Evcil Yanım: Yaşamımı Paylaşan Dostlarım


The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2018 13:17
[QUOTE=mumishka]Emre bey, sizinkine çok benzeyen bir cvye sahibim ancak bende kediler eksik, atlar ve guineapigler ile telafi ettim açığı malum üniversitede yurt hayatı,iş hayatı derken çok sevmeme rağmen kedi sahibi olmadım.

Favorim nedense açık ara ile Afacan oldu. Sanırım 88 yılında 3 yaşındayken edinip adını Afacan koyduğum, hala sakladığım en sevdiğim oyuncağım olan peluş köpeğin biraz rolu var. Onunla o kadar gerçekçi oynarmışım ki ailem psikolojim bozulmasın diye bir cocker almıştı, ismi Cookie idi. Zaman zaman hala Afacanı kucaklarım, hep çok iyi hissettirir.

Sizin gibi insanlar ile tanıştıkça insanlığa olan inancım artıyor. Çok memnun oldum.[/QUOTE]

Öncelikle, şahsım hakkındaki olumlu görüşleriniz ve hayvan sevginizden dolayı, teşekkür ederim.
Benim CV'mde de eksik olan at ve guinea pig. Özellikle atlar, sadakatin soylu ve asil temsilcileri olarak saygıyı hak eden canlılardır. İzlediğim belgesellerde ve iletişime geçtiğim atlarda gözlemlediğim, çok güçlü sosyal iletişim ve bağ kuruyorlar.
Afacan, Benim, ilk köpeğimdi. Bende yeri çok ayrıdır. Onun sayesinde, köpek korkumu yendim.
Bizler, "Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü" diyen ulu kişilikler yetiştirmiş bir medeniyetin evlatları olarak, her canlı için yüreğimizde sevgiye yer veririz.
Yaşamın şifreleri, doğadadır. Algıları açık tutarak bakmak ve gözlemlemek yeterlidir. Örneğin köpek beslemek, liderlik yönünü güçlendirirken; kedi, mütevazi olmayı, alçakgönüllü davranmayı öğretir insana.
Fırsat bulduğunuzda, kedi beslemenizi öneririm. Muhteşem bir deneyimdir. İnsana müthiş bir sevgi ile bağlılar ve sevgilerini hissettirirken huzur da veriyorlar. Artı, çok muzip canlılar.
Kediyi tanımayanların yakıştırdığı "kedi nankördür" önyargısına şiddetle karşı çıkıyorum. Askerlik görevimi yaptığım sırada evden uzak olduğumdan, asılı olan montuma sürünerek ağlayacak kadar; hasta olduğumda, ayaklarıma yatıp ısıtacak kadar sadık ve kötü gün dostudurlar.
Ben de Sizin gibi hayvansever insanları gördükçe umutlarım güçlü kalıyor ve memnun oluyorum.
Hayvan dostlarınızla birlikte, keyifli, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.


Beğenenler: [T]173200,mumishka[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173200,mumishka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2018 16:31
2003 yılının soğuk bir ilkbahar sabahı, kırağı ile ıslanmış otlar arasında, çalıştığım işyerinin yanındaki arazide kahverengi beyaz, minik ve çok masum görünüşlü, bitkin bir yavru köpek dikkatimi çekti. Yakından incelediğimde, hayvanın solunum güçlüğü çektiği, bir adım attıktan sonra nefesi yetmediği için yere çöktüğü, bir gözünün gözbebeğinde deformasyon olduğunu tesbit ettim. Muhtemelen insafsız bir üretici tarafından, uygun olmayan koşullarda bakılarak hasta edilmiş, gerek dişi olması gerek hasta olmasından dolayı terk edilmiş ya da kaçak yollarla doğu bloku ülkelerinden berbat şartlarda yurda sokulup, uygunsuz satın alma koşullarında bekletilmiş, bir hevesle satın alan kişinin sağlığı bozulunca terk etmiş olduğu ve ölmek üzere olan bir Jack Russel Terrier yavrusu ile karşı karşıyaydım.
Şirket ortaklarından biri, köpeği gördüğünde, 'Bunu çocuklarıma götüreyim' dedi. Oysa bu köpeğin tedaviye ve özel bakıma ihtiyacı vardı. Sonra apartman dairesinde köpek bakılmasının zorluğu, tedavi ve bakım masrafları, çocuklarının hevesinin geçmesi sonucu kim bilir nereye atılacak ve aynı dram baştan başlayacaktı. Ağırlığımı koydum ve 'Bu köpek Benim. Onu Ben alacağım' dedim.
Veteriner dostumu çağırdım. Köpeği muayene etti. Kim bilir kaç günü, sokaklarda yiyecek bulamadan geçirmişti. Midesi bomboştu, Omurgası, sırtından fırlayacak kadar belirgin bir haldeydi. Veteriner dostum, 'Emre, semptomlar, gençlik hastalığına benziyor. Kurtaramayabiliriz. Boşuna masraf etme istersen' dediğinde; çok kararlı bir şekilde 'Allah'tan (CC) umut kesilmez. Ne gerekiyorsa yap. Gerisini Ben halledeceğim' yanıtını aldı. Bu yanıtı verirken, 'insanlar neden damarıma basıyor' diye düşünmeden edemedim.
Uzun ve zorlu bir antibiyotik tedavisi ve vitamin yüklemesinden sonra, göz bebeği de iyileşmiş şekilde, ışıl ışıl gözlerle Bana bakarak teşekkür eden bu yavru köpeği veteriner kliniğinden teslim aldım. Muhteşem bir yakın koruma ve saplantılı olarak Bana bağlanacak bir dostu kucağımda tuttuğumdan habersizdim. İlk köpeğim olan Afacan'a olan özlemimden ve canlı bakışları, hareketli yapısından dolayı, bu minik hanımefendiye, Afacan 2 adını verdik.
Afacan'ı, bahçeme getirdiğimde, bahçe kapılarımız henüz takılmamıştı. Bu yüzden, kendisini, 20m. uzunluğunda bir iple bağlamıştık. Elbette günde en az bir saat yürüyüş yapıyor; yaptığım koşularda Bana eşlik ederek enerjisini boşaltıyordu. Pencereden baktığımda, kapıları henüz takılmayan bahçeye, 9 - 10 yaşlarında iki çocuğun girdiğini gördüm. Köpeğin tepkisini ve girenlerin amacını merak ettiğim için, görülmeyecek pozisyonda, müdahale etmeden izledim. Gerekirse, yaşları küçük olduğundan, bilinçsizce yapılan bahçe ihlaline, çocuklara zarar vermeden bir öğüt ile müdahale edecektim. Hangimiz çocukken yaramaz değildik?
Çocuklar bahçeye girdiklerinde, Afacan, yemek yiyordu. Yemeğini bitirene kadar, çocukları göz ucu ile izledi. Yemeği bittiğinde koşarak çocuklara hücum etmesiyle, çocukların kaçması bir oldu. Onlara nasihati, Afacan, kendi dilinde vermişti. Çok muzip bir köpek olduğu belliydi. 'Afacan' adının hakkını veriyordu. Müdahale etmeden önce, yemeğini afiyetle mideye indirip garantiye almıştı.
Çok akıllı olduğu ve verdiğim komutlara itaat ettiği için yanımda tasmasız yürüyebiliyordu. Yürüyüş yaptığımız birgün, iki bitirim görünüşlü delikanlı, karşı yönden yürüyerek geliyorlardı. Beden dilleri güven vermiyordu. Yanımızdan geçerlerken, biri; 'Köpeğin tipine bak; ... koyayım' şeklinde küfür etmesi ile, Afacan'ın iki adım atarak delikanlının koluna doğru atlaması ve Benim de zıplayarak Afacan'ı bir Rugby oyuncusu gibi havada yakalamam bir oldu. Afacan, kucağımda, bir kolumla bedenini sararak sabitlenmiş durumdayken, diğer kolumla düşüşümüzü yumuşatırken, başımı kaldırıp delikanlıların konumuna baktım. Arkalarına bile bakmadan kaçıyorlardı. Derler ya, adam olacak çocuk, kendini belli eder diye; bu olay yaşandığında, Afacan, daha üç aylıktı. Hiçbir saldırı eğitimi almamasına karşın, potansiyel tehdite, genetiğinde bulunan koruma içgüdüsü ile tepki veriyordu. Aynı gün, Afacan'a 'Hayır' komutunu öğretme çalışmalarına başladım.
Bahçe kapılarımız takıldı. Artık Afacan, bağlanmadan, bahçede serbest dolaşmanın tadını çıkarıyordu. Birkaç ay sonra, yine sokaktan sahiplendiğim, erişkin hallerinde oldukça iri boyutlara ulaşacak olan, çoban köpeği genetiğine sahip bir erkek (Duman), bir dişi (Karabaş) kardeş iki yavru köpek dostu da bahçede, Afacan'a eşlik etmeye başladı.
Hiperaktif, Bana saplantı derecesine bağlı olan Afacan, ilk başlarda kıskançlık krizlerine girse de, kararlı tutumum ve kontrolümde bir arada sosyalleşmeleri sonucu, bir sürü oluşturdular ve Benim alfalığımda, birbirlerini kabullendiler.
Bir buçuk yıl sonra, Afacan, Jack Russell Terrier standartlarını aşarak, 20kg. ağırlığında, ırkına göre devasa olmasına karşın, obez olmayıp, adaleleri belirgin harika formlu bir köpek oldu.
İstisnasız hiç kimse, Afacan Hanım'ın izni olmadan Bana yaklaşamazdı.
Birgün yakın dostlarımdan biri olan bir tesisatçı arkadaşımı bahçeye musluk hattı çektirmek için davet ettim. Afacan, ortalarda görünmüyordu. İşlem bittiğimde önümde yürüyen tesisatçı dostumun ayak bileğine doğru, sandalye altından fırlayan Afacan'ın hamlesi, anında yüksek perdeden söylediğim 'Hayır' komutu ile son buldu. 130kg. ağırlığındaki dostum, 'Kuğu Gölü Balesi'ndeki bir balet çevikliği ve zarifliği' ile önümde zıplıyordu. Kendisinden özür diledikten sonra, karşılıklı içtiğimiz kahve ile yorgunluk attık. Afacan, hiperaktif yapısı, güçlü koruma içgüdüsü, Bana takıntılı ölçüde bağlanmasına karşın, hiçbir canlıyı ısırmadan yaşamını tamamladı. Bana itaati tamdı ve 'Hayır' komutum ile durum ne olursa olsun, anında duruyodu. Hayatın her alanında nefret ettiğim şiddet, köpeğe de yakışmıyordu. Bu yüzden, Afacan'ın emniyet freni oldum.
Öyle komik bir köpekti ki, biraz önce 'Hayır' komutu ile durdurduğum köpek, en masum bakışı ile, sanki o yaramazlık hiç yapılmamış gibi ironik bir şekilde yüzüme bakıp gülümseyerek, adeta 'Hey dostum, neden kızdın ki' der gibi bakıyordu. Bir tiyatrocu gibi mimik kullanıyordu: Birine kafayı taktı mı alnını kırıştırarak kaşlarını çatıyor; Benden azarı işitince, sanki o yaramazlığı yapan kendisi değilmiş gibi, bir yavru köpek masumiyetinde, kocaman bir gülümseme ile yüzüme bakıyordu. Eğik kulaklarını. bilerek ve isteyerek ensesinde birleştirip muziplikler yapıyordu.
Dışarıdaki her sese havlayarak tepki verdiği birgün, havlamaktan sesi kısıldığı halde, hala, 'heuvv' tonunda karşılık vermeye çalışıyordu. Adete maske (The Mask) filmindeki köpek karakter Mylo'nun maskeyi takmış hali, Afacan'ın olağan hali idi. Tipik Jack Russell Terrier davranışı: Hareketli, hiperaktif, oyuncu.
Afacan, oldukça sadık bir dosttu: Üzgün olduğumda yanıma gelip kocaman gülümsemesi ile 'Haydi biraz oynayalım da, havan yerine gelsin'; öfkeli olduğumda yere yatıp karnını açarak 'Göbeğimi kaşı da sakinleş dostum' mesajı veriyordu. Yabancılara karşı sert olan bu köpek, Bana ve aileme karşı kuzu gibiydi. Yabancılara olan güvensizliği ve agresyonu, muhtemelen, Ben onu bulana kadar, yavru iken sokakta gördüğü kötü muameleden kaynaklanıyordu.
Nereye gidersem peşimdeydi. Zeka seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu anladığımda şok olmuştum: Birgün, bahçenin dış duvarındaki bir aplik içerisindeki ampulü değiştirmek için, merdiven kullanmak yerine, bahçenin iç korkuluklarından birine basıp duvara çıktım. Ampulü değiştirip aşağıya inecektim ki, Afacan, kocaman gülümsemesi ile tam arkamda, yüksekliği iki metre olan duvarın üzerindeydi. Nasıl çıktığını gözlemlediğimde, şaşkınlığım bir kat daha arttı: Sadece bir kez görmesine karşın, Benim yaptığımı yaparak, bahçe içi korkuluğa çıkıp oradan duvarın üzerine geçiş yapıyor ve bu yolla duvarı atlayıp dışarı çıkabiliyordu. Bunu, yalnızca bir kere görmüştü. O yaramaz yüzünden, bahçe duvarlarının üzerine demir korkuluk eklemek zorunda kaldım.
Yerden sıçrayarak yüzüme kadar ulaşabiliyordu. İnanılmaz hareketli, güçlü ve çevik bir köpekti.
Yaşlılık döneminde, birgün neşesiz ve hareketsizdi. Multivitamin katkılı serum vermenin tek yolu, köpeğe anestezi verip serum bağlamaktı. Çünkü, Afacan, neşesizken dahi yerinde duramıyordu. Veteriner dostum, anestezi iğnesi yaptı. Afacan, uykudayken, veteriner dostum, damar yolu açmak amacıyla ön kol tüylerini traş ederken, Afacan, dişlerini gösteriyodu. Veteriner dostum, 'İlk defa böyle birşey görüyorum. Ayağa kalkacak hali yokken, Bana, dişlerini gösterebiliyor' diyerek şaşkınlığını dile getirmişti. Afacan'ın sözlüğünde, imkansız sözcüğü, yoktu.
Astım hastası olarak bulduğum o köpek ile, on üç sağlıklı, mutlu ve muhteşem yıl geçirdik. Maalesef, son dönemlerinde, katarakt problemi yüzünden görme güçlüğü çekiyordu. İlk dönemlerde, neden göremediğini anlamaya çalışan, o panik ve korku içerisindeki bakışlarını hatırlıyorum. Benim sesimi duyduğunda, başını okşadığımda sakinleşiyordu. Buna rağmen, ömrünün sonuna kadar, bahçemde, özgürce dolaşarak, bol sevgi içerisinde, mutlu mesut yaşadı. 2015 yılının serin bir öğleden sonra vakti, on üç yaşında iken, aramızdan ayrıldı. Bahçede yaptığım kalp masajı ve veteriner kliniğindeki müdahaleler, sonuç vermedi. Her güzel şeyin, bir sonu vardı. Güzel anıların, zihnimizde Afacan'ım: Hakkını helal et dostum.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181619071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181619111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181619161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181628571.jpg[/IMG]
Sürü, bir arada: Önden arkaya, Duman, kız kardeşi Karabaş, en arka - sağ köşede Afacan.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181630311.jpg[/IMG]
Duman ve Karabaş'ın öyküsü; yakında.[:)][EDIT]Emre Zaim,2018-02-08 16:35:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]32993,emreg[/T][T]202214,AmazonSever[/T][T]206335,gökberk88[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]220142,Alp43[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emregÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2007
İl: Denizli
Mesaj: 135
emregÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2018 16:58
[QUOTE=Emre Zaim]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181619071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181619111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181619161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181628571.jpg[/IMG]
Sürü, bir arada: Önden arkaya, Duman, kız kardeşi Karabaş, en arka - sağ köşede Afacan.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/080220181630311.jpg[/IMG]
Duman ve Karabaş'ın öyküsü; yakında.[:)][/QUOTE]

Okumaya başladım herşey güzeldi , sonunda dağıttı bizi [:)] Fotoğraflar yeni diye düşünerek önce onlara bakıp sonra başlamıştım okumaya.

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]193145,vildan54[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2018 17:52
[QUOTE=emreg]

Okumaya başladım herşey güzeldi , sonunda dağıttı bizi [:)] Fotoğraflar yeni diye düşünerek önce onlara bakıp sonra başlamıştım okumaya.[/QUOTE]

Emre Bey, teşekkür ederim. Maalesef, her yaşamın bir sonu var. Benim için de zor olsa da, kabullenmekten başka çözüm yok.
Kaybın üzüntüsünü bastırmanın en iyi yolu, gülümseten anıları canlı tutmaktır.[:)]

+1: [T]32993,emreg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 20:32
Şşşt, sessizlik lütfen: "Burada, bir prenses uyuyor."[:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182025181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182025571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182026281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182028371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182029031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182029291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182029581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182030331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182030581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182031241.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]134927,O5man[/T][T]193145,vildan54[/T][T]197480,Muvahhid[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]186475,Emyy[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

O5manÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Antalya
Mesaj: 566
O5manÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2018 12:56
İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz. [B]AnatoIe France[/B]

Emre bey sizin gibi hayvansever dostlarımı görmekten çok memnun oluyorum.

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2018 15:03
[QUOTE=O5man]İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz. [B]AnatoIe France[/B]

Emre bey sizin gibi hayvansever dostlarımı görmekten çok memnun oluyorum. [/QUOTE]

Aciz olanı koruma, sahip çıkma duygusunun, insan olmanın gerektirdiği bir erdem olduğuna inanan bir kişi olarak; hayvan, canlı ve doğa sevgisini paylaştığım Sizin gibi değerli dostlarımın varlığı, mutluluk ve huzur veriyor.
Teşekkür ederim Osman Bey.

Beğenenler: [T]134927,O5man[/T][T]81103,Kınayu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Judge_FishÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2017
İl: Ankara
Mesaj: 948
Judge_FishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2018 15:10
[:)))][:)))][QUOTE=Emre Zaim]Şşşt, sessizlik lütfen: "Burada, bir prenses uyuyor."[:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182025181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182025571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182026281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182028371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182029031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182029291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182029581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182030331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182030581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/240220182031241.jpg[/IMG][/QUOTE]bende kedi istiyorum evime lakin bizim validenin fobisi olunca yanından geçirtmiyor. bizde yollarda seviyoruz[:D] artık kendi evimde bakarım bol kedili ve akvaryumlu [:)))]

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]193145,vildan54[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2018 23:20
[QUOTE=Bir Dünyalı :)][:)))][:)))]bende kedi istiyorum evime lakin bizim validenin fobisi olunca yanından geçirtmiyor. bizde yollarda seviyoruz[:D] artık kendi evimde bakarım bol kedili ve akvaryumlu [:)))][/QUOTE]

Sokaktaki tüm kediler, bizimdir.[:)]
Tamamını evimize alamasak da; sevgimizi ve yemeğimizi paylaşabiliriz.
Rızık, paylaştıkça, çoğalır.[:iyi:]

Farelere fısıldayan hanımefendi.[:3]
Tonton: Bir fare avcısı.[:nazar:]
[VID]https://youtu.be/sTwrN4Th0bQ[/VID]

Beğenenler: [T]193145,vildan54[/T][T]197480,Muvahhid[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 14:49
Şimşek ve Hoyrat [:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181441221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181441481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181442241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181442481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181443151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181443481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181444151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181444451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181445151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181445531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181446401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181447111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181448001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181448391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520181449051.jpg[/IMG]
[:nazar:]

Beğenenler: [T]197480,Muvahhid[/T][T]206335,gökberk88[/T][T]39699,dınay[/T][T]193145,vildan54[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çemşük Ailesi 😊Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/05/2017
İl: Ankara
Mesaj: 593
Çemşük Ailesi 😊Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 15:56
Öncelikle ALLAH (c.c.) ın Selamı iyiliği güzellikleri ikramı siz ve sizin gibi merhametli insanların üzerine olsun...
Konunun başına dönersek bu güzel ve sadık canlılardan rahatsız olan ve biz sizi temiz bilirdik diyen apartman sakinlerine deseydiniz keşke ; valla bizde sizi İNSAN bilirdik..![:(((]
Konunun geneline dönersek tek kelimeyle ALLAH (c.c.) sayınızı arttırsın ve sizden Razı olsun..[:)]

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]186475,Emyy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gökberk88Çevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 5
gökberk88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 16:04
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206335/150520181603201.jpg[/IMG]
Her ask cinsellik içermez... :)
Ağızları var dilleri yok dostlarımızın [:3]

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]197480,Muvahhid[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 18:51
[QUOTE=Muvahhid]Öncelikle ALLAH (c.c.) ın Selamı iyiliği güzellikleri ikramı siz ve sizin gibi merhametli insanların üzerine olsun...
Konunun başına dönersek bu güzel ve sadık canlılardan rahatsız olan ve biz sizi temiz bilirdik diyen apartman sakinlerine deseydiniz keşke ; valla bizde sizi İNSAN bilirdik..![:(((]
Konunun geneline dönersek tek kelimeyle ALLAH (c.c.) sayınızı arttırsın ve sizden Razı olsun..[:)][/QUOTE]

İbrahim Bey, Allah'ın (CC) Selamı, iyilikleri, güzellikleri ve ikramı, Sizin ve cümlemizin üzerine olsun.
Teşekkür ederim.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), iyilikte yarışınız demiştir. İyilik yerine, kötülük için yarışan; Allah'ın (CC) yarattığından şikayetçi olanlara; gerekli cevabı, kendilerini de yaratmış olan Allah (CC) verecektir.
Bizim derdimiz, Yaratılanı sevmektir; Yaradan'dan ötürü.[:)]

[QUOTE=gökberk88][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206335/150520181603201.jpg[/IMG]
Her ask cinsellik içermez... :)
Ağızları var dilleri yok dostlarımızın [:3]
[/QUOTE]

Gökberk Bey, çok şirin bir kediniz var. Maşallah. [:nazar:]

Beğenenler: [T]197480,Muvahhid[/T][T]206335,gökberk88[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T]
Teşekkür Edenler: [T]197480,Muvahhid[/T]
+1: [T]197480,Muvahhid[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 20:43
Kaybınıza çok üzüldüm, diğer dostlarınız uzun ömürlü olsun.. Şanslıydı ki sizinle kesişti yolu ve güzel bir hayat yaşadı. Kendi adıma teşekkür ediyorum size 🙏

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir