığı doğal ortamı vs. araştırıp, örnek akvaryum kurulumlarını inceleyebilirsiniz yine, bunlar da güzel fikirler verir.

Siz temel bilgileri edindikten sonra, alıncakları belirlemede fikir alışverişi yapıp yardımcı olmaya çalışırız yine size. Siparişleri verip öğrendiklerinizi annenize anlatmak da size düşüyor artık [:)] Kolay gelsin, sağlıklı olsun... [:iyi:][EDIT]kptma,2018-02-04 02:15:54[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErenBugraÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 594
ErenBugraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 03:03
Merhabalar,
Öncelikle duyarlılığınız için tüm betalar adına teşekkür ederim [:)] Kesinlikle çok doğru düşünüyorsunuz fanusta beslememeli , en az 25-30 litre gibi bir tankta, içerisine ısıtıcı da koyarak beslemelisiniz balığınızı. Ekipman tavsiyesi olarak kendinden motorlu pipo filtre ve herhangi bir 100 watt ısıtıcı tavsiye ederim. Filtre kendinden motorlu olduğu için detaylı bir kurulum gerektirmez, ısıtıcılarda ise 26 dereceye sabitlemek yeterli olur.
[b]Kendinden motorlu olarak Dophin SFP 34 tavsiye ederim[/b]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203162/040220180252041.jpg[/IMG]
[b]Isıtıcılarda da ayar şekli değişiklik gösteriyor ama hepsi basit[/b]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203162/040220180256081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203162/040220180256171.jpg[/IMG]

Bu ürünlerin hepsini alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. Akvaryum da bulunuyor. o şekilde kargolatırsınız.
Dekor işine ise hiç girmeyelim çünkü o biraz uğraş gerektiriyor şimdilik yeterli alan ve uygun su değerlerine kavuşsun betanız, siz yanına döndüğünüzde de dekorunu halledersiniz.

Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kptmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2017
İl: Ankara
Mesaj: 343
kptmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 03:28
[QUOTE=YunusEmre61]Her PetShopta bulabilirsiniz 15L'lik bir akvaryum ben vakti zamanında almıştım 20TL vermiştim.
Kum alsanız 15TL (bu fiyat değişiyor)
Eğer bitki işine bulaşırsanız ki süper bir iş bu [:)] çok ucuza da var orta dereceli de (Fiyat değişir 5-20)
Betta için en güzel dekor köktür bence o yüzden küçük bir mangrow kökünü 5TL ye alabilirsiniz.
Filtre alsanız 10TL (Pipo filtre uygundur.)...[/QUOTE]
Arkadaşım genel olarak güzel ifade etmiş, dediği gibi akvaryum edinmek/kurmak öyle büyük bütçe gerektirmiyor. Mütevazı bir bütçeyle de sağlıklı bir akvaryum kurulabilir. Ben de kabaca önerimi özetleyeyim size:

[B]Akvaryum:[/B] En az 50 lt.'lik bir akvaryum.. Genelde 50 cm. ve üzeri boyda olur. Boyu kadar eninin de geniş olması avantajdır.
[B]Isıtıcı:[/B] Tetra ya da Atman olabilir. 50 W...
[B]Filtre:[/B] İç filtre. Eheim'ın güzel modelleri var. Temizlerken gerekli titizlik gösterilir ise sorunsuz kullanılır. Bütçeye uygun başka bir tercih de olabilir, fakat kesinlikle uyduruk olmamalı. Ucuz ve uyduruk iç filtredense, pipo filtre daha iyi bence de. (Dış filtre küçük akvaryuma gereksiz masraf ve anneye biraz daha zahmetli olabilir... Pipo filtre ucuz ve işlevsel, fakat görünüm olarak akvaryumda estetik durmayacağı gibi, kaba temizlikte de yetersiz kalacaktır diye düşünerek iç filtre öneriyorum.)
[B]Altlık: [/B]2-3 mm. ya da en fazla 4-5 mm. taneli kum/çakıl. Kesinlikle doğal kum/çakıl olmalı. Akvaryum için diye satılan boyalı ürünlere aldanmayın.
[B]Dekor:[/B]
- Mangrov parçası (bütçe elveriyor ise... olursa iyi olur, su koşullarını iyileştirmeye de faydası olur; yoksa da şart değil)
- Canlı bitki (plastik bitkiye kesinlikle para vermeyin. Anubias barteri, java fern, elodea, tilki kuyruğu, pistia vb. bitkiler zahmetsizdir. En pahalısı anubias 10-20 TL'dir. Diğerleri 1-2 liralık bitkiler. Kolayca ürer çoğalır... Kargo ücretini karşılarsanız hediye bile yollayan bulabilirsiniz belki)
[B]Diğer Malzeme:[/B]
- İlk kurulumda kullanmak üzere bakteri kültürü (olması iyi olur)
- Su değişimlerinde düzenli kullanmak üzere su düzenleyici (şebeke suyu kullanacaksanız ağır metalleri ve kloru bağlar, dozunda kullanılmalı)
- Gerektiğinde kullanmak üzere geniş çapta ve yumuşak gözenekli kumaştan bir balık filesi/kepçesi (El altında bulunmasında fayda var. Akvaryum içindeyken çok yavaş ve sakin, balığı sudan çıkardıktan sonra hızlı hareket edilmeli)

Beğenenler: [T]178621,YunusEmre61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir