Full Red Lepistes için yeni tank kurulumu


hh2012Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 7
hh2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 15:56
Herkese merhaba.
8-9 aydır lepistes bakmaktayım. 100'den fazla yavru büyütüp yavrularını bile aldım. Artık Lepistes konusunda biraz daha ilerlemek istiyorum. Bu konuda sitede baya araştırma yaptım. İlk başta Tankımı 50 litreden 140 litreye çıkardım. Dış motor araştırıyorum hem cebime hem tankıma uygun olanı almak istiyorum. Bitki olarak  Cabomba, Elodea ve java moss  yapmak istiyorum. 
Bu konuda sizlerden bilgi ve tecrübelerinize dayanarak yardım almak ve tankımı lepistesler için en doğal ortamda yetiştirmek istiyorum. Sürekli Lepisteslerin doğal ortamda yetişdiği göllerin resimlerini videolarını araştırıyorum. Kısacası yaptığım bu işi bilinçli bir şekilde yapmak istiyorum. Sormak istediklerim ise ;

1- Tankın arka fonu için siyah veya mavi fon mu yoksa şuan üzerinde çalıştığım strafordan 3D fon mu uygun olur?
2- Dış motor için 1 metrelik akvaryuma uygun olan hangisidir?
3- Tank için düşündüğüm bitkilerin cinsi ve uyumu lepistesler için uygun olur mu?
4- Toprak olarak aylardır kullandığım dökmeciler sanayisinden aldığım siyah bazalt kum uygun olur mu hem lepistes hemde bitkiler için.
5- Işıklandırma için nasıl bi sistem kurmalıyım?
6- Dış motor alırsam iç motor kullanmalı mıyım yoksa hava motoru takviyesi yapmalı mıyım?
7- En önemlisi biraz önce akvaryumcu arkadaşa Albino Full Lepistes sorduğumda elinde olmadığını ve getirte bileceğini söyledi ve bir arkadaşı arayıp 6 tanesi (2E-4D) için 85 lira fiyat verdi. Bu fiyat uygun mu? yada alabileceğim Ankarada uygun bir yer var mı?

Yazımda bilgimde hatam var ise şimdiden özür diler yardımlarınız için teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvsedKaridesÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 91
EvsedKaridesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 17:01
Öncelikle başladığınız yolda başarılar diliyorum. Dilim döndüğünce cevaplamak isterim sorularınızı
1- Kendi yaptığınız fonda özellik yavruların saklanması için oyuklar delikler yaparsanız yavru kurtulma oranı dahada artar.
2- Tank için net ölçü yazmamışsınız ama ölçüler 100*50*60 gibi değilse besleyeceğiniz balık lepistes olunca Bütçenize göre değişir kısıtlı bütçeniz varsa pipo filtreden tepe filtreye alternatiflerden dış filtrede jebodan pahalı markalarakadar hepsi işini görür.
3- Lepistes için uygundur ama özel tür için bitki eninde sonunda sorun çıkaracağı kanısındayım. Bitkili akvaryumlarda dip çekimi sorun olmakta bir süre sonra koloninin sonu gelmektedir. Doğal ortamında lepistes beslemek istemeniz çok güzel lepistes beslemekte sorun yok ama özel türde işler değişiyor. Doğada özel tür yoktur. Özeltür cama cam kumsuz akvaryumlarda üretildi sonuçta. 
4- kum konusunda bitki için uygun ama özel tür için değil
5- Bitki için en iyi sonuçları uygun florasanla alabilirsiniz. 
6- Lepistes havasızlığa en çok tölaranslı balıklar dandır. Dış motor varsa başka bişey istemez.
7- Özel türün başkentinde yaşıyorsunuz. Tanesine 15 TL verirseniz kralını alırsınız ama daha uygunada bulunabilir. 
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_ilanlar.asp?location=Ankara&FID=150
ilanlar kısmından inceleyin aklınıza yatan bir üretimhaneyi ziyaret edin aşağıdakini mesela 
http://www.akvaryum.com/Forum/kupon_koleksiyon_lepistesler_albino_full_redler_k791419.asp
 hem gözünüzle en iyisini en çok size hitap edenini bulur hemde sorularınıza cevap bulursunuz 
İyi günler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HalilSefaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 42
HalilSefaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 17:13
1- Arka fon konusu zaten görsellikle alakalıdır. Eger arka fonunuz güzel ve balığınızın rengini öne çıkarıcak bir renkteyse 3D fonun daha güzel olacağı düşüncesindeyim.

3- Zaten java moss başta olmak üzere çok güzel bitkiler seçmişsiniz. Bunların yanında amazon, dev saz, cüce saz yada çeşitlilik ve görsellik açısından büyük yapraklı anubias tarzı bir kaç bitki de önerebilrim.

4- Toprağınız uzun zamandır kullandığınızdan dolayı bitkileriniz için hazır. İçi yem artıkları balık dışkıları gibi maddalerden aldığı minerallerle dolu. Ve Koyu renk ve iri taneli olması da hem balıklarınızın rengini öne çıkaracak hem de bitkilerinizin gelişimine yardımcı olacaktır. Bence kendi kumunuzu kullanın.

6- Dış motorunuz olduğu için iç motora zorunlu bir ihtiyacınız yok. İç motorun da olması havalandırmaya ve su döngüsüne katkı sağlasa da asıl amacımız hava vermek olduğu için görsellik açısından uzun bi hava taşıyla kumların altından çıkan hava kabarcıkları daha güzel olabilir. Bir seçim yapıcaksak ben hava motoru taraftarıyım.

7- Verdiğiniz fiyatın piyasayla arasında büyük uçurumlar yok. Ama bulunduğunuz il itibariyla oldukça şanslısınız. Hem bol bol akvaryumcunuz hem de bol bol hobiciniz var. Forumun canlı ilanları (http://www.akvaryum.com/Forum/canli_doguran_ilanlari_f150.asp">http://www.akvaryum.com/Forum/canli_doguran_ilanlari_f150.asp) bölümünde ki ilanlardan daha uygun fiyata ve daha güvenilir balıklar alma imkanınız var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hh2012Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 7
hh2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 17:24
Tolga bey ve  Halil bey değerli yorumlarınız için teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alarak çalışmalarıma devam edeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 18:05
85 Tl gayet uygun zaten trio olarak 45 tl civarı fiyatları. Ama forumda 10 tl ye satan bir akradaş oldugunu gördüm. Dış filtre kısmına gelince 140 litrelik bir akvaryum için bir çok secenek mevcut, ama bir kere alırım ve su sızdırma problemi korkusu olmadan dersen eheim derim. Diger sorulara arkadaşlar cevap vermiş zaten. Birde dikkat etmen gereken bir noktada FullRedlerin normal lepisteslerden daha hassas olduklarıdır. Şahsen bende Lepistes sonrası FullRed'e geçtigimden biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hh2012Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 7
hh2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 18:11
[QUOTE=BabySoul] 85 Tl gayet uygun zaten trio olarak 45 tl civarı fiyatları. Ama forumda 10 tl ye satan bir akradaş oldugunu gördüm. Dış filtre kısmına gelince 140 litrelik bir akvaryum için bir çok secenek mevcut, ama bir kere alırım ve su sızdırma problemi korkusu olmadan dersen eheim derim. Diger sorulara arkadaşlar cevap vermiş zaten. Birde dikkat etmen gereken bir noktada FullRedlerin normal lepisteslerden daha hassas olduklarıdır. Şahsen bende Lepistes sonrası FullRed'e geçtigimden biliyorum.[/QUOTE]

Yorum ve öneriniz için teşekkür ederimhh20122015-04-10 00:02:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir