Ceviz yaprağı ile mantar tedavisi


f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 00:22
Ömer bey yavrularda hiçbir sıkıntı yaratmıyor aksine büyümelerini hızlandırıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ö.A.Çevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Antalya
Mesaj: 162
Ö.A.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 23:46
Selam,

Forumu daha önceden ziyaretçi olarak takip ediyordum ve bu konuya denk geldim. Engin Bey'in balıklarında ortaya çıkan rahatsızlık benim bazı platilerimde de ortaya çıkınca -bitkilerden dolayı balık yakalamanın imkansızlığından dolayı- bahsedilen tedaviyi denemeye karar verdim ve denedim. Balıklardaki rahatsızlık gözle görülür bir şekilde azaldı.Tebessüm

Bu değişik tedavi için Onur Bey'e teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumcu153Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2010
Mesaj: 19
akvaryumcu153Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 13:28
Arkadaşlar bu ceviz yaprağını ben de denemek istiyorum 50 litre 2 japon 1 cüce vatoz bulunan bir akvaryumum var 2 adet orta boy ceviz yaprağını kaynar su dolu fincanda ağzı kapalı olarak 10 dk bekletip suyundan 1 ml akvaryumuma atmayı düşünüyorum bugün deneyeceğim inşallah kötü bir şey olmaz olumlu sonuç alırım sizin düşünceleriniz nelerdir bir de ceviz yaprağı derken ceviz ağacının kendi yaprağı olacak değil mi ? Ki zaten öyle olur diye düşünüyorum :) ama yine de bir sorayım dedim görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 22:08
1-2 saat önce ben de denedim ceviz yaprağı suyunu. Yaprakları dalından koparttım, yarı kurumuş yarı taze haldeydiler. 3 adet orta boy + 1 küçük yaprağı bıçakla hafif kıyıp kahve kupasının içine koyup kaynar suda 10 dk beklettim, 50 litreye 1 ml gelecek şekilde 3 akvaryumumdan ikisine ekledim. Discus ana akvaryumuna cesaret edemedim, yarın ona da ekleyebilirim.

1 adet berelenmiş platim var hasta olarak, bir adet de rengi yerinde, iştahı deli gibi olan, daha önce ölümden dönmüş yanık bir discusum var, sağlıklı da olsa ara ara jel şeklinde dışkı çıkartıyor, bakalım iç hastalıklarına fayda edecek mi?

İlk 5 dakika damızlık meleklerimden ikisi bitkilerin ardına çekildi, eyvah dedim fenalaşacaklar, yem atıp kontrol ettim meğerse beni kandırıyorlarmış, akvaryumu birbirine kattı balıklar, ne varsa yedi yuttular. Tetra grubu çeşitli balıklar (kardinal n., serpae, pristella, imparator), werneri, keyhole, hayalet, leopar vatoz, bal gurami, platy, kılıç, leopar çöpçü gibi balıklarda sorun gözükmüyor. Melekler ve discuslarda da problem görmüyorum, kafalar yukarıda yüzeyde yem kovalıyorlar pistiaların arasında...

Yarın genel gözlemlerimi yine yazarım.

Edit: Yaralanmış platinin yaraları herhangi bir enfeksiyon ve mantar gelişmeden iyileşti. Herhangi bir olumlu/olumsuz özellik başka görmedim. Bu tip eklemelerde daha önceden yaptığım düzenli çay eklemelerini yarıya indirip 50 litreye 1 adet kuru meşe yaprağı koyarak devam ettireceğim. Böylece hızla artacak organik yükün önüne geçmeye çalışacağım.
Kaan ERDAL2010-10-15 14:14:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akvarist01Çevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2010
İl: Adana
Mesaj: 67
Akvarist01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 17:37

Herkese sağlıklı balıklar dileğimle bu konuyu en başından beri takip ediyorum 7 yaşından beri balıklara aşık bir insanım bir çok türü besleyip üretimini yaptım ve son olarak yaklaşık 5 senedir yunus üretimi yapıyorum şimdiye kadar ilaç kullanmadım çünkü genelde önlem alarak balıkların hastalanmamalarını sağladım tesadüf ya balığımın birisinde bu konuyu incelerken gözünün altında kesik gibi bir yarık olduğunu farkettim ve bu ceviz yaprağı olayını bir de ben deneyim dedim tariflere uyarak direk ana tanka uyguladım ertesi gün sabah balıkları gözlemlerken yüzü yaralı olan balığımın ağzına yumurta aldığını gördüm Tebessüm yara olan kısmın beyazladığını farkettim enretesan bir olayla karşılaştım bakalım neler olacakTebessüm bende merak ediyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmanturanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 78
osmanturanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 23:08
Bir şey sormak istiyorum Benim tanka ceviz dalları koymak istiyorum. Hatta dallar evde bir iki gün içinde koyacam. Acaba zararlı olurmu. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

castro_marinÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 45
castro_marinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 12:02
Ben by tedavi yöntemini beyaz benekte kullandım ve şu anda birkaç yavru  platy (yaklaşık 1 aylık) hariç yetişkin balıklarımda (platy ve cüce vatoz) hastalık tamamen geçti....

ben tedaviye başlamadan önce konuyu açan Engin Bey' e (f.torres) danışdım ama kendisi daha önce bu yöntemi hiç beyaz benekte kullanmadığını söyledi; ardından Umut bey' in (Shadow designer ) beyaz benekte bu karşımı kullandığını görünce ondan bilgi aldım ve dediklerini tüm detaylara dikkat ederek uyguladım... sonuç: yaklaşık 3 gün sonra beyaz benekten kurtuldum... UMUT KATİPOĞLU Beye (Shadow designer ) tekrardan çok teşekkür ediyorum, sayesinde kimyasal hiç bir ilaç kullanmadan bu tarz bir hastalığı tedavi ettim hem balıklarım kurtuldu hemde bitkilerim.... Umut Bey' in izniyle ban tavsiye ettiği yöntemi kopyalıyorum buraya:
Öncelikle tankın ısısını 30 dereceye çıkar. Ayrıca tanka 1 tutam kaya tuzu ekleyebilirsin.
1 bardak kayanmış sıcak suya 1 tatlı kaşığı siyah çay ve 1 adet orta boy yaş ceviz yaprağı ekle. Ceviz yaprağını küçük parçalara ayırabilirsin.
Bardağın üzerini kapatarak 5dk kadar dinlendir. Sonrasında yaprakları ve çayı süzerek suyu ılık seviyeye gelesiye kadar beklet. Bu karışımın içerisinden 1 çorba kaşığı alıp tanka ekle. 2-3 saatlik gözlem yaptıktan sonra her şey yolunda gidiyorsa 1 doz daha ilave et. Tankı birkaç gün karanlık bir ortamda tutmaya çalış. Her gün %30 su değişimi yap. Ve değişim miktarına orantılı olarak hazırladığın solüsyondan ve kaya tuzunu ilave et. Ekleyeceğinmiktarlar hep suyun değişim oranına denk olsun. Karanlık ve loş ortamlar çok etkilidir. Su değişimlerini yaparken ekleyeceğiniz su sıcaklığı tank ile denk yada 1 derece daha sıcak olsun.
Durum çok ağırlaştıysa hazırladığınız solüsyonun 1 bardağını ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ile 3-4 litre suya ilave edip bol bol havalandır. Özellikle çok hastalanmış ve kötü durumda olan canlıları bu suda 30 sn süre ile banyo yaptır. Bu suyun sıcaklığı da 30 derece olmasına özen göster. Bu banyoda 30 sn duran canlı bir süre kendinden geçebilir korkmayın akvaryum suyunda bir süre beklettikten sonra 1 kez daha banyoya sokup çıkarabilirsin. Bu işlemi yavrularda uygulamamanız tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 15:39
Tebrikler Ömer bey.
Beyaz benekte kullanamadım çünkü büyük oranda su değişimleri yapmıyorum haftada iki kez 1/10 oranında su değişimi yapıyorum bu yüzden sanırım yıllardır beyaz benek sorunum olmadı.Ama bu denemeniz sayesinde eğer bir gün olursa kullanabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

castro_marinÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 45
castro_marinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 20:43
Sizede çok teşekkür ediyorum Engin böyle bir konuyu açtığınız için... Özellikle banyo çok işe yarıyor ama aynı doz farklı türlerde balıklara zarar verebilir belki,daha önce bazı arkadaşların başına geldiği gibi..banyodan önce sadece akvaryum suyuna çaydan kattım yaklaşık yarım çay bardağı, benekler azaldı ama geçmedi, bu esnada hastalığın bayağı zayıflattığı bir platy öldü(banyoyu hemen başta yapsam muhtemelen oda kurtulurdu)...; balıklara banyo yaptırdıktan sonra akvaryuma koyduğumda tüm benekler yok olmuştu, ertesi gün tekrar 3 dört benek gördüm banyoyu tekrarladım ve sonraki günlerde daha benek olmadı, şu anda tedavinin üzerinden bir hafta geçti... burada yazan dozları biraz aştım onuda söyleyeyim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SharkmaniaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2010
İl: Izmir
Mesaj: 6
SharkmaniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 13:22
Geçen gün 2 adet goldseverium mum beyaz benek hastalığına yakalandı. İlaç ve tuz kullanmama rağmen hastalık ice ilerledi. Bulaştırır diye akvaryumdan alıp karantina ya aldım. Giderek yüzgeçleri eriyordu ve beyaz benek o kadar ilerlediki mantar gibi oldu. Bu mükkemel sitedeki bilgiler sahesinde balıklarıma bitki banyosuyla ve bu banyoyuda hangi bitkilerle hazırlayacağımı öğrendim. 5 litrelik bir peti üstten kestim sanırım 4 litreye düştü kesince. İçine dinlenmiş su doldurdum,2 adet kaya tuzu koydum, sonra çay deminin içine aramama rağmen çevremde olmadığı için ceviz yaprağı ekleyemedim. Onun yerine adaçayı ekledim çayla karışık adaçayı 5-6 dakika demledikten sonra yarım su bardağından biraz daha fazla olan karışımı süzerek o suya boşalttım karantina tankımında sicaklığını 30 a yükselttim. Balıkları bu yaptğım banyoya koydum 1 dakika beklettim sonra bolca dezenfektan ve tuz koyduğum karantina tankına koydum. Bunu 1 saat boyunca 3 kere yaptım ve gece dinlenmeye bıraktım balıklarımı ve sabah geldiğimde muhteşem bir sonuç 1 gecede yüzgeçteki benekler kaybolmuş gövdedekilerde büyük oranda kaybolmuş bu gece bi kere daha banyo yaptıracağım inşallah bu banyodan sonra tamemen iyleşirler.
NOt : İlaçlar hiçbir işe yaramadı. Kimyasal kullanmama kararı aldım bundan sonra.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 13:52
Engin beyi öncelikle canlılara olan sevgisinden ötürü kutlarım. Bir çok kişi birkaç damla ilaç damlatıp geçmesini beklediği ve geçmeyince de "aman neyse en fazla ölür" dediği canlıları için, elinden geleni yaptı. Benim de yine bu siteden öğrendiğim bazı bilgi paylaşımlarını uygulayarak birçok balığını kurtardı. Umarım bir çok kişi bu doğrultuda doğal tedavi yöntemleri ile canlılarının sağlıklarını düzeltebilir.
 
Erhan Bey, Bornova bölgesine yakın oturuyorsanız benim oturduğum mahalle ve çevresinde birkaç yerde ceviz, yenidünya, çınar, dut ağaçları var. Mevkii Özkanlar Tansaş arkası diye geçiyor. İsterseniz buyrun gelin hangisinin nasıl toplanması gerektiğini de gösterebilirim. Yapraklarla dolu doğal ortamın ve taban tortusunun olduğu tanklarda dengeler öyle kolay kolay değişmez.
 
 
Bir de şu meşe ağaçlarının kaynağını bulabilsem tam olacak... :) Şu an için elimde az miktarda mevcut. Ama yazın toplanan yapraklar olduğu için şu dönemdeki kadar kaliteli değiller.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

16orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 14
16orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 15:01

CEVİZ ÇAYINI KAÇ GÜNDE BİR KULLANAYIM????


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 16:14
Su değişimlerinde 1.mesajdaki oranlarda ekleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YigitCeylanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 379
YigitCeylanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 17:11
Dün gece mantarlı lepistesim için akvaryumuma anlattığınız gibi çay hazırlayıp uyguladım. Fakat balığımı 3 saat sonra kaybettim. Hamile balığım vardı yavruların yarısı cansız doğurdu. Fakat diğer balıklarım oldukça sağlıklı ve mutlu gözüküyorlar. Cevizin yararları tartışılamaz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir